Solve Sæbø blir ny rektor på NMBU
Solve Sæbø er valgt til ny rektor på NMBU. Hans rektorteam bestående Elin Kubberød og Erik Trømborg fikk 51,37 prosent av stemmene.

Solve Sæbø er professor i statistikk og har vært innom de fleste vitenskapelige stillingstyper ved NMBU, fra doktorstudent, til professor. Han var også prorektor for utdanning i perioden 2017—2021. Fra 1. august vil han være den nye rektoren ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
— Vi er takknemlige og veldig ydmyke for at vi i Team Solve blir rektorat ved NMBU de neste fire årene. Vi er selvsagt svært glade over valgresultatet og den store tilliten vi har fått, sier Solve Sæbø.
Solve Sæbø og hans team bestående av prorektor for utdanning Elin Kubberød og prorektor for forskning Erik Trømborg fikk 51.37 % av stemmene. Vincent Eijsink, Ingunn Burud, Thea Blystad Klem fikk 48.63 %.
— Vi vil takke både Vincent Eijsink og Siri Fjellheim og deres respektive team for gode debatter og en skjerpende konkurranse underveis i valgperioden. Det har vært et fantastisk engasjement blant ansatte og studenter og god valgdeltakelse, og vi har kjent på viktigheten av et levende universitetsdemokrati og en opplyst debatt, sier Sæbø, og legger til:
— Vi gleder oss til å ta fatt på å videreutvikle NMBU som en attraktiv og fremragende forsknings- og utdanningsinstitusjon, sier Sæbø.
— Jeg vil starte med å gratulere Solve Sæbø og hans team. Det er en stor dag for NMBU at vi igjen har fått valgt rektor. Så er vi samtidig skuffet. Vi var klare til å gjøre en jobb for NMBU, og mener at vi er godt egnet til oppgaven. Resultatet var veldig jevnt, og det er viktig at det nye rektoratet også lytter til de som har stemt på oss. Vi har forventninger til at NMBU framover oppleves mindre toppstyrt, for det har begge teamene snakket mye om i valgkampen, sier Vincent Eijsink.
Valgdeltakelse: Ansatte: 1221 av 1686 personer i manntallet har stemt (72.42 %), hvorav 21 blanke stemmer. Studenter: 1010 av 7893 personer i manntallet har stemt (12.8 %), hvorav 31 blanke stemmer.
Kontakter
Kenneth VikseKommunikasjonsdirektør
Tel:976 85 753Per Christian LangsetKommunikasjonsrådgiverKommunikasjonsavdelingen
Tel:97 56 94 51per.christian.langset@nmbu.noBilder

Om oss
NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.
Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Høyere boutgifter forsterker ulikhetene i Norge9.4.2025 12:51:56 CEST | Pressemelding
I Oslo og Viken er det mange som bruker mer enn 30 prosent av inntekten sin på bolig. Det tyder på et alvorlig økonomisk problem.
En tid for satsing på landbruk og mat3.4.2025 12:53:35 CEST | Pressemelding
Når landets forsvar og beredskap nå skal styrkes, må matforsyningen og matsikkerheten være en integrert del av vår beredskap. Dette er bare mulig hvis matproduksjon er et attraktivt område å jobbe og investere i.
Ny forskning fra NMBU: Probiotiske bakterier kan forbedre fiskehelsen i norsk lakseoppdrett1.4.2025 13:25:06 CEST | Pressemelding
Marius Steen Dobloug har i sitt doktorgradsarbeid vist at forebyggende behandling med et utvalg av probiotiske aliivibrio-bakterier kan bidra til forebygging mot biologiske utfordringer som har plaget oppdrettsnæringen i mange år.
Tre nye år til forskningssenter som utvikler løsninger for gjenbruk av masser31.3.2025 18:23:50 CEST | Pressemelding
Forskningsrådet har bevilget midler til tre nye år for SFI earthresQue. Støtten gir senteret mulighet til å utvikle nye løsninger for sirkulær håndtering og gjenbruk av jord, byggematerialer og andre overskuddsmasser.
Har norske melkekyr det godt?21.3.2025 10:43:26 CET | Pressemelding
For å vurdere om det er god dyrevelferd i norske melkekubesetninger er ikke data fra TINE sin Dyrevelferdsindikator nok, viser en ny forskning fra NMBU. – Vi kommer ikke unna at vi må besøke dyrene, sier doktorgradskandidat Conor Barry.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom