Alle skattemeldingene sendt ut – 1,1 millioner har allerede fått skatteoppgjøret sitt
Skatteetaten har nå sendt ut alle skattemeldingene for inntektsåret 2024. 2,2 millioner har allerede levert skattemeldingen sin og 1,1 millioner har fått skatteoppgjøret sitt.

Selv om fristen ikke går ut før 30. april, har mange valgt å levere skattemeldingen tidlig. Det kan føre til at de får et tidlig skatteoppgjør.
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark oppfordrer likevel folk til å sjekke skattemeldingen sin nøye og ikke la seg friste av å få raske penger tilbake på skatten.
– Det er viktig å sjekke tallene i skattemeldingen, uavhengig av om du ligger an til restskatt eller skatt til gode. Det kan være feil eller manglende opplysninger, og du kan ha krav på fradrag som du selv må legge inn, sier Schanke Funnemark.
Etter at du har levert skattemeldingen din, må vi behandle den og lage et skatteoppgjør. I skatteoppgjøret står det hvor mye penger du får igjen eller hvor mye du må betale.
– Mange har fått skatteoppgjøret sitt allerede, og de fleste kommer til å få det i perioden mellom april og juni. Du får beskjed når skatteoppgjøret er klart. Har du penger til gode, blir disse utbetalt når du får skatteoppgjøret ditt, sier Schanke Funnemark.
Hvis du ikke leverer skattemeldingen før fristen, eller har restskatt, får du skatteoppgjøret ditt tidligst i juni. Ektefeller får skatteoppgjør samtidig, så hvis din ektefelle ikke leverer eller får restskatt, må også du vente til tidligst juni.
Jakter på fradrag
Skatteetaten har fått en rekke ulike spørsmål etter at skattemeldingene ble sendt ut. I mange tilfeller handler det om opplysninger som skal fylles inn i skattemeldingen. Ikke minst er mange på jakt etter fradrag.
– Det er ditt ansvar å sørge for at skatten blir riktig. En viktig del av det er å sjekke at du har fått med deg de fradragene du har krav på. Hvis du er usikker på om det er fradrag du har krav på, vil jeg sterkt anbefale å sjekke Skatteetatens fradragsveileder, sier Nina Schanke Funnemark.
Skatteetatens fradragsveileder finner du her, og den hjelper deg med å få oversikt over de vanligste utgiftene du kan kreve fradrag for.
Hvis du allerede har levert skattemeldingen og fått skatteoppgjøret, er det fortsatt ikke for sent å gjøre endringer.
Hvis du oppdager at du har glemt noe eller du får nye opplysninger, logg deg inn på skatteetaten.no, gjør endringene og lever skattemeldingen på nytt – det kan du gjøre når som helst opp til tre år etter leveringsfristen.
Mange får igjen på skatten
De foreløpige tallene viser at 2,8 millioner ligger an til å få skatt til gode, mens 1,1 millioner ligger an til å få restskatt.
Det gjennomsnittlige beløpet for dem som ligger an til å få skatt til gode er i underkant av 17 000 kroner per person, mens de som ligger an til å få restskatt i gjennomsnitt ligger an til å måtte betale litt under 41 000 kroner per person.
Det er først etter at skattemeldingen din er levert og Skatteetaten har behandlet den, at endelig resultat for skatt til gode og restskatt er klart.
De vanligste spørsmålene Skatteetaten får
- Hvorfor har jeg fått restskatt?
- Når kommer skattepengene mine?
- Hvordan kan jeg endre formuesverdien på boligen min?
- Fordeling av gjeld, renter av gjeld og formue
- Hva er skattereglene rundt salg og utleie av eiendom?
INTERNT TIL REDAKSJONEN: De foreløpige tallene for skatt til gode og restskatt for den enkelte kommune ligger som vedlegg til denne pressemeldingen.
Nøkkelord
Kontakter
Christer GiljePressesjef
Tel:945 01 000presse@skatteetaten.noDokumenter
Følg pressemeldinger fra Skatteetaten
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Skatteetaten
Storkontroll av transportbransjen på Østlandet11.4.2025 14:35:29 CEST | Pressemelding
En tverretatlig kontroll i transportbransjen gjennomført av Skatteetaten, Statens vegvesen og politiet avdekket en rekke lovbrudd. Indikasjoner på skatteunndragelse, bruksforbud, førerkortbeslag og bøter var blant resultatene.
Betaler du eiendomsskatt? Da bør du sjekke skattemeldingen din3.4.2025 15:00:00 CEST | Pressemelding
Mange kommuner benytter Skatteetatens beregnede markedsverdi som grunnlag for eiendomsskatten. Hvis du mener at du betaler for mye i eiendomsskatt, kan du ha krav på å få markedsverdien på boligen din satt ned.
Over 54 000 oppgir at de eier kryptovaluta – dette er kommunene med flest kryptoeiere27.3.2025 08:00:00 CET | Pressemelding
Tall fra fjorårets skatteoppgjør viser at det stadig er flere som oppgir at de eier kryptovaluta. Samtidig er det store mørketall, og Skatteetaten setter i år inn tiltak for å få flere til å innrapportere krypto i skattemeldingen.
Skatteetaten varsler storkontroll av taxinæringen17.3.2025 08:00:00 CET | Pressemelding
I løpet av året skal Skatteetaten kontrollere et større antall løyvehavere over hele landet. – Vi vil kontrollere taxinæringen i stort, men med en ekstra oppmerksomhet mot bruken av digitale plattformer for bestilling og betaling, sier direktør for divisjon innsats i Skatteetaten, Odd Woxholt.
Nå kommer de første skattemeldingene – 2,8 millioner ligger an til få penger til gode13.3.2025 06:00:00 CET | Pressemelding
Fra i dag og frem til 4. april sendes skattemeldingen fortløpende ut til rundt 5,3 millioner lønnstakere, pensjonister og enkeltpersonsforetak. Husk at selv om skattemeldingen er forhåndsutfylt, er den ikke ferdig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom