Denne DNT-hytta har den beste frokosten

Del

Glitterheim stakk av med prisen for beste frokost, men også andre hytter kan juble over frokost-skryt. DNT tror flere vektlegger matopplevelser når de legger årets ferieplaner.

Frokostbord med ulike matvarer og to personer som sitter ved bordet i bakgrunnen. Sollys strømmer inn gjennom vinduet.
Årets beste: På Glitterheim finner du Norges beste DNT-hyttefrokost. Linn Holstad Hines

I fjor spurte Den Norske Turistforening (DNT) gjestene på de betjente hyttene hva de syntes om frokosten. Responsen på kåringen var overveldende positiv, og DNT-hytta Glitterheim i Jotunheimen kan nå smykke seg med seieren i DNTs Frokostkåring 2024. 

– Dette var en hyggelig overraskelse å få langt inne på fjellet, sier Tone og Knut Vole. 

De er vertskap på Glitterheim, og er nå i full gang med å gjøre klar til påsken.

– En flott dag i fjellet starter alltid med en god frokost! Nå gleder vi oss til påske og blide påskegjester som skal oppleve fjellheimen vår, sier vertskapet.

Store matopplevelser i fokus

DNT har lenge jobbet med satsing på mat, der bærekraft, naturopplevelser og matopplevelser går hånd i hånd. Med flere lokale råvarer og fokus på bærekraft har DNTs betjente hytter blitt enda bedre på mat.

– Gratulerer så mye til Glitterheim! Et av av høydepunktene med å besøke en DNT-hytte er den gode maten. Når du besøker en DNT-hytte kan du forvente å få en frokost som gir energi, smaker godt og er i tråd med det DNT ellers står for: Det naturvennlige, inkluderende og enkle friluftslivet, sier Tor Kåpvik, generalsekretær i DNT.

Flere steder er DNTs hytter i ferd med å fylle seg til påsken, og allerede nå ser DNT at flere er i gang med å planlegge sommeren på en DNT-hytte. Kåpvik tror blant annet det henger sammen med mattilbudet på DNTs hytter.

– Jeg tror noe av grunnen er at flere søker seg mot lokale og autentiske opplevelser i tråd med naturen og det kortreiste, og at flere prioriterer bærekraft når de planlegger ferien. God mat er en del av turopplevelsen, og på DNT-hyttene får du mange lokale smaker. Det tror jeg flere setter pris på, sier Kåpvik

Kåpvik tror at flere reisende ønsker seg lokale råvarer og mat med et lokalt preg. Med påsken rett rundt hjørnet, står rundt 30 betjente DNT-hytter klare til å ta imot sultne turgåere.

– God mat er en god del av turopplevelsen. Vi ønsker at flere skal få oppleve det området man er på besøk i har å by på. Lokale oster og skinker, syltetøy og gode råvarer - dette landet har ikke bare flott natur å by på. Det vil vi bidra til at flere får nyte, slår Kåpvik fast. 

Koselig, lokalt og hjemmelaget

DNT-hytta Glitterheim sin frokost endte opp med en gjennomsnittlig vurdering på 4,85. En hjemmekoselig frokostopplevelse med lokale og hjemmelagde produkter, blir flere ganger nevnt i svarene.

Her er et utdrag fra en av de positive tilbakemeldingene:

«Frokosten var en bombe av en start på begge dagene vi hadde på fjellet; helt nye smaker i form av reinsdyrleverpostei og granskuddgele; wow; inspirerende, energigivende og superdigg! Eggene var eksepsjonelle; ikke bløte, ikke harde; men en diplomatisk mellomting som gjør alle til lags. Skulle gjerne blitt hele sommeren og spist meg sunn på det hjemmelagede knekkebrødet. Takk for oss!!»

Det er ikke første gang Glitterheim blir hyllet for sitt gode arbeid.

Familien Vole har vært vertskap på turisthytta i fire generasjoner, og i 2019 fikk de Friluftslivets Hederspris for sitt imponerende virke siden hytta ble åpnet i 1901. I dag er det Tone og Knut Vole og sønnen Ola som tar imot fjellfolket. 

Disse hyttene fikk også pris

Glitterheim var ikke alene om å få pris i forbindelse med frokostkåringen. Høy kvalitet og ferskhet på bakevarer gjør at Kobberhaughytta i Nordmarka får tilsendt planketten «Beste bakverk DNT-frokosten 2024».

Allergier? Vegetarianer? Ingen problem for Storerikvollen i Sylan. De stikker av med prisen «Beste utvalg DNT-frokosten 2024». 

Kontakter

DNTs pressetelefon

Åpen også kveld og helg (ikke sms)

Tel:48450526

Bilder

En peis med ild i bakgrunnen, og en serveringsbrett med skåler fylt med mat foran.
God start på dagen: Slik kan frokosten på en DNT-hytte se ut.
Marius Dalseg
Last ned bilde
En smilende person står i et vindu og holder to tallerkener med mat.
DNT tror flere vektlegger lokale matopplevelser og bærekraft når de planlegger årets ferie.
Daniel Jacobsen
Last ned bilde
Frokostbord med ulike matvarer og to personer som sitter ved bordet i bakgrunnen. Sollys strømmer inn gjennom vinduet.
Årets beste: På Glitterheim finner du Norges beste DNT-hyttefrokost.
Linn Holstad Hines
Last ned bilde
To personer nyter kaffe og bakverk på Kobberhaughytta.
På Kobberhaughytta i Nordmarka finner det som har blitt kåret til DNTs beste bakverk.
Daniel Jacobsen
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Turistforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye