Oslo Vegetarfestival

Disse er de beste på plantebasert akkurat nå

Del

Vinnerne av Planteprisen er kåret og ni aktører er hedret med pris.

Vinnere av Planteprisen 2025 sammen med Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, og Heidi Røneid, juryleder i Planteprisen.
Vinnere av Planteprisen 2025 sammen med Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, og Heidi Røneid, juryleder i Planteprisen. Ola Waagen

Vinnerne av Planteprisen er kåret og ni aktører er hedret med pris. 

– Nivået i årets konkurranse er skyhøyt. Det er mange aktører som jobber hardt for å produsere gode plantebaserte produkter eller hjelpe gjestene som spiser hos dem til å ta grønnere valg, og juryen har hatt en tøff jobb med å velge ut de beste av de beste, sier Heidi Røneid, juryleder i Planteprisen. 

Onsdag ble Planteprisen delt ut for tredje gang. Prisen hedrer aktører som har gjort en ekstra innsats for å fremme plantebasert mat i Norge, og deles ut på Future Foods-konferansen, konferansen om plantebasert mat. Årets vinnere representerer et bredt spekter av initiativer, fra dagligvarebutikker og kantiner til restauranter og matprodusenter – alle med et felles mål om å gjøre det enklere for folk å velge grønnere.

Prisene ble delt ut av Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel i Oslo:

– Å spise mer grønt er en av de viktigste tingene vi kan gjøre for å redusere klimaavtrykket vårt. Vinnerne av Planteprisen gjør det enklere for folk å velge bærekraftig, og de viser at plantebasert mat ikke bare er bedre for planeten, men også byr på fantastiske smaker og gode opplevelser, sier Vea.

I år ble prisene delt ut i ni kategorier, og blant vinnerne finner vi både store etablerte aktører og mindre initiativer som virkelig har satt sitt preg på det plantebaserte matlandskapet. Coop Extra «Alltid 8» vant Årets initiativ for sitt arbeid med å gjøre grønnsaker mer tilgjengelig til en lavere pris, mens Sodexos/Axess’ kantine i Hoffsveien 1 i Oslo ble kåret til Årets kantine for sin målrettede innsats med å få flere til å velge plantebasert.

I kategorien Årets hotellfrokost gikk Scandic Nidelven av med seieren for å ha et imponerende utvalg av plantebaserte retter som er gitt en hovedrolle i frokostbuffeten, mens Bellies i Stavanger ble kåret til Årets restaurant for sitt fokus på råvarer i sesong og uforglemmelige smaker. I produktkategoriene var det hummus fra Sevan som ble stemt frem som vinner i kategorien Årets produkt – pålegg. Pris for Årets catering gikk til Jordnært som ved å ha plantebasert mat som standard frister stadig flere til å utforske mer av planteriket.

Her er alle vinnerne av Planteprisen 2025

I kategorien for årets produkter ble vinnerne kåret gjennom stemmer som publikum har gitt på planteprisen.no. Folket kåret disse vinnerne:

Årets produkt, pålegg: Hummus original fra Sevan

Årets produkt, middag: Thai gryte fra Grønne Folk

Årets produkt, søtt: Mørk sjokoladepose fra Minde

Vinnerne i de øvrige kategoriene ble kåret av en jury bestående av Marie Furseth (Øyafestivalen), Richard Nystad (Flowfood), Kenneth Skauge (Norgesgruppen/Meny), Trine Roberts Bjørnbakk (4service), Hanne-Lene Dahlgren (kokebokforfatter og vegetarentusiast), Camilla Dahlberg (Planteprisen) og Heidi Røneid (Oslo Vegetarfestival).

Juryen kåret disse vinnerne:

Årets hotellfrokost: Scandic Nidelven

Om vinneren uttaler juryen:

“Denne hotellfrokosten tar plantebasert mat på alvor. De har et meget godt utvalg av spennende og innovative retter. Maten plasseres midt i rommet, slik at alle gjestene blir fristet til å prøve. Hotellfrokosten går foran som et godt eksempel med konkrete mål og  tiltak for at gjestene skal velge mer plantebasert.”

Årets dagligvare: MENY

Om vinneren uttaler juryen:

“Årets vinner har hatt en solid økning på salget av ferske grønnsaker fra i fjor til i år. Gjennom plassering og tips til kundene inspirerer årets vinner til å putte mer grønnsaker og plantebasert mat i handlekurven.”

Årets restaurant: Bellies

Om vinneren uttaler juryen:

“Årets vinner imponerer, her holder rettene et skyhøyt nivå. Restauranten bruker lokale råvarer i sesong, og selv om de henvender seg til ikke-veggiser i oljebyen Stavanger har de hatt omtrent fulle lister siden de åpnet for fem år siden.”

Årets kantine: Sodexo/Axess - Hoffsveien 1, Oslo

Om vinneren uttaler juryen:

“Dette er en kantine som tar ansvaret sitt på alvor. De oppfordrer gjestene til å velge de plantebaserte rettene, blant annet gjennom plassering og merking. Kantinen har et mål om at 50 prosent av menyen skal være vegetar eller vegansk og at rettene som inneholder kjøtt skal ha en stor andel planter på tallerkenen.

Årets initiativ: COOP Extra «Alltid 8»

Om vinneren uttaler juryen:

“Årets vinner har brukt pris på en vellykket måte for å få kundene til å spise mer grønnsaker, som har ført til en solid økning i salget av disse varene.”

Årets catering: Jordnært Oslo

Om vinneren uttaler juryen:

“Årets vinner lager velsmakende mat og ved hjelp av å ha plantebasert som standard, og kjøtt som tilvalg, sørger de for at andelen som spiser plantebasert er meget høy. De har fått kunder, som vanligvis er kritiske til plantebasert mat, til å bli nysgjerrige ved hjelp av smart navngiving på rettene og gode råvarer.”

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vinnere av Plantepriswn 2025 sammen med Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel og Heidi Røneid, juryleder i Planteprisen.
Vinnere av Plantepriswn 2025 sammen med Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel og Heidi Røneid, juryleder i Planteprisen.
Ola Waagen
Last ned bilde
COOP Alltid 8 vant prisen for Årets initiativ for å bruke pris til å øke salget av frukt og grønt.
COOP Alltid 8 vant prisen for Årets initiativ for å bruke pris til å øke salget av frukt og grønt.
Ola Waagen
Last ned bilde
Øystein Lunde Ohna, daglig leder i Bellies, tar imot prisen for Årets restaurant
Øystein Lunde Ohna, daglig leder i Bellies, tar imot prisen for Årets restaurant
Ola Waagen
Last ned bilde
Meny vant prisen for Årets dagligvare, og bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge takker for prisen.
Meny vant prisen for Årets dagligvare, og bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge takker for prisen.
Ola Waagen
Last ned bilde
Minde Mørk vant prisen for Årets produkt, søtt.
Minde Mørk vant prisen for Årets produkt, søtt.
Ola Waagen
Last ned bilde
Sevan vant Planteprisen for Årets produkt, pålegg.
Sevan vant Planteprisen for Årets produkt, pålegg.
Ola Waagen
Last ned bilde
Sevan vant prisen for Årets produkt, pålegg.
Sevan vant prisen for Årets produkt, pålegg.
Ola Waagen
Last ned bilde
Grønne folks Thai gryte vant prisen for Årets produkt, middag
Grønne folks Thai gryte vant prisen for Årets produkt, middag
Ola Waagen
Last ned bilde
Scandic Nidelven vant Planteprisen for Årets hotellfrokost.
Scandic Nidelven vant Planteprisen for Årets hotellfrokost.
Ola Waagen
Last ned bilde
Vinnere av Planteprisen 2025 sammen med Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, og Heidi Røneid, juryleder i Planteprisen.
Vinnere av Planteprisen 2025 sammen med Marit Vea, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, og Heidi Røneid, juryleder i Planteprisen.
Ola Waagen
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Oslo Vegetarfestival

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Vegetarfestival på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oslo Vegetarfestival

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye