Egon

Nytt produkt gir verdiskaping for bønder på Jæren

Del

Bønder på Jæren spiller en nøkkelrolle i Egons nye menyvalg, som nå inkluderer kyllingburger laget av lokale råvarer.

Samboerparet Jan Gunnar Gjesdal og Kari Kjestveit er glade for at Egon velger å bruke lokale råvarer fra Jæren.
Samboerparet Jan Gunnar Gjesdal og Kari Kjestveit er glade for at Egon velger å bruke lokale råvarer fra Jæren. Vegard Mahle Aas

I samarbeid med Jæder i Ålgård på Jæren, har restaurantkjeden utviklet et saftig kylling-alternativ, uten å gå på kompromiss med smaken og de gode råvarene. –At kyllingburgeren også er sunnere og mer klimavennlig, får gjestene med på kjøpet, sier Ståle Nøst leder for markedsavdelingen i Egon.

36 lokale kyllingbønder

Samboerparet Jan Gunnar Gjesdal og Kari Kjestveit på Vennehollen gård i Hopestad, er en av 36 lokale kyllingbønder som leverer råvarene til den nye burgeren. – Vi er veldig glade for at Egon velger å bruke lokale råvarer her i fra Jæren, sier Gjesdal. Kjestveit forteller at det er viktig med en slik forutsigbarhet, og at det gir rom for investeringer. –Det å vite at vi kan få levere kylling også i framtida, har bidratt til at vi nylig har investert stort og bygd nytt kyllinghus her på gården, forteller hun.

På Vennehollen  har det vært kyllingproduksjon i over 30 år. Paret tok over gården i 2010 og har i dag 45 000 kyllinger i det nye kyllinghuset. Samboerparet trekker frem det gode miljøet blant kyllingprodusentene i nærområdet. –Det arrangeres ofte både faglige og sosiale samlinger der kylling er fokus. Og det å ha andre rundt oss, og Hå kylling i ryggen, som vi kan snakke med og få råd fra, er helt klart en trygghet og støtte for oss, sier Gjesdal.

Innovasjon

Den nye kyllingburgeren er et resultat av et innovativt utviklingsprosjekt som har hatt både smak, kvalitet og bærekraft som hovedfokus. –Da vi planla den nye kyllingburgeren, oppdaget vi at det ikke fantes et produkt på markedet som tilfredsstilte vårt og gjestenes krav til smak og kvalitet. Derfor har vi laget burgeren selv, med eksperthjelp fra vår leverandør Jæder, sier Ståle Nøst leder for markedsavdelingen i Egon.

Jæder har vært samarbeidspartner og leverandør til restaurantkjeden i en årrekke, og tok utfordringen på strak arm. –Prosessen har gitt bedriften verdifull erfaring og ny metodisk kompetanse, forteller markeds- og bærekraftsjef Rakel K. Wester i Jæder. Som og mener at den den nye kyllingburgeren er et bevis på hva som er mulig å oppnå når mange flinke aktører jobber sammen mot et felles mål.

Skryter av samarbeidet

For Egon er dette samarbeidsprosjektet helt i tråd med deres mål om å støtte norske produsenter og å bidra til en bærekraftig matkjede. Nøst skryter av samarbeidet –Jæders ekspertise, og deres nære samarbeid med lokale bønder, har vært avgjørende for at vi har lyktes, sier han.

–Derfor kan alle våre gjester nå velge fritt mellom kylling- eller storfekjøtt når de bestiller burger i en av våre restauranter, avslutter Nøst.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Samboerparet Jan Gunnar Gjesdal og Kari Kjestveit er glade for at Egon velger å bruke lokale råvarer fra Jæren.
Samboerparet Jan Gunnar Gjesdal og Kari Kjestveit er glade for at Egon velger å bruke lokale råvarer fra Jæren.
Vegard Mahle Aas
Last ned bilde
På Vennehollen gård  har det vært kyllingproduksjon i over 30 år. Nylig utvidet samboerparet med et nytt kyllinghus.
På Vennehollen gård har det vært kyllingproduksjon i over 30 år. Nylig utvidet samboerparet med et nytt kyllinghus.
Vegard Mahle Aas
Last ned bilde
Smak, kvalitet og bærekraft har hatt hovedfokus under utviklingen av den nye kyllingburgeren
Smak, kvalitet og bærekraft har hatt hovedfokus under utviklingen av den nye kyllingburgeren
Vegard Mahle Aas
Last ned bilde
Ståle Nøst, leder marked i Egon
Ståle Nøst, leder marked i Egon
Vegard Mahle Aas
Last ned bilde
Fagsjef William Byberg og markeds- og bærekraftsjef Rakel K. Wester i Jæder, har vært samarbeidspartner og leverandør til Egon i en årrekke.
Fagsjef William Byberg og markeds- og bærekraftsjef Rakel K. Wester i Jæder, har vært samarbeidspartner og leverandør til Egon i en årrekke.
Vegard Mahle Aas
Last ned bilde
Det har vært en prosess over tid der flere råvarer og kombinasjoner har vært utforsket. Fra Egon har blant annet Alexander Browne-Høvik, sentral kjøkkenleder i Egon bistått.
Det har vært en prosess over tid der flere råvarer og kombinasjoner har vært utforsket. Fra Egon har blant annet Alexander Browne-Høvik, sentral kjøkkenleder i Egon bistått.
Egon
Last ned bilde

Lenker

Om Egon

Egon har 45 restauranter i Norge og 3 i Sverige. Egon har over 1.600 ansatte og er eid av Norrein AS med hovedkontor i Trondheim. Egon ble grunnlagt i 1984 på Nordstrand, Oslo, som Egon Steak & Pizza. 

Egon er engasjert i flere nasjonale prosjekter som har som mål å gi tilbake til samfunnet. Blant annet «Natteravnene», hvor engasjerte foreldre og voksne bidrar til trygghet i byene, og samarbeidet med Frelsesarmeen, hvor det deles ut gavekort på 2800 måltider.

Følg pressemeldinger fra Egon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Egon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Egon

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye