NGI forlenger samarbeidet med Ingeniører uten grenser (IUG) med to år

Del

– I en tid hvor det kuttes sterkt i bistandsmidler, vil næringslivets bidrag og støtte være ekstra viktig, sier NGI-direktør Karina Wang.

Kvinne poserer foran en trevegg.
Trumps politikk gjør at IUG-oppdraget for NGI-forsker Nellie Sofie Body måtte endres fra Colombia til Uganda. Privat NGI

Norges Geotekniske Institutt - NGI forsker og utvikler løsninger for samfunnet slik at vi bygger, bor og ferdes på sikker grunn. Siden 2016 har samarbeidet med IUG vært en sentral del av NGIs engasjement for å fremme samfunnsutvikling og bærekraftige løsninger. 

– Samarbeidet med Ingeniører Uten Grenser er viktig for NGI. Som en av hovedpartnerne støtter vi økonomisk og bidrar med ingeniørkomptanse i IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner. Spesialistene fra NGI som utfører IUG-oppdrag i utlandet får bruke sin tekniske bakgrunn til å gjøre en forskjell i andre menneskers liv. Samtidig styrker samarbeidet den faglige utviklingen av NGIs medarbeidere og bidrar til kontinuerlig kompetanseheving, sier Karina Wang, Direktør Mennesker, kommunikasjon og organisasjon, NGI.

Hun trekker fram at nærlingslivets samarbeid og bidrag til en organisasjon som IUG er er spesiet viktig når proteksjonisme og kutt i bistandsmidler skaper store utfordringer.

– I en tid hvor det kuttes sterkt i bistandsmidler, vil næringslivet bidrag og støtte være ekstra viktig, sier Wang.

Avgjørende næringslivsstøtte

IUG forteller at backingen de har fra samarbeidspartnere, som NGI, er avgjørende for deres videre arbeid. De merker at både store og mindre organisasjoner nå rammes av kutt i avtalt programstøtte og at utlyste fond blir trukket tilbake.  

– Dette kommer på toppen av en ustabil global økonomi, hvor prisveksten i mange av landene vi jobber har vært svært stor. I denne situasjonen er backingen vi har fra et globalt engasjert norsk næringsliv avgjørende for at vi kan holde stand – og fortsatt bidra med teknisk støtte i viktige prosjekter, sier Heidi Hovland Bergfald, kommunikasjonssjef i Ingeniører Uten Grenser.  

I tillegg til den økonomiske støtten trekker IUG fram hvor viktig tilgangen til ekspertise innen bærekraft og teknologi er for deres samarbeid med NGI.

– Vi er stolte av samarbeidet med NGI. Våre prosjekter har ved flere anledninger hatt stor nytte av NGI-ansattes kompetanse, både på oppdrag og i faggruppearbeid her hjemme i Norge, sier Bergfald.

Fra Colombia til Uganda på grunn av Trump

Gjennom samarbeidet har NGIs medarbeidere muligheten til å bidra med sin tid og kompetanse for å løse oppgaver og prosjekter med stor betydning for lokalsamfunn i lav- og mellominntektsland. For NGI-forsker og IUG-mentor Nellie Sofie Body, som skulle på oppdrag for IUGs Master Med Mening-program til Flyktninghjelpens kontor i Bogota i Colombia, fikk Trumps valgseier og påfølgend politiske endringer umiddelbare konsekvenser for henne og de masterstudene hun veileder.

– Etter Trump-regjeringens bistandskutt ble turen avlyst i siste liten, forteller Body.

– At Trump nærmest over natten kuttet USAID, har fått store konsekvenser for flere av Ingeniører Uten Grenser sine samarbeidspartnere i felt, bekrefter Bergfald.

Opprinnelige skulle Body ha veiledet masterstudentene Branny Lin og Ragnhild Bodsberg ved NTNU i deres feltarbeid i Colombia. Nå er reisemålet endret til Uganda, der studentene skal ta for seg Flyktninghjelpens verktøy for å informere, kommunisere og hjelpe flyktninger på flukt, Digital Community Hubs.

For ytterligere informasjon:  

  • Heidi Hovland Bergfald, kommunikasjonssjef, Ingeniører Uten Grenser. E-post: heidi@iug.no Telefon: +47 48 03 05 59 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kvinne poserer foran en trevegg.
Trumps politikk gjør at IUG-oppdraget for NGI-forsker Nellie Sofie Body måtte endres fra Colombia til Uganda.
Privat NGI
Last ned bilde

Om NORGES GEOTEKNISKE INSTITUTT (NGI)

Norges Geotekniske Institutt er et uavhengig forskningsinstitutt innen geoteknikk og andre ingeniør-rettede geofag. NGI er en stiftelse som kombinerer geokunnskap og teknologi for å utvikle smarte og bærekraftige løsninger innen infrastruktur på land og til havs, innen miljøteknologi, forurenset grunn og naturfarer som jord- og snøskred. Forskningen til NGI leverer kunnskap som bidrar til å løse noen av de viktigste utfor-dringene verden står overfor innenfor klima, miljø, energi og samfunnssikkerhet. NGI løser lar forskning og rådgivning gå “hånd i hånd” og er brobygger mellom akademia, næringsliv og det offentlige. NGI har rundt 400 ansatte i Oslo, Trondheim og Tromsø i Norge, i Houston og Boston i USA og i Perth i Australia.

Om Ingeniører uten grenser

Ingeniører Uten Grenser (IUG) er en ideell organisasjon som ble etablert i 2011, og har siden den tid gjennomført hundrevis av ingeniørfaglige oppdrag og prosjekter i lav- og mellominntektsland. Basert på frivillig innsats fra ingeniører og teknologer bidrar IUG til grønn infrastruktur til beste for folk, lokalsamfunn og kloden. Organisasjonen finansieres gjennom partnerskap med bærekraftsengasjerte bedrifter, gaver og innsamlede midler. 

Følg pressemeldinger fra NGI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NGI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye