NGI blir nytt medlem av Framsenteret i Tromsø

Del

– Medlemskapet markerer en viktig milepæl for NGI. Det styrker vår mulighet til forskningssamarbeid innen geofarer og klimatilpasning i nordområdene, sier Dominik Lang, direktør ved Naturfare i NGI - Norges Geotekniske Institutt.

Flere mennesker står på en rekke. Det står en roll-up bak de hvor det står NGI Tromsø.
Fra åpningen av NGI’s kontor i Tromsø. F.v.: Erlend Moster Knudsen (leder NGIs avdeling Klimatilpasning og hydrodynamikk) sammen med de seks tilskuddene ved NGIs Tromsø-kontor. Piotr Kupiszewski (tidligere sikkerhetsrådgiver i felt ved Norsk Polarinstitutt), Elise Morken (Prosjektingeniør II), Holt Hancock (Prosjektingeniør), Ingjerd Davøen (tidligere koordinator for klimatilpasning i Tromsø kommune) og Anders Kleiven (Prosjektingeniør II). Sindre Fritzner (tidligere hos Multiconsult Tromsø) var ikke til stede da bildet ble tatt. NGI NGI

Framsenteret er et nasjonalt senter for klima- og miljøforskning i nordområdene, som består av en rekke forskningsinstitusjoner og kunnskapsbedrifter. Like etter åpningen av NGIs nye Tromsø-kontor i oktober, sendte NGI inn en søknad om medlemsopptak i Framsenteret. Den er nå ferdig behandlet av Klima- og miljødepartementet.

Full støtte fra styringsgruppen

– Regjeringen støtter Framsentersamarbeidet fordi institusjonene i Tromsø bidrar med viktig forskning i nordområdene, forklarer Bo Andersen.

Bo Andersen leder Framsenterets styringsgruppe. Han mener at senteret vil dra nytte av NGIs ekspertise på skred.

– NGI søkte om medlemskap og fikk full støtte fra styringsgruppen og alle medlemmene. Klima- og miljødepartementet har derfor inkludert NGI i samarbeidet, fortsetter Andersen.

Nyetablert i Tromsø, men erfaren i Arktis

Denne høsten etablerte NGI et nytt kontor i Tromsø for å bidra med kompetanse om klimatilpasning og sikring mot naturfarer.

– Med vårt nye kontor i Tromsø og våre pågående prosjekter i Arktis, er vi godt posisjonert til å støtte Framsenteret i å nå sine mål. Vi ser frem til å samarbeide med de andre medlemmene for å utvikle fremragende arktisk forskning og innovative løsninger på klima- og miljøutfordringer, sier områdedirektør for Naturfare i NGI, Dominik Lang.

Han forteller hvordan det hele begynte for NGI i nord med prosjekter innen veibygging og gruvedrift på Svalbard.

– Siden den gang har vi utvidet vår portefølje innen arktisk forskning og utvikling til å omfatte geoteknikk, geofarer, klimatilpasning, fjernmåling og miljøforskning. I tillegg har vi flere andre pågående offentlig finansierte forskningsprosjekter i Arktis. Nå gleder vi oss til å styrke forskningssamarbeidet i nordområdene, avslutter Lang.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Flere mennesker står på en rekke. Det står en roll-up bak de hvor det står NGI Tromsø.
Fra åpningen av NGI’s kontor i Tromsø. F.v.: Erlend Moster Knudsen (leder NGIs avdeling Klimatilpasning og hydrodynamikk) sammen med de seks tilskuddene ved NGIs Tromsø-kontor. Piotr Kupiszewski (tidligere sikkerhetsrådgiver i felt ved Norsk Polarinstitutt), Elise Morken (Prosjektingeniør II), Holt Hancock (Prosjektingeniør), Ingjerd Davøen (tidligere koordinator for klimatilpasning i Tromsø kommune) og Anders Kleiven (Prosjektingeniør II). Sindre Fritzner (tidligere hos Multiconsult Tromsø) var ikke til stede da bildet ble tatt.
NGI NGI
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra NGI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NGI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye