Økt beredskap mot desinformasjon
Krig i Europa og globale politiske spenninger gir et behov for robuste medier, økt motstandskraft mot desinformasjon og oppfølging av de globale teknologiplattformene.
Det kommer fram i Totalberedskapsmeldingen fra regjeringen.
Å styrke motstandskraften i befolkningen og bevare høy grad av tillit i samfunnet, er blant sju strategiske prioriteringer for regjeringens arbeid med sikkerhet og beredskap.
- Jeg er glad for at regjeringen vil vurdere å styrke Medietilsynets rolle og ansvar i kampen mot desinformasjon, sier Medietilsynets direktør, Mari Velsand.
Ett av tiltakene er nemlig en strategi for økt motstandskraft mot desinformasjon som skal legges fram til våren. Medietilsynet bidrar i dette arbeidet.
- Det er også bra at regjeringen vil følge opp de store teknologiplattformenes påvirkning på det norske ordskiftet, og at det i meldingen påpekes at det er viktig å sikre gode rammevilkår for redaktørstyrte medier, sier Velsand.
For 2025 har Stortinget vedtatt å styrke bevilgningen til Medietilsynet med fem millioner kroner, blant annet for å styrke arbeidet med befolkningens kritiske medieforståelse og oppfølging av teknologiplattformenes påvirkning på det norske ordskiftet
- Mye desinformasjon spres på sosiale medier, og det er en risiko for at plattformenes algoritmer bidrar til at desinformasjon spres raskere enn redaksjonelt innhold og annet troverdig innhold. Regulering av disse plattformene, blant annet gjennom EU-forordningen Digital Services Act, er derfor også et viktig forebyggende tiltak, sier Velsand.
Lenke til meldingen: Totalberedskapsmeldingen - Forberedt på kriser og krig
Nøkkelord
Kontakter
Bengt-Eigil RuudkommunikasjonsrådgiverKommunikasjon og rådgivning
Tel:+4790667828bengt-eigil.ruud@medietilsynet.noOm Medietilsynet
Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder barn og unge i bruk av digitale medier, fører tilsyn med aldersgrenser for film, forvalter støtteordninger, fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kultur- og likestillingsdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Medietilsynet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Medietilsynet
Forbod mot tv- og radioreklame 1. juledag23.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Radio- og tv-kanalane har ikkje lov til å sende vanleg reklame onsdag 25. desember. Mange av kringkastarane vel å gi bort reklameplassen til ideelle organisasjonar denne dagen.
TV 2 får advarsel av Medietilsynet20.12.2024 06:50:00 CET | Pressemelding
Medietilsynet gir TV 2 advarsel for brudd på reglene om produktplassering. I en episode av Farmen ble tubeost fra Kavli gitt for stor plass.
Økt konsolidering og samarbeid blant norske medier19.12.2024 06:50:00 CET | Pressemelding
Stadig færre aviser er helt uavhengig av de store aviseierne, viser en ny rapport fra Medietilsynet. Konsolidering enten i form av eierskap eller avtale om partnerskap/strategisk samarbeid i avismarkedet øker.
Bredt innhold i norske nettaviser og stor variasjon hos lokalradioene12.12.2024 06:49:49 CET | Pressemelding
Saker om næring, beredskap og politikk får mest plass i nettavisene, som i sum har en bred innholdmiks, ifølge en ny rapport fra Medietilsynet. Innhold i lokalradioer er også kartlagt, og rapporten viser store variasjoner blant ulike radiotyper.
Nå kan lokale lyd- og bildemedier søke om 23,8 millioner kroner10.12.2024 10:02:45 CET | Pressemelding
Medietilsynet åpner nå opp for at lokalradio og lokal-tv kan søke om støtte for 2025. Støtte kan også tildeles podkast og ikke-direktesendte bildeprogram som retter seg mot et lokalt publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom