Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Lag påskens beste vafler – og unngå matsvinn

Del

Nystekte vafler bidrar til hyggelig påskestemning – enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller bare vil gjøre noe koselig sammen med familie og venner. Og når ferien går mot slutten og det fortsatt står melk, yoghurt eller rømme igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en enkel og smakfull redning.

Nystekt vaffel med rømme og syltetøy med påskepynt på bordet
Når påsken går mot slutten og det er melk, rømme eller andre skvetter igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en populær og enkel redning. MELK

Helmelk gir fyldigere vafler
Mange sverger til vafler i høytider og når man vil unne seg noe ekstra godt. Det siste året har salget av helmelk økt med hele 8 %, og det er ingen tvil om at vafler laget med helmelk får en ekstra fyldig og rund smak.

– Helmelk har fått et skikkelig comeback de siste årene, både på grunn av smaken og fordi mange ønsker naturlige råvarer. I vaffelrøren gir helmelk saftighet og en fyldig smak, og det passer jo perfekt til påskekosen, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).

Vafler er velegnet for restemat
Samtidig minner hun om at vafler er en glimrende måte å bruke opp rester på. Har du litt rømme, yoghurt, fløte eller syrnet melk i kjøleskapet? Alt dette kan vispes inn i vaffelrøra. En moden banan, en fløteskvett eller et egg som må brukes opp – også det passer fint.

– Det finnes nesten ikke grenser for hva som kan passe i en vaffelrøre. Du kan ha revne gulrøtter eller epler i røren, eller tilsette litt havregryn for en grovere variant. Bruk opp rester av det du har igjen på slutten av påskeferien, det gir mindre matsvinn, og garantert fornøyde familiemedlemmer, sier Glemminge Arnesen. 

Oppskrift på påskens beste vafler

Ingredienser

  • 100 g Smeltet smør
  • 4 Egg
  • 1 dl Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 5 dl Melk
  • 400 g Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • 0,5 ts Malt kardemomme

 Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele.
  2. Pisk egg, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsett melken.
  3. Bland mel, bakepulver og kardemomme i en bolle, og rør deretter inn litt og litt av væsken til du får en glatt røre.
  4. La røren svelle i 20-30 minutter.
  5. Rør inn smøret.
  6. Stek vaflene og avkjøl dem på rist under et rent kjøkkenhåndkle.

Oppskriften gir ca. 10 plater.

 

Kontakter

Bilder

Nystekt vaffel med rømme og syltetøy med påskepynt på bordet
Når påsken går mot slutten og det er melk, rømme eller andre skvetter igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en populær og enkel redning.
MELK
Last ned bilde
nystekt vaffel med rømme og syltetøy
MELK
Last ned bilde
Vaffel med rømme og syltetøy
MELK
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye