Har du havnet bakpå med kunstig intelligens?

Del

De siste par årene har få fenomener blitt snakket mer om enn kunstig intelligens, men det betyr ikke at det har blitt allemannseie. Er du en av dem som kvier seg for å bli med på utviklingen? Som håper at dette bare er en dille som går over (som internett og farge-TV)? Øivind H. Eide gir deg helt konkrete råd og tips for å den kunstige intelligensen til å levere det DU trenger!

Øivind H. Eide gir deg en enkel og grundig innføring i praktisk bruk av KI.
Øivind H. Eide gir deg en enkel og grundig innføring i praktisk bruk av KI.

Forestill deg en vanlig arbeidsdag. Du bruker kanskje mye tid på å rydde i e-poster, lage rapporter eller lete etter informasjon. Med KI kan mye av dette gjøres automatisk. Men det er bare begynnelsen. KI kan hjelpe deg med å ta smartere valg, finne mønstre i data og gi deg innsikt du kanskje ikke hadde sett selv.
«KI på kontoret» gir deg en mulighet til å være i førersetet, ikke bare en passasjer.

Ved å kommunisere med KI-en på riktig måte kan du ta et kjedelig utgangspunkt og gjøre det spennende. Vi bruker hundeeksempelet fra boka:

  • Kjedelig: Skriv en artikkel om hunder.
  • Bedre: «Skriv en engasjerende artikkel om hvordan hunder har påvirket menneskets historie. Få med overraskende fakta og morsomme historier. Skriv i en lett og underholdende tone, som om du forteller en historie til en venn over en kopp kaffe.»
  • Enda bedre: «Du er en prisvinnende journalist som spesialiserer seg på å skrive om dyr. Skriv en fengslende innledning til en artikkel med tittelen Fra ulv til Instagram-influenser: Hundens utrolige reise gjennom menneskets historie. Start med en overraskende setning som fanger leserens oppmerksomhet umiddelbart. Bland historiske fakta med moderne popkultur. Tonen skal være lett humoristisk, men samtidig informativ. Få med minst ett overraskende element om hunders betydning i historien og én morsom historie om en berømt hund. Avslutt innledningen med en setning som gjør leseren nysgjerrig på resten av artikkelen.»

Ser du forskjellen? I det første promptet gir vi ingen retning i det hele tatt. I det andre gir vi mer kontekst og tone. Men i det tredje promptet gir vi en hel oppskrift på hva vi vil ha: en spesifikk rolle for KI-en, en interessant tittel, instruksjoner om tone og innhold, og til og med struktur på teksten.

Du trenger ikke lese boken fra perm til perm (selv om du selvfølgelig kan gjøre det hvis du har lyst!). Se på den heller som en skikkelig nyttig verktøykasse. Bla frem og tilbake, dykk ned i de delene som er mest aktuelle for deg akkurat nå, og kom tilbake til resten senere. Boken går gradvis fra enkle til mer avanserte teknikker og «prompter» (det er sånn vi snakker til KI-en), så det er lurt å ikke starte bakfra. 

Tanken er at du skal kunne åpne boken når som helst, enten du står fast på jobb, trenger litt inspirasjon, eller bare er nysgjerrig på hva KI kan fikse for deg. Har du et viktig møte i morgen? Lurer du på hvordan KI kan forberede deg? Skal du skrive en rapport og trenger hjelp til å strukturere tankene dine? Her finner du svar på alt dette og mer!

KI på Kontoret lanseres 07.01.25. Ta kontakt for et anmeldereksemplar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye