– Interessen har eksplodert
Oslo Vegetarfestival feier 15 år med det beste fra planteriket.

I helgen arrangeres Oslo Vegetarfestival, og mye har endret seg siden festivalen ble arrangert for første gang for 15 år siden.
– I 2010 måtte du være ganske sta for spise minst mulig kjøtt. Ikke bare var utvalget i butikkene dårlig, dersom du fortalte folk at du ikke spiste kjøtt ble du møtt med et blikk som om du var gal. Nå bugner butikkene av produkter som smaker godt, Helsedirektoratet anbefaler å spise mest mulig planter, restauranter har gode retter på menyen og hvis du sier til andre at du spiser lite kjøtt vil folk ha tips til gode oppskrifter, ikke skygge unna deg, sier Odd Harald Eidsmo Barder, daglig leder i Oslo Vegetarfestival.
Og gode tips er han vant til å gi – det er nemlig én feil mange ofte gjør når de skal lage et plantebasert måltid.
– For at en rett skal gjøre deg mett lenge må den inneholde protein, langsomme karbohydrater og fett. En vanlig feil er at man lager en salat eller gryte uten for eksempel protein. Den kan smake veldig godt, men når man blir fort sulten igjen er det lett å tenke at man trenger kjøtt for å holde seg mett. Pass derfor på at du for eksempel linser eller bønner i rettene du lager, de er gode plantebaserte kilder til protein, sier han.
Han forteller at også publikum på Oslo Vegetarfestival har endret seg gjennom årene.
– I starten var det flest veggiser som kom, nå ser vi at interessen for plantebasert mat har eksplodert. Mange av de som kommer er altetende, som ønsker å spise mer frukt og grønt av hensyn til helse, miljø og dyr. Vi har en rekke foredrag og kokkekurs for å inspirere og gi ny kunnskap, og mange boder deler ut gratis smaksprøver så publikum kan oppdage nye favoritter de kan kjøpe i butikken, sier han.
På programmet står både internasjonale og norske navn.
– Gaz Oakley, en matinfluencer fra Wales med flere millioner følgere, kommer for å dele en av sine mest populære oppskrifter. Den andre headlineren vår er minigrisen Helmer, som elsker oppmerksomhet og går rundt på festivalen for å minne folk på å velge grønt over gris, sier Odd Harald.
Oslo Vegetarfestival arrangeres lørdag 24. og søndag 25. mai fra 11.00-18.00 i Kubaparken i Oslo. Les mer på oslovegetarfestival.no
Nøkkelord
Kontakter
Odd Harald Eidsmo BarderOslo Vegetarfestival
Tel:95760672odd.harald@oslovegetarfestival.noBilder









Lenker
Følg pressemeldinger fra Oslo Vegetarfestival
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Vegetarfestival på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Oslo Vegetarfestival
Disse er de beste på plantebasert akkurat nå6.3.2025 12:06:31 CET | Pressemelding
Vinnerne av Planteprisen er kåret og ni aktører er hedret med pris.
Melkefri brunost og norsklaget tempeh nominert til plantepris25.2.2025 08:03:00 CET | Pressemelding
Gjør det enklere å spise mer plantebasert, mener juryleder.
Gris er headliner på vegetarfestival22.5.2024 12:08:33 CEST | Pressemelding
Arrangørene av Oslo Vegetarfestival vil inspirere til å spise mer grønt ved å tilby fristende mat og la publikum møte en gris.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom