REITAN

Elitekokk tar over Brasserie Britannia

Del

27. januar viste Håvard Werkland muskler i Bocuse d’Or i Lyon – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Nå er han klar for å sette sitt preg på Brasserie Britannia i Trondheim, hvor han tar over som daglig leder i mars 2025.

Britannia Hotel

30-åringen fra Kyrksæterøra i Trøndelag har i flere år vært i verdenstoppen som kokk, og var en av de første som ble ansatt ved Britannia etter den store oppussingen. Frem til i dag har han jobbet som assisterende kjøkkensjef på Michelin-restauranten Speilsalen. I 2023 ble han kåret til Årets kokk, og han kom på tredjeplass i Bocuse d’Or Europe i 2024.

Med fjerdeplass fra det uoffisielle VM i kokkekunst har han befestet sin posisjon i kokkeeliten. Det neste målet til Werkland og teamet er å gjøre Brasserie Britannia til Norges beste brasserie. 

– Bocuse d’Or var både et hardkjør og en fantastisk opplevelse. Hele teamet rundt meg har jobbet mot dette i lang tid, og jeg er stolt av det vi leverte sammen. Nå gleder jeg meg til å kjøre på videre, med fullt fokus på Brasserie Britannia, sier Werkland. 

På Brasserie Britannia blir den tradisjonelle brasseriestemningen kombinert med moderne, innovative kulinariske opplevelser. Werkland lover også mer action i salen enn i dag.

– Menyen vil ha noe for alle, med både signaturretter og spesialiteter. Stemningen blir mer leken og personlig, og kokkene skal være ute i restauranten så mye som mulig. Blant annet for å gjøre siste finish på rettene på bordene og prate med gjestene, forteller Werkland.

Restauranten er lett tilgjengelig på Britannias travleste hjørne. Målet er at Brasserie Britannia skal være stedet i Trondheim du besøker for alle anledninger. Med høyt tempo, god mat og trivelig stemning. 

– Vi er stolte av å ha Håvard ved roret på Brasserie Britannia. Han har vært en viktig del av restauranthuset Britannia i mange år, og vi gleder oss til å se han sette sitt preg på Brasserie. Det er ikke hver dag du spiser maten til en av verdens beste kokker, men det får du mulighet til nå. Det sier administrerende direktør ved Britannia Hotel, Arild Sjødin. 

Nye Brasserie Britannia åpner for booking fra i dag.

Om Brasserie Britannia

Urbane og elegante Brasserie Britannia er et av seks spisesteder på restauranthuset Britannia. Her kan du nyte friske og lette retter, og vin fra Britannias omfattende vinkjeller. Brasserie Britannia ønsker både familier, forretningsfolk, turister, matentusiaster og lokalbefolkning velkommen. Les mer på britannia.no

Nøkkelord

Kontakter

Nysgjerrig på Werklands planer for Brasserie Britannia? Ta kontakt med Marketing Manager Elli Myrvold Bjerve på telefon 480 82 428 eller e-post elli@britannia.no.

Bilder

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye