Han blir ny kommunikasjonsdirektør i Nofima
Asbjørn Bartnes (50) er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Nofima.

Han kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Tromsø kommune. Tidligere har han vært kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Tromsø og ledet kommunikasjonsstaben i Troms politidistrikt.
- Asbjørn Bartnes har solid kommunikasjonsfaglig bakgrunn, og vi gleder oss til å få han med på laget, det sier administrerende direktør i Nofima, Bente Torstensen.
Bartnes selv har allerede rukket og fått et godt inntrykk av Nofima.
- Dette er stas! Jeg gleder meg til å bidra til at forskningsbasert kunnskap blir brukt og lagt til grunn for utvikling. Jeg har fått inntrykk av Nofima som et solid selskap med flinke folk, og jeg ser fram til å bli en del av dette laget, sier den påtroppende kommunikasjonsdirektøren.
Nofima har fem kontorsteder, og Bartnes vil jobbe ved hovedkontoret i Tromsø. Han tiltrer 1. mai 2025.
Nøkkelord
Kontakter
Bente E. TorstensenAdministrerende direktør
Tel:+47 913 28 341bente.torstensen@nofima.noOda BjørnsborgKommunikasjonsrådgiverNofima
Tel:+47 40484930oda.bjornsborg@nofima.noNofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Skit inn, skit ut sier pukkellaksforsker22.8.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Det myldrer av pukkellaks i elver i Troms og Finnmark. Folk klarer ikke å håndtere mengden, og da blir kvaliteten fort dårlig, hevder pukkellakseforsker i Nofima.
38 millioner daglige måltider sjømat ignorert: - Store hull i matberedskapen15.8.2025 08:48:11 CEST | Pressemelding
Hver dag produserer og eksporterer Norge 38 millioner måltider med sjømat. Likevel er sjømat og sjømatproduksjon så vidt nevnt i analyser av matberedskapen i landet. Et paradoks fire tunge forskningsmiljø nå skal belyse grundig.
Matfaglig kompetanse gir lokalmaten kraft og styrker beredskapen11.8.2025 09:11:09 CEST | Kronikk
Norsk matberedskap krever mer enn lager og råvarer – det handler om kunnskapen som gir ferske råvarer holdbarhet, kvalitet og verdi. Uten folk med fagkompetanse står både produksjon og beredskap svakere.
Scientists create healthy salmon feed from polluting CO₂30.6.2025 10:36:26 CEST | Press release
Polluting CO₂ is turned into nutritious feed for farmed salmon. Science fiction? Absolutely not. All it takes are three innovative research environments, a visionary actor in the heavy metal industry, and large quantities of microalgae.
“Doktor tare” kan bidra til å lage trygge porsjonstørrelser på tareprodukter27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Hils på «Doktor tare» – Randi Sund. Gjennom arbeidet med sin ferske PhD har hun ervervet kunnskap som kan hjelpe både produsenter, matindustri og forbrukere til å velge trygge størrelser på porsjoner av tare.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom