Lag påskens beste vafler – og unngå matsvinn
Nystekte vafler bidrar til hyggelig påskestemning – enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller bare vil gjøre noe koselig sammen med familie og venner. Og når ferien går mot slutten og det fortsatt står melk, yoghurt eller rømme igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en enkel og smakfull redning.

Helmelk gir fyldigere vafler
Mange sverger til vafler i høytider og når man vil unne seg noe ekstra godt. Det siste året har salget av helmelk økt med hele 8 %, og det er ingen tvil om at vafler laget med helmelk får en ekstra fyldig og rund smak.
– Helmelk har fått et skikkelig comeback de siste årene, både på grunn av smaken og fordi mange ønsker naturlige råvarer. I vaffelrøren gir helmelk saftighet og en fyldig smak, og det passer jo perfekt til påskekosen, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Vafler er velegnet for restemat
Samtidig minner hun om at vafler er en glimrende måte å bruke opp rester på. Har du litt rømme, yoghurt, fløte eller syrnet melk i kjøleskapet? Alt dette kan vispes inn i vaffelrøra. En moden banan, en fløteskvett eller et egg som må brukes opp – også det passer fint.
– Det finnes nesten ikke grenser for hva som kan passe i en vaffelrøre. Du kan ha revne gulrøtter eller epler i røren, eller tilsette litt havregryn for en grovere variant. Bruk opp rester av det du har igjen på slutten av påskeferien, det gir mindre matsvinn, og garantert fornøyde familiemedlemmer, sier Glemminge Arnesen.
Oppskrift på påskens beste vafler
Ingredienser
- 100 g Smeltet smør
- 4 Egg
- 1 dl Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 5 dl Melk
- 400 g Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
- 0,5 ts Malt kardemomme
Fremgangsmåte
- Smelt smør i en kjele.
- Pisk egg, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsett melken.
- Bland mel, bakepulver og kardemomme i en bolle, og rør deretter inn litt og litt av væsken til du får en glatt røre.
- La røren svelle i 20-30 minutter.
- Rør inn smøret.
- Stek vaflene og avkjøl dem på rist under et rent kjøkkenhåndkle.
Oppskriften gir ca. 10 plater.
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder



Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nordmenn elsker julegrøt28.11.2025 08:24:03 CET | Pressemelding
Tre av fire nordmenn spiser julegrøt i løpet av desember – og blant dem under 45 år gjelder dette hele åtte av ti. Det viser en fersk Norstat-undersøkelse utført for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Tallene viser at julegrøt fortsatt er en av de mest populære tradisjonene våre i adventstiden.
Opptur for melk og grove kornprodukter27.11.2025 11:02:55 CET | Pressemelding
Ferske tall fra Helsedirektoratets *Utviklingen i norsk kosthold 2025* viser en positiv utvikling for noen av de viktigste basisvarene i norsk kosthold. Etter flere år med nedgang flater melkeforbruket nå ut, og flere melkeprodukter viser vekst. Samtidig øker sammalt mel (fullkorn) – for første gang siden 2018.
Kvarg vokser 59 % i Q3 – i takt med sterk proteintrend26.11.2025 05:30:00 CET | Pressemelding
Kvarg har gått fra å ligge litt under radaren til å bli en av de tydeligste driverne i ferskostkategorien. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget økte nesten 60 % i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.
Melk i medvind – alle kategorier peker oppover13.11.2025 07:07:00 CET | Pressemelding
Melkesalget økte i tredje kvartal, og alle meierikategorier gikk opp sammenlignet med samme kvartal i 2024. Flere velger igjen melk, og interessen for naturlige og proteinrike produkter holder seg sterk.
Grøtens dag 23. oktober: Unge kvinner spiser mest havregrøt22.10.2025 08:03:38 CEST | Pressemelding
Torsdag 23. oktober markeres Grøtens dag, og havregrøt fortsetter å være nordmenns klare grøtfavoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom