NGI blir nytt medlem av Framsenteret i Tromsø
– Medlemskapet markerer en viktig milepæl for NGI. Det styrker vår mulighet til forskningssamarbeid innen geofarer og klimatilpasning i nordområdene, sier Dominik Lang, direktør ved Naturfare i NGI - Norges Geotekniske Institutt.
Framsenteret er et nasjonalt senter for klima- og miljøforskning i nordområdene, som består av en rekke forskningsinstitusjoner og kunnskapsbedrifter. Like etter åpningen av NGIs nye Tromsø-kontor i oktober, sendte NGI inn en søknad om medlemsopptak i Framsenteret. Den er nå ferdig behandlet av Klima- og miljødepartementet.
Full støtte fra styringsgruppen
– Regjeringen støtter Framsentersamarbeidet fordi institusjonene i Tromsø bidrar med viktig forskning i nordområdene, forklarer Bo Andersen.
Bo Andersen leder Framsenterets styringsgruppe. Han mener at senteret vil dra nytte av NGIs ekspertise på skred.
– NGI søkte om medlemskap og fikk full støtte fra styringsgruppen og alle medlemmene. Klima- og miljødepartementet har derfor inkludert NGI i samarbeidet, fortsetter Andersen.
Nyetablert i Tromsø, men erfaren i Arktis
Denne høsten etablerte NGI et nytt kontor i Tromsø for å bidra med kompetanse om klimatilpasning og sikring mot naturfarer.
– Med vårt nye kontor i Tromsø og våre pågående prosjekter i Arktis, er vi godt posisjonert til å støtte Framsenteret i å nå sine mål. Vi ser frem til å samarbeide med de andre medlemmene for å utvikle fremragende arktisk forskning og innovative løsninger på klima- og miljøutfordringer, sier områdedirektør for Naturfare i NGI, Dominik Lang.
Han forteller hvordan det hele begynte for NGI i nord med prosjekter innen veibygging og gruvedrift på Svalbard.
– Siden den gang har vi utvidet vår portefølje innen arktisk forskning og utvikling til å omfatte geoteknikk, geofarer, klimatilpasning, fjernmåling og miljøforskning. I tillegg har vi flere andre pågående offentlig finansierte forskningsprosjekter i Arktis. Nå gleder vi oss til å styrke forskningssamarbeidet i nordområdene, avslutter Lang.
Nøkkelord
Kontakter
Dominik LangDirektør Naturfare
Tel:+47 988 42 924dominik.lang@ngi.noErlend Moster KnudsenAvdelingsleder Klimatilpasning og hydrodynamikk
Tel:+47 400 48 664erlend.moster.knudsen@ngi.noHeidi HefreAvdelingsleder snø- og steinskred
Tel:+47 413 10 535heidi.hefre@ngi.noBilder
Lenker
Følg pressemeldinger fra NGI
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra NGI
NGI åpner Tromsø-kontor for å bidra til at nordområdene er bedre rustet mot naturfarer29.10.2024 09:00:00 CET | Pressemelding
Snøskred, kvikkleireskred, stigende havnivå, stormflo, kysterosjon og permafrost som tiner er naturfarer som rammer lokalmiljøer nord for polarsirkelen. NGI - Norges Geotekniske Institutt åpner kontor i Tromsø fordi de ønsker å bidra i det viktige arbeidet som foregår i nordområdene.
Økt etterspørsel etter damsikkerhetskompetanse – NGI opprettet egen avdeling for damsikkerhet17.9.2024 10:26:50 CEST | Pressemelding
Klimaendringer, høye sikkerhetskrav, ny kunnskap og etterslep på vedlikehold gjør at mange dammer, både her hjemme og internasjonalt, trenger nye sikkerhetsvurderinger og oppgraderinger. NGI – Norges Geotekniske Institutt har nå opprettet en egen avdeling for damsikkerhet.
Hvilke vannløselige miljøgifter skal vi prioritere å fjerne fra naturen?16.9.2024 12:59:29 CEST | Aktuelt
Tusenvis av evigvarende og vannløselige miljøgifter er blitt spredd i naturen via mat, drikke, overflater, luft og vann. For å fjerne miljøgiftene – hvor skal man starte? Det EU-finansierte forskningsprosjektet ZeroPM tar prioriteringsdebatten.
Klimautløst skred på Grønland ga utslag på seismiske målestasjoner verden over12.9.2024 20:05:00 CEST | Pressemelding
– Skredet skapte en 200 meter høy tsunami som skvulpet frem og tilbake i den smale fjorden i ni dager, forklarer Finn Løvholt fra NGI – Norges Geotekniske Institutt.
Tar grep for det nødvendige digitale skiftet i bygge- og anleggsbransjen15.5.2024 13:43:21 CEST | Pressemelding
Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i bygg- og anleggsbransjen. Mangel på kompetanse og data er det største hinderet. Flere initiativ, som nye, digitale løsninger for geobransjen og interne læringskulturer, endrer nå bygg- og anleggsbransjen. Vinnerne er klima og miljø, økonomi og samfunnssikkerhet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom