Gaza: Ansatt i CARE-partner drept i angrep mot nødhjelpssenter
Døde i dag av skadene han fikk etter at Israel søndag bombet et senter for utdeling av nødhjelp. – Når hjelpearbeidere drepes, er det i praksis angrep på folks sjanser til å overleve, sier CARE.

– Det er med stor sorg vi mottar den tragiske nyheten om at nok en kollega er drept på Gazastripen. En familiefar på 42 år er brått revet bort. Det er nok et eksempel på den daglige kampen for å overleve i Gaza, som heller ikke hjelpearbeidere er beskyttet fra å tape, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.
To øvrige ansatte ble hardt skadet i angrepet. De tre var tilknyttet organisasjonen MA’AN Development Center, en av de lokale organisasjonene CARE samarbeider med på Gazastripen.
Senteret som ble angrepet besto av mel-lager og et område for utdelig av nødhjelp. Det drives av MA’AN og er tilknyttet verdens matvareprogram (WFP).
– Mel-lageret, som lå i Deir Al-Balah, er nå ødelagt. Samtidig sulter folk i Gaza. Babyer fryser i hjel. Det er så ytterst meningsløst når ikke hjelpearbeidere og den humanitære infrastrukturen beskyttes i en situasjon som dette, sier Georgsen.
Angrepet skjedde samme dag som det israelske militæret angrep en FN-konvoi med nødhjelp.
Minst 363 hjelpearbeidere er drept siden 7. oktober 2023. Det er det høyeste antallet noen gang registrert i en og samme krise. 356 av de drepte er lokale hjelpearbeidere.
– Våre palestinske kollegaer tar en enorm risiko for å hjelpe andre. De har krav på beskyttelse, men vi ser igjen og igjen at beskyttelsen mangler. Når hjelpearbeidere drepes, er det i praksis angrep på folks sjanser til å overleve. Når hjelpearbeidere angripes og nødhjelpslagre jevnes med jorden, betyr det at mindre hjelp kommer frem, sier Georgsen.
Flere enn 45.000 mennesker har mistet livet i krigen på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter.
– Lidelsene blir verre dag for dag. Vi kan bare håpe at 2025 blir året der vi endelig får en varig våpenhvile, slik at mer hjelp kan komme frem til mennesker som trenger nødhjelp for å overleve de neste dagene og ukene, sier Georgsen.
Nøkkelord
Kontakter
Hilde Sofie PettersenLeder for kommunikasjon og samfunnCARE Norge
Tel:47370190hildesofie.pettersen@care.noIrene Thoresen RønoldSenior PR-rådgiverCARE Norge
Tel:48354814irene.ronold@care.noBilder

Om CARE
CARE ble grunnlagt i 1945 og er nå en av verdens største hjelpeorganisasjoner, med prosjekter i 102 land. CARE Norge jobber med langsiktig utviklingsbistand og nødhjelp i 11 av disse landene, med jenter og kvinners rettigheter i fokus.
Følg pressemeldinger fra CARE
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CARE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra CARE
CARE i Myanmar: – Vi må gjenoppbygge tryggheten25.4.2025 13:55:12 CEST | Pressemelding
En måned etter jordskjelvet viser en ny analyse fra CARE at kvinner utgjør flertallet av de som er hardest rammet.
Nok et dødelig angrep i Ukraina24.4.2025 14:30:13 CEST | Pressemelding
– Vi er vitner til nye angrep omtrent hver natt, sier CARE-ansatte i Ukraina.
CARE skalerer opp jordskjelvrespons i Myanmar11.4.2025 15:24:47 CEST | Pressemelding
– Lidelsene er enorme, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.
CARE og Norad med ny avtale for kvinners rettigheter globalt8.4.2025 10:39:37 CEST | Pressemelding
Over de neste fem årene skal 500 millioner kroner brukes til å fremme likestilling i land som Afghanistan, Burundi, Mali, Myanmar og Niger. – Kvinners rettigheter møter tilbakeslag verden over. Derfor er denne avtalen spesielt viktig nå, sier Kaj-Martin Georgsen.
Nødhjelp deles ut mens dødstallene stiger i Myanmar4.4.2025 13:11:05 CEST | Pressemelding
De katastrofale følgene av jordskjelvet blir tydeligere for hver time som går, forteller CARE i Myanmar.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom