Innovasjon Norge støtter nytt pilotprosjekt for norsk lokalmat
Prosjektet skal øke offentlige innkjøp av norsk lokalmat.

Pilotprosjektet er en del av av landbruks- og matminister Geir Pollestads oppskrift for mer lokalmat og lokal drikke, som ble lagt frem forrige uke. Målet er å styrke mindre produsenters evne til å levere til det offentlige gjennom etablerte matnettverk, noe som vil kunne posisjonere dem med tanke på offentlige anbud.
- Vi skal øke omsetningen av lokalmat til 25 milliarder i 2030. Da må offentlig sektor bidra mer enn de gjør i dag, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad
- Det er for lite lokalmat i offentlige kantiner, og det er for lite bevissthet rundt betydningen av å handle lokalt. Lokalmat og drikke skaper næringsutvikling, lokale arbeidsplasser, beredskap, levende bygder og bærekraft, mener han.
Mat og Drikke fra Innlandet SA
Mat og drikke fra Innlandet SA er et samvirke mellom 10 aktører innen landbruk, reiseliv og mat. Formålet til samvirket er å styrke bruken av mat fra Innlandet og rekruttering til matfagene. Aktørene som er med er; Visit Øst-Norge, Visit Jotunheimen, Visit Røros og Østerdalen, Destinasjon Trysil, Hanen Innlandet, Innlandet Bondelag, Oppland Bonde- og Småbrukarlag, Hedmark Bonde- og Småbrukarlag, Gudbrandsdalsmat og Rørosmat.
Hovedmålet til prosjektet er at Rørosmat og Gudbrandsdalsmat skal etablere en kunderelasjon med det offentlige og øke omsetningen til sine produkter.
- Dette er et spennende prosjekt. Lokale matprodukter i det offentlige er en forutsetning for å lykkes med ambisjonene som er satt for norsk lokalmat, sier Silje Lesjø, som er direktør for landbruk og Bionova i Innovasjon Norge.
- Gjennom dette prosjektet vil vi kunne lære mye om hvordan lokalmatprodusenter kan bedre sin posisjon med tanke på å øke samarbeidet med og andelen salg til det offentlige, mener Lesjø.
Det nye pilotprosjektet skal øke kunnskapen rundt bruk av lokale råvarer på kjøkkenet, og består blant annet av samlinger mellom politikere, innkjøpere, bestillere og leverandører. Deltakerne skal få opplæring om hvorfor lokalmat er viktig både når det gjelder helse, næringsutvikling og beredskap, og man skal sette leverandører og kommunene i kontakt med hverandre og lære dem om hvilke muligheter som finnes.
Nøkkelord
Kontakter
Herman RingstadKommunikasjonsrådgiver
Tel:480 40 535herman.ringstad@innovasjonnorge.noFølg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Innovasjon Norge og DNV med viktige havvindavtaler i Japan3.6.2025 13:56:47 CEST | Pressemelding
Det strømmer inn store eksportinntekter fra norsk havvindindustri, estimert til nærmere 50 milliarder kroner i år. I Japan signerte Innovasjon Norge i dag en avtale med et stort havvindnettverk. Samtidig undertegnet DNV en tilsvarende avtale.
Norges dag på verdensutstillingen i Osaka2.6.2025 17:57:51 CEST | Pressemelding
I dag ble det feiret Norges Dag på verdensutstillingen i Osaka. Utenriksminister Espen Barth Eide ledet en stor næringslivsdelegasjon, og Kongsberg signerte avtale med japansk selskap for å utvikle et banebrytende navigasjonssystem.
Ny eksportdirektør i Innovasjon Norge1.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Eva Camerer har fått jobben som direktør for eksport og Invest in Norway. Hun får dermed blant annet ansvar for Innovasjon Norges internasjonale kontorer.
Recuro får 22 millioner til kjemisk plastgjenvinning30.5.2025 10:33:32 CEST | Pressemelding
Finansiering fra Innovasjon Norge gjør at Ålesund-selskapet Recuro kan starte å utvikle den første av fem reaktormoduler for kjemisk plastgjenvinning.
– Vi bør ha 10.000 høyvekstbedrifter i Norge12.5.2025 14:28:59 CEST | Pressemelding
Norge har over 5000 høyvekstbedrifter, viser en rapport som Innovasjon Norge lanserer i dag. Dette tallet bør dobles, mener Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom