Innovasjon Norge støtter nytt pilotprosjekt for norsk lokalmat
Prosjektet skal øke offentlige innkjøp av norsk lokalmat.
Pilotprosjektet er en del av av landbruks- og matminister Geir Pollestads oppskrift for mer lokalmat og lokal drikke, som ble lagt frem forrige uke. Målet er å styrke mindre produsenters evne til å levere til det offentlige gjennom etablerte matnettverk, noe som vil kunne posisjonere dem med tanke på offentlige anbud.
- Vi skal øke omsetningen av lokalmat til 25 milliarder i 2030. Da må offentlig sektor bidra mer enn de gjør i dag, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad
- Det er for lite lokalmat i offentlige kantiner, og det er for lite bevissthet rundt betydningen av å handle lokalt. Lokalmat og drikke skaper næringsutvikling, lokale arbeidsplasser, beredskap, levende bygder og bærekraft, mener han.
Mat og Drikke fra Innlandet SA
Mat og drikke fra Innlandet SA er et samvirke mellom 10 aktører innen landbruk, reiseliv og mat. Formålet til samvirket er å styrke bruken av mat fra Innlandet og rekruttering til matfagene. Aktørene som er med er; Visit Øst-Norge, Visit Jotunheimen, Visit Røros og Østerdalen, Destinasjon Trysil, Hanen Innlandet, Innlandet Bondelag, Oppland Bonde- og Småbrukarlag, Hedmark Bonde- og Småbrukarlag, Gudbrandsdalsmat og Rørosmat.
Hovedmålet til prosjektet er at Rørosmat og Gudbrandsdalsmat skal etablere en kunderelasjon med det offentlige og øke omsetningen til sine produkter.
- Dette er et spennende prosjekt. Lokale matprodukter i det offentlige er en forutsetning for å lykkes med ambisjonene som er satt for norsk lokalmat, sier Silje Lesjø, som er direktør for landbruk og Bionova i Innovasjon Norge.
- Gjennom dette prosjektet vil vi kunne lære mye om hvordan lokalmatprodusenter kan bedre sin posisjon med tanke på å øke samarbeidet med og andelen salg til det offentlige, mener Lesjø.
Det nye pilotprosjektet skal øke kunnskapen rundt bruk av lokale råvarer på kjøkkenet, og består blant annet av samlinger mellom politikere, innkjøpere, bestillere og leverandører. Deltakerne skal få opplæring om hvorfor lokalmat er viktig både når det gjelder helse, næringsutvikling og beredskap, og man skal sette leverandører og kommunene i kontakt med hverandre og lære dem om hvilke muligheter som finnes.
Nøkkelord
Kontakter
Herman RingstadKommunikasjonsrådgiver
Tel:480 40 535herman.ringstad@innovasjonnorge.noFølg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Vossabia vinn nasjonal pris!16.1.2025 11:40:13 CET | Pressemelding
Voss-bedrifta klatrar heilt til topps og vinn den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Førstepremien er på 250 000 kroner.
Thor Medical tildeles lån på 90 millioner kroner7.1.2025 08:00:00 CET | Pressemelding
Innovasjon Norge har innvilget Thor Medical i Telemark et lån på 90 millioner kroner gjennom Grønn industrifinansiering.
Morrow får statlig lån på til sammen 1,5 milliard17.12.2024 16:19:50 CET | Pressemelding
Innovasjon Norges styre innvilger tre lån til Morrow Batteries. Batterifabrikken i Arendal blir dermed det første prosjektet som mottar finansiering gjennom Grønn industrifinansiering.
Smaker fra Øyriket AS vinner landbrukspris i Trøndelag!27.11.2024 13:10:46 CET | Pressemelding
Matnettverket vinner den regionale bedriftutviklingsprisen i Trøndelag 2024.
Innovasjon Norge bidrar til fornying av norsk landbruk15.11.2024 11:35:27 CET | Pressemelding
Norge må satse på nye teknologier i landbruket. Innovasjon Norge lanserer en tilskuddsordning for klima- og miljøvennlig teknologi i det norske landbruket.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom