Denne DNT-hytta har den beste frokosten
Glitterheim stakk av med prisen for beste frokost, men også andre hytter kan juble over frokost-skryt. DNT tror flere vektlegger matopplevelser når de legger årets ferieplaner.

I fjor spurte Den Norske Turistforening (DNT) gjestene på de betjente hyttene hva de syntes om frokosten. Responsen på kåringen var overveldende positiv, og DNT-hytta Glitterheim i Jotunheimen kan nå smykke seg med seieren i DNTs Frokostkåring 2024.
– Dette var en hyggelig overraskelse å få langt inne på fjellet, sier Tone og Knut Vole.
De er vertskap på Glitterheim, og er nå i full gang med å gjøre klar til påsken.
– En flott dag i fjellet starter alltid med en god frokost! Nå gleder vi oss til påske og blide påskegjester som skal oppleve fjellheimen vår, sier vertskapet.
Store matopplevelser i fokus
DNT har lenge jobbet med satsing på mat, der bærekraft, naturopplevelser og matopplevelser går hånd i hånd. Med flere lokale råvarer og fokus på bærekraft har DNTs betjente hytter blitt enda bedre på mat.
– Gratulerer så mye til Glitterheim! Et av av høydepunktene med å besøke en DNT-hytte er den gode maten. Når du besøker en DNT-hytte kan du forvente å få en frokost som gir energi, smaker godt og er i tråd med det DNT ellers står for: Det naturvennlige, inkluderende og enkle friluftslivet, sier Tor Kåpvik, generalsekretær i DNT.
Flere steder er DNTs hytter i ferd med å fylle seg til påsken, og allerede nå ser DNT at flere er i gang med å planlegge sommeren på en DNT-hytte. Kåpvik tror blant annet det henger sammen med mattilbudet på DNTs hytter.
– Jeg tror noe av grunnen er at flere søker seg mot lokale og autentiske opplevelser i tråd med naturen og det kortreiste, og at flere prioriterer bærekraft når de planlegger ferien. God mat er en del av turopplevelsen, og på DNT-hyttene får du mange lokale smaker. Det tror jeg flere setter pris på, sier Kåpvik
Kåpvik tror at flere reisende ønsker seg lokale råvarer og mat med et lokalt preg. Med påsken rett rundt hjørnet, står rundt 30 betjente DNT-hytter klare til å ta imot sultne turgåere.
– God mat er en god del av turopplevelsen. Vi ønsker at flere skal få oppleve det området man er på besøk i har å by på. Lokale oster og skinker, syltetøy og gode råvarer - dette landet har ikke bare flott natur å by på. Det vil vi bidra til at flere får nyte, slår Kåpvik fast.
Koselig, lokalt og hjemmelaget
DNT-hytta Glitterheim sin frokost endte opp med en gjennomsnittlig vurdering på 4,85. En hjemmekoselig frokostopplevelse med lokale og hjemmelagde produkter, blir flere ganger nevnt i svarene.
Her er et utdrag fra en av de positive tilbakemeldingene:
«Frokosten var en bombe av en start på begge dagene vi hadde på fjellet; helt nye smaker i form av reinsdyrleverpostei og granskuddgele; wow; inspirerende, energigivende og superdigg! Eggene var eksepsjonelle; ikke bløte, ikke harde; men en diplomatisk mellomting som gjør alle til lags. Skulle gjerne blitt hele sommeren og spist meg sunn på det hjemmelagede knekkebrødet. Takk for oss!!»
Det er ikke første gang Glitterheim blir hyllet for sitt gode arbeid.
Familien Vole har vært vertskap på turisthytta i fire generasjoner, og i 2019 fikk de Friluftslivets Hederspris for sitt imponerende virke siden hytta ble åpnet i 1901. I dag er det Tone og Knut Vole og sønnen Ola som tar imot fjellfolket.
Disse hyttene fikk også pris
Glitterheim var ikke alene om å få pris i forbindelse med frokostkåringen. Høy kvalitet og ferskhet på bakevarer gjør at Kobberhaughytta i Nordmarka får tilsendt planketten «Beste bakverk DNT-frokosten 2024».
Allergier? Vegetarianer? Ingen problem for Storerikvollen i Sylan. De stikker av med prisen «Beste utvalg DNT-frokosten 2024».
Kontakter
DNTs pressetelefon
Åpen også kveld og helg (ikke sms)
Bilder




Følg pressemeldinger fra Den Norske Turistforening
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Turistforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Den Norske Turistforening
Stor interesse for fjellpåske i siste liten12.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Over femti prosent skal ikke reise bort i påskeferien. Samtidig opplever DNT stor interesse for spontan fjellpåske.
Presseinvitasjon: Fjellvettdagen10.4.2025 07:45:00 CEST | Presseinvitasjon
Mandag 14. april markerer Den Norske Turistforening (DNT) og Røde Kors Fjellvettdagen for å minne om trygg ferdsel i påskefjellet.
Påskeferien er ikke avlyst!7.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Det er fine skiforhold og påskestemning bare du kommer deg opp på høyfjellet, melder DNT. Her er tipsene for deg som vil ha snø og fjell i påsken.
Jo, det er snø i fjellet!4.4.2025 08:01:00 CEST | Pressemelding
Det er nok av muligheter til å oppleve drømmepåsken. Den Norske Turistforening melder om nok snø og skiføre i mange høyfjellsområder.
Her får du drømmepåsken26.3.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Det er stor interesse for fjellpåske, melder DNT. Selv om det vår i lavlandet, er det fortsatt nok snø i høyfjellet. Nå er oversikten over hvilke hytter som er åpne i påskeferien klar.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom