Lag påskens beste vafler – og unngå matsvinn
Nystekte vafler bidrar til hyggelig påskestemning – enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller bare vil gjøre noe koselig sammen med familie og venner. Og når ferien går mot slutten og det fortsatt står melk, yoghurt eller rømme igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en enkel og smakfull redning.

Helmelk gir fyldigere vafler
Mange sverger til vafler i høytider og når man vil unne seg noe ekstra godt. Det siste året har salget av helmelk økt med hele 8 %, og det er ingen tvil om at vafler laget med helmelk får en ekstra fyldig og rund smak.
– Helmelk har fått et skikkelig comeback de siste årene, både på grunn av smaken og fordi mange ønsker naturlige råvarer. I vaffelrøren gir helmelk saftighet og en fyldig smak, og det passer jo perfekt til påskekosen, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Vafler er velegnet for restemat
Samtidig minner hun om at vafler er en glimrende måte å bruke opp rester på. Har du litt rømme, yoghurt, fløte eller syrnet melk i kjøleskapet? Alt dette kan vispes inn i vaffelrøra. En moden banan, en fløteskvett eller et egg som må brukes opp – også det passer fint.
– Det finnes nesten ikke grenser for hva som kan passe i en vaffelrøre. Du kan ha revne gulrøtter eller epler i røren, eller tilsette litt havregryn for en grovere variant. Bruk opp rester av det du har igjen på slutten av påskeferien, det gir mindre matsvinn, og garantert fornøyde familiemedlemmer, sier Glemminge Arnesen.
Oppskrift på påskens beste vafler
Ingredienser
- 100 g Smeltet smør
- 4 Egg
- 1 dl Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 5 dl Melk
- 400 g Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
- 0,5 ts Malt kardemomme
Fremgangsmåte
- Smelt smør i en kjele.
- Pisk egg, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsett melken.
- Bland mel, bakepulver og kardemomme i en bolle, og rør deretter inn litt og litt av væsken til du får en glatt røre.
- La røren svelle i 20-30 minutter.
- Rør inn smøret.
- Stek vaflene og avkjøl dem på rist under et rent kjøkkenhåndkle.
Oppskriften gir ca. 10 plater.
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder



Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Økologisk melk skyter fart – opp 20 prosent i første halvår4.9.2025 05:13:00 CEST | Pressemelding
Økologisk hvit søtmelk er på full fart inn i norske kjøleskap. I første halvår 2025 økte salget med hele 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser ferske forbrukstall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Kvarg skyter fart – opp 43 prosent29.8.2025 07:59:19 CEST | Pressemelding
Kvarg er årets store overraskelse i meieridisken. Salget økte med hele 43 prosent i første halvår 2025, viser ferske volumtall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Oppgangen drives av nordmenns appetitt på proteinrike og allsidige meieriprodukter.
Yoghurt, helmelk og smør løfter meierisalget27.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn kjøpte merkbart mer yoghurt, helmelk og smør i første halvår 2025. Målt i volum økte yoghurt med nær åtte prosent, helmelk med 4,8 prosent og smør med 4,9 prosent, viser tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Når melk og brød blir kontroversielt – hva gjør kostholdsdebatten med ungdom?11.8.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
En ny landsrepresentativ undersøkelse blant ungdom avslører hvordan råd, trender og påvirkning skaper forvirring om mat og helse. Funnene slippes for første gang under Arendalsuka – etterfulgt av debatt med politikere, fagpersoner og influensere.
Verdens Melkedag: Melken gjør comeback som trygg motvekt30.5.2025 09:25:18 CEST | Pressemelding
Etter nesten femti år med jevn nedgang, er melken på vei oppover igjen. Nye tall viser at salget av helmelk og smaksatt melk øker – og at stadig flere nordmenn finner tilbake til det kjente og trygge. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) ser en positiv utvikling i forkant av Verdens Melkedag 1. juni.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom