Kristiania revolusjonerer forberedelse til muntlig eksamen med VR-teknologi
Bruk av VR-briller og eksempelvideoer gjorde studentene tryggere og bedre faglig forberedt til eksamen.
Kristiania har nylig gjennomført et prosjekt for å forbedre studentenes forberedelser til muntlig eksamen ved hjelp av virtual reality (VR)-teknologi. Prosjektet, ledet av Lars Erik Braaum, høyskolelektor ved Institutt for helse og trening, har vist at VR-undervisning, kombinert med demonstrasjonsvideoer, kan gi studentene en bedre forståelse av hva som kreves for å oppnå de ulike karakterene på muntlige eksamener.
Utfordringer med muntlig eksamen for ferske studenter
Muntlig eksamen kan være en stor utfordring for mange studenter, spesielt de som har liten erfaring med denne eksamensformen. Mange studenter gruer seg til muntlig eksamen og forstår ikke alltid hva som kreves for å oppnå de beste karakterene. Denne mangelen på innsikt kan føre til stress og usikkerhet før eksamen.
– Selv om studentene etter hvert ser nytteverdien av muntlig eksamen, er det fortsatt mange som har en begrenset forståelse for hva som kreves for å få de ulike karakterene. For å lykkes, må studentene forstå både de faglige kravene og hvordan de kan kommunisere kunnskapen effektivt, forteller Braaum.
VR-teknologi som hjelpemiddel
For å gi studentene bedre forutsetninger for å lykkes, gjennomførte Kristiania et prosjekt der VR-briller ble brukt til å forberede studentene på muntlig eksamen. Prosjektet undersøkte om demonstrasjonsvideoer, sett gjennom VR-briller, kunne bidra til å forbedre både kunnskap og kommunikasjonsferdigheter.
Studentene på emnet «Motiverende kommunikasjon» ble delt i to grupper. Den ene gruppen fikk tradisjonell undervisning, mens den andre gruppen fikk undervisning ved hjelp av VR-teknologi. Prosjektet ble målt gjennom en kunnskapstest og en muntlig prøveeksamen for å vurdere effekten av VR-treningen.
– Vi hadde som mål å undersøke om VR-briller kunne bidra til bedre forberedelser, både når det gjelder faglig kunnskap og praktiske ferdigheter i muntlig kommunikasjon, forklarer Braaum.
Historisk godt resultat
Sammenligning av resultatene fra prøveeksamen og den ordinære muntlige eksamenen viste at 24 studenter økte karakteren sin med minst én karakter, og at det ikke var noen studenter som strøk. Den laveste karakteren på den ordinære eksamenen var D, som representerer det beste resultatet historisk sett for muntlig eksamen i dette emnet.
Demonstrasjonsvideoer som fasit for karaktersetting
I prosjektet ble det laget videoer som viste muntlige besvarelser på karakterene A, C og F, samt en video som demonstrerte hvordan den tredelte muntlige eksamenen foregår. Disse videoene ble brukt som referanser for studentene, som fikk muligheten til å vurdere hva som kjennetegnet de ulike besvarelsene. På denne måten fikk studentene konkret innsikt i hva som forventes for å oppnå høyere karakterer.
I tillegg fikk studentene praktisk trening gjennom å sammenligne egne opptak med referansevideoene. De fikk også mulighet til å se hvordan de kunne forbedre sine kommunikasjonsferdigheter ved å identifisere og bruke spesifikke teknikker innen «motiverende kommunikasjon».
Resultater: Økt forståelse og bedre forberedelse
Resultatene fra prosjektet viste en tydelig positiv effekt på studentenes forberedelser og prestasjoner. Bruken av VR-teknologi ga studentene en langt bedre forståelse av hva som kreves for å lykkes på muntlig eksamen.
– Studentene rapporterte et betydelig læringsutbytte fra VR-undervisningen, og de opplevde at de var bedre forberedt til eksamen. En av de største fordelene var at de fikk muligheten til å gjøre selvvurdering og reflektere over egne prestasjoner. Vi kommer absolutt til å benytte VR-briller i undervisning som forberedelse til eksamen fremover, forteller Braaum avslutningsvis.
Se oppsummering av prosjektet her.
Kontakter
Lene Torjul ReutzPresseansvarlig
Tel:916 19 165LeneTorjul.Reutz@kristiania.noHøyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania er en ideell stiftelse som har demokratisert utdanningen i hele Norge siden 1914, i starten som brevskolen NKS.
Vi tilbyr utdanning av høy kvalitet til hele Norge, og våre studenter er blant dem med høyest gjennomføringsgrad i sektoren. Kristiania har cirka 17.000 studenter i Oslo, Bergen og vi er en av de største på nett.
Kristiania har ambisjoner om å bli universitet fordi universitetstittel driver frem institusjonenes utvikling i en sektor som stadig blir mer internasjonal og konkurranseutsatt. Kristiania skal bli universitet - til studentenes, arbeidslivets og Norges beste.
Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Skal jobbe videre for universitetsstatus4.12.2024 09:30:00 CET | Pressemelding
Hans-Christian Åsheim skal lede School of Health Sciences (SHS) ved Kristiania i fire nye år. - Jeg vil fortsette å bidra til å styrke forskning og innovasjon for å realisere universitetsambisjonen, sier han.
Nytt ikonisk julehjerte lyser opp Grønland28.11.2024 12:35:44 CET | Pressemelding
Tirsdag 3. desember kl. 16.00 inviterer Eiendomsspar, Sweco, Frelsesarmeen og Kristiania til førjulshygge i den nye passasjen på Grønland, med tenning av et spektakulært fem meter høyt julehjerte! Arrangementet er gratis og åpent for alle, og byr på både varme, fellesskap og ekte julestemning i hjertet av Oslo.
Kristiania og Brønnøysundregistrene inngår samarbeid28.11.2024 09:39:04 CET | Pressemelding
Kristiania og Brønnøysundregistrene har inngått strategisk kompetansesamarbeid om videreutdanning, gjennom et IT-studium for de ansatte i Brønnøysundregistrene.
Endelig interiørutdanning på nett27.11.2024 13:00:43 CET | Pressemelding
Nå lanserer Kristiania det nye nettemnet Interiørdesign og boliginnredning, et helt nytt tilbud til deg som vil ha en praktisk og fleksibel utdanning innen estetikk, design og interiør.
Tom Karp tildelt NEONs ærespris 202421.11.2024 12:51:47 CET | Pressemelding
Professor Tom Karp ved Høyskolen Kristiania er tildelt NEONs ærespris for 2024. Han får prisen for sine betydelige bidrag til organisasjons- og ledelsesforskning, og særlig for hans evne til å bygge bro mellom teori og praksis.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom