Stort ansiktsløft på Oslo lufthavn
Gjennom 2025 skal nesten samtlige restauranter på hovedflyplassen pusses opp og endre konsept. Her er listen over de nye spisestedene.

Reiser du fra Oslo lufthavn de neste ukene, er sannsynligheten stor for at du blir møtt med byggeaktivitet. Hovedflyplassen gjennomgår nå sin største kommersielle endring siden utvidelsen i 2017.
- De neste ukene skjer det mye, og det pågår nå bygging samtidig på flere spisesteder. Derfor kan nok restaurantutvalget oppleves litt magrere enn det man er vant med, men vi kan forsikre om at det snart åpner mange nye og spennende steder, sier Iskra Skram, kommersiell leder i Avinor.
Bredder ut publikumsfavorittene
Nyheten om de nye spisestedene kom i fjor sommer, og rett før jul startet ombyggingen av de første restaurantene.
- Det vil bli en periode med en del byggearbeider, men vi sørger for at det alltid vil være et bredt tilbud av ulike konsepter å velge mellom. Det er derfor vi også gjennomfører denne endringen i etapper, og alt skal ferdigstilles dette året, forsikrer Skram
Spisestedene som har fått nye kontrakter, er SSP Norway, HMSHost, Bit Union, Reitan Convenience, LETT og Joe & the Juice.
Bit Union og LETT som tidligere har hatt lokaler i utlandsterminalen, vil nå også finnes på innland. O'Learys Sports- og Gastrobar, som tidligere også kun har vært etablert på utland, vil få et eget, stort lokale på innland.
- Vi har gjort oss erfaringer rundt nordmenns og utenlandske reisendes matvaner, og har valgt å beholde og utvide de spisestedene som allerede er folks favoritter. I tillegg tilfører vi en del nye konsepter som vi har stor tro på. Eksisterende steder skal også få et løft. I sum mener vi at de reisende på Oslo Lufthavn med dette løftet vil oppleve et matkonsept som treffer enda bedre, sier Skram.
Vinbar og raske løsninger
Blant nykommerne er en stor vinbar som skal bygges på torget på utland, som vil få navnet «Tigerstaden». To nye italienske restauranter får plass, og den ene står snart klar på utland, og har fått navnet «Trattiora Tavolare». «Bjørn`s Backyard» har allerede åpnet ved Gate E2.
I tillegg vil flere spisesteder få «Grab & Go»-løsninger, som er en etablert og populær måte å sikre seg en matbit på før flyreisen.
Her er stedene som vil etableres på innland:
- O’Learys sportsbar
- Trattiora Tavolare
- Kaffetår
- PIQ*NIQ
- Journey – Kitchen & Bar
- Bit Union
- Lett
- Crafts – Oslo’s Gastropub
Disse stedene vil etableres på utland:
- Trattiora Tavolare Int.
- Bjørns Backyard (Åpnet)
- Asia Street Cooking
- Barino
- Mel Norwegian Bakery
- Tigerstaden vinbar
- Parken Non Schengen (Åpnet)
Nøkkelord
Kontakter
Monica Iren FastingKommunikasjonssjef, Oslo lufthavn
Tel:+47 98445674monica.iren.fasting@avinor.noPressetelefon (ikke SMS)Kun til bruk for journalister.
Vi svarer ut mediehenvendelser mellom 08.00-17.00 med mindre det inntreffer større hendelser. For generelle henvendelser ber vi om at det sendes e-post. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.
Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.
Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.
Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.
Følg pressemeldinger fra Avinor
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Avinor
Trafikktala i mai på same nivå som i fjor11.6.2025 14:00:00 CEST | Pressemelding
I mai nytta 4,5 millionar reisande Avinor sine lufthamner. Dette er same nivå som i mai 2024.
Avinor signerer kontrakt med Aneo om etablering av solkraftverk på Fagernes lufthavn, Leirin4.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
-Vi er godt fornøyde med å ha inngått en avtale med Aneo og ser fram til å etablere produksjon av fornybar kraft på den nedlagte flyplassen på Leirin, sier Anders Kirsebom, konserndirektør for regionale lufthavner i Avinor.
Første kvartal 2025: Styrket inntjening og økt trafikk27.5.2025 12:00:00 CEST | Pressemelding
-Den styrkede inntjeningen er drevet av trafikkvekst, justerte lufthavnavgifter og en forbedret driftsmargin gjennom stram kostnadsstyring og klar inntektsagenda, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.
Har åpnet Oslo lufthavns første vinbar27.5.2025 09:41:11 CEST | Pressemelding
Nå har dørene åpnet på Oslo lufthavns første vinbar noensinne. Tigerstaden er allerede blitt et populært tilskudd.
Tar opp kampen om alpeturistene21.5.2025 09:00:00 CEST | Pressemelding
Fra du lander på Oslo lufthavn kan du i løpet av få timer være på plass i syv store og velutviklede skidestinasjoner. Dette er det få flyselskap i verden som vet. Sammen med Alpinco skal Avinor nå selge og markedsføre Hafjell, Kvitfjell, Oppdal og den norske fjellheimen til det internasjonale markedet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom