Nofima og Campus Ås får millioner til kommersialisering av forskning
Forskningsrådet har bevilget over 15 millioner kroner til Campus Ås for å styrke kommersialiseringsarbeidet av forskningsresultater. Nofima får 3,54 millioner kroner av potten som skal bidra til økt verdiskaping fra offentlig finansiert forskning.

For første gang er hele Campus Ås samlet i én felles søknad, der NIBIO, NMBU, Nofima og Veterinærinstituttet går sammen om å styrke innovasjonsarbeidet. Totalt vil over 30 millioner kroner investeres i satsingen når institusjonenes egenandeler regnes med.
– Dette er en milepæl for forskningssamarbeidet på Campus Ås. Med disse midlene kan vi nå systematisk fange opp lovende forskningsresultater og omsette dem til konkrete verdier for samfunnet. Nofima har allerede flere spennende prosjekter som er aktuelle, sier administrerende direktør Bente Torstensen i Nofima.
Nofima skal gjennom et tett samarbeid teknologioverføringskontorene Ard Innovation, Valide og Norinnova jobbe frem kommersialiserbare løsninger av gode ideer..
– Dette er en unik mulighet til å styrke innovasjonsarbeidet vårt. Som ansvarlig for kommersialiseringsarbeidet i Nofima ser jeg stort potensial i å samarbeide tettere med de andre forskningsmiljøene på Campus Ås. Sammen står vi sterkere i arbeidet med å skape nye, bærekraftige løsninger for matproduksjon, sier Bård Thomas Østvang, divisjonsdirektør for Sjømat i Nofima.
Midlene skal brukes i 2025 og 2026, og målet er å identifisere og utvikle forskningsresultater som kan gi grunnlag for nye bedrifter, produkter og tjenester.
– Regjeringen har styrket støtten til teknologioverføringsarbeidet ved forskningsorganisasjonene, slik at lovende forskingsresultater kan bli utviklet og gi grunnlag for nye næringer, omstilling og vekst i næringslivet, sier næringsminister Cecilie Myrseth fra Arbeiderpartiet.
Nøkkelord
Kontakter
Bente E. TorstensenAdministrerende direktør
Tel:+47 913 28 341bente.torstensen@nofima.noBård Thomas ØstvangNofima
Tel:+47 95261478bard.thomas.ostvang@nofima.noNofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Fenalår er en unik delikatesse med store smaksforskjeller14.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Fenalår er mer enn et tradisjonsrikt produkt – det er en smakfull del av Norges kulturarv. Sensoriske analyser utført av Nofimas profesjonelle smaksdommere avslører store variasjoner i smak og tekstur mellom fenalår fra ulike produsenter.
Sensorer kan «se» hvor søte tomatene er9.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Det er en klar forventning om at dyprøde kirsebærtomater smaker søtt og frisk, men slik er det ikke alltid. Det gir misfornøyde kunder, som kanskje velger en annen tomattype nesten gang.
Bakterier i fiskens nese kan gi viktige svar om artenes overlevelse i havet4.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
I en banebrytende studie har forskere avdekket hvordan klimaendringer kan påvirke bakteriesamfunnene i fiskens nese. Dette kan ha stor betydning for fiskens overlevelsesevne i et varmere hav.
Fish nose bacteria may hold clues to marine species survival4.4.2025 07:30:00 CEST | Press release
In a groundbreaking study, scientists have revealed how climate change might influence the bacterial communities living in fish noses - a previously unexplored frontier that could have implications for fish survival in warming oceans.
Fem sekunder unna å uskadeliggjøre drapsmaneten4.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Perlesnormaneten dreper millioner av norske oppdrettsfisk og kan enkelte år drive oppdrettsnæringen til fortvilelse. Løsningen kan være bare fem sekunder unna.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom