Hennig-Olsen Is tilbaketrekker Sørlandsis Cookie Dough og Sørlandsis Dobbelt Sjoko grunnet feilmerking

Det gjennomføres tilbaketrekking av Sørlandsis Cookie Dough med best før dato 04.02.2027 på grunn av mistanke om feil etikett under enkelte bokser. Topplokket viser riktig iskrem, men etiketten under boksen kan tilhøre et annet produkt. I slike tilfeller vil informasjon om allergenene egg og gluten, som finnes i Sørlandsis Cookie Dough, mangle på ingredienslisten – hvis det står feil etikett under boksen. En slik feilmerking kan utgjøre en helsefare for allergikere.
Det blir også gjort tilbaketrekning av Sørlandsis Dobbelt Sjoko med best før dato 13.03.2027. Dette produktet kan også ha feil etikett under enkelte bokser, men det er ingen allergener involvert. Lokk og innhold stemmer. Feilen utgjør ikke noen helsefare, men er et kvalitetsavvik.
Begge produktene med feil tilbaketrekkes fra markedet for å være sikre på at ingen produkter blir liggende igjen i butikk.
- Det er viktig å understreke at det ikke er noe galt med produktet. Men for å være føre var velger vi å trekke tilbake begge disse partiene. Hennig Olsen Is gjennomgår nå alle rutiner for å forhindre at lignende feil skjer igjen. Mattilsynet er rutinemessig varslet om saken, sier Marianne Høy Erikstad, markedsdirektør i Hennig-Olsen Is.
Kontakter
Marianne Høy Erikstad
Tel:97653603marianne.erikstad@hennig-olsen.noFølg pressemeldinger fra Hennig-Olsen Is
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hennig-Olsen Is på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Hennig-Olsen Is
Fjerde generasjon Hennig-Olsen tar over ledelsen24.10.2025 11:30:00 CEST | Pressemelding
Paal Hennig-Olsen gir stafettpinnen videre til sønnen Johan, som blir ny administrerende direktør fra høsten 2026. – Jeg gleder meg til å fortsette den positive utviklingen, men først skal jeg ha en svenneperiode i cirka ett år.
Lanserer premiumserie med færrest mulig ingredienser6.10.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Kristiansand, 6. oktober 2025: Hennig-Olsen Premium erstatter Inspira med en ny serie dessertis med nøye utvalgte ingredienser, færre tilsetningsstoffer og helt uten fargestoffer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom