Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Yoghurt naturell i vinden: Opp 40 % siden 2020

Del

Yoghurt naturell vokser kraftig i popularitet. Nye tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at salget har økt med 40 prosent siden 2020. Bare det siste året steg volumet med 17 prosent. I 2024 ble det solgt over 13 700 tonn yoghurt naturell i Norge.

– Vi ser at naturell yoghurt med granola, bær, nøtter og honning har blitt en trend på både TikTok og Instagram, sier Terese Glemminge Arnesen i MELK.
– Vi ser at naturell yoghurt med granola, bær, nøtter og honning har blitt en trend på både TikTok og Instagram, sier Terese Glemminge Arnesen i MELK.

– Flere vil spise mat som føles naturlig, og yoghurt naturell har blitt et opplagt valg. Den har få ingredienser, mye protein og passer like godt til frokost og mellommåltider som i matlaging, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i MELK. 

Fra kjøleskap til TikTok 

Siden 2020 har yoghurtmarkedet totalt vokst med 9 prosent, og yoghurt naturell står for en stor del av økningen. Den skiller seg fra smaksvariantene – ikke bare i smak, men også i bruk. Mens fruktyoghurt gjerne spises som den er, brukes yoghurt naturell i alt fra dressinger og sauser til bakverk og gryteretter. 

Samtidig har den fått ny synlighet i sosiale medier. 

– Vi ser mange som lager fargerike yoghurtboller med granola, bær, nøtter og honning. Det er populært på både TikTok og Instagram – og kombinerer det sunne med det estetiske, sier Glemminge Arnesen. 

Nøkkelord

Kontakter

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye