Innovasjon Norge

Innovasjon Norge støtter nytt pilotprosjekt for norsk lokalmat

Del

Prosjektet skal øke offentlige innkjøp av norsk lokalmat.

Vi trenger flere lokalmat-produkter i norske kantiner, mener landbruks- og matminister Geir Pollestad.
Vi trenger flere lokalmat-produkter i norske kantiner, mener landbruks- og matminister Geir Pollestad. Thomas Rasmus Skaug - VisitNorway.com

Pilotprosjektet er en del av av landbruks- og matminister Geir Pollestads oppskrift for mer lokalmat og lokal drikke, som ble lagt frem forrige uke. Målet er å styrke mindre produsenters evne til å levere til det offentlige gjennom etablerte matnettverk, noe som vil kunne posisjonere dem med tanke på offentlige anbud.  

- Vi skal øke omsetningen av lokalmat til 25 milliarder i 2030. Da må offentlig sektor bidra mer enn de gjør i dag, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad  

- Det er for lite lokalmat i offentlige kantiner, og det er for lite bevissthet rundt betydningen av å handle lokalt.  Lokalmat og drikke skaper næringsutvikling, lokale arbeidsplasser, beredskap, levende bygder og bærekraft, mener han. 

Mat og Drikke fra Innlandet SA 

Mat og drikke fra Innlandet SA er et samvirke mellom 10 aktører innen landbruk, reiseliv og mat. Formålet til samvirket er å styrke bruken av mat fra Innlandet og rekruttering til matfagene. Aktørene som er med er; Visit Øst-Norge, Visit Jotunheimen, Visit Røros og Østerdalen, Destinasjon Trysil, Hanen Innlandet, Innlandet Bondelag, Oppland Bonde- og Småbrukarlag, Hedmark Bonde- og Småbrukarlag, Gudbrandsdalsmat og Rørosmat.  

Hovedmålet til prosjektet er at Rørosmat og Gudbrandsdalsmat skal etablere en kunderelasjon med det offentlige og øke omsetningen til sine produkter.  

- Dette er et spennende prosjekt. Lokale matprodukter i det offentlige er en forutsetning for å lykkes med ambisjonene som er satt for norsk lokalmat, sier Silje Lesjø, som er direktør for landbruk og Bionova i Innovasjon Norge.  

- Gjennom dette prosjektet vil vi kunne lære mye om hvordan lokalmatprodusenter kan bedre sin posisjon med tanke på å øke samarbeidet med og andelen salg til det offentlige, mener Lesjø. 

Det nye pilotprosjektet skal øke kunnskapen rundt bruk av lokale råvarer på kjøkkenet, og består blant annet av samlinger mellom politikere, innkjøpere, bestillere og leverandører. Deltakerne skal få opplæring om hvorfor lokalmat er viktig både når det gjelder helse, næringsutvikling og beredskap, og man skal sette leverandører og kommunene i kontakt med hverandre og lære dem om hvilke muligheter som finnes. 

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye