REMA 1000 dobler gaven din
Frelsesarmeen trenger all den hjelpen de kan få for å samle inn penger til mennesker som trenger en ekstra håndsrekning. Spesielt i november og desember gjøres en ekstra innsats for å hjelpe dem med mat, gaver og fellesskap. Derfor er de glade for å ha fått med REMA 1000 som en god støttespiller.
REMA 1000 oppfordrer sine kunder til å gi litt julehjelp til Frelsesarmeen ved å vippse til 1901. Da lover de å doble beløpet kundene gir, inntil én million kroner.
Svært takknemlig
Irene Mathisen, koordinator for matutdelingen i Frelsesarmeen, er svært takknemlig for denne drahjelpen.
– Livet kan snu fort, og alle kan havne i en krise i livet der man trenger hjelp, selv til mat. Det kan være i forbindelse med samlivsbrudd, tap av fast inntekt, uforutsette utgifter – og mye mer. Derfor er bidraget utrolig kjærkommen, slår hun fast.
Gjennom dyrtiden har stadig flere kommet til Frelsesarmeen for å få hjelp – og ikke bare i julen. I en undersøkelse Opinion har gjort for Frelsesarmeen sier 4 av 10 at de har fått dårligere råd det siste halve året og 18 prosent svarer at de er bekymret for om de har råd til å feire jul i år.
– Julen er høytiden der vi ser forskjellene blir mest synlige og merkbare, understreker Irene.
– Det er da det føles mest sårt, særlig som mamma og pappa, ikke å ha råd til mat – eller julegaver til barna sine, legger hun til.
Praktisk julehjelp
Sammen med REMA 1000 og andre gode givere skal Frelsesarmeen støtte familier og enkeltpersoner som trenger ekstra hjelp til jul. Frelsesarmeen har omfattende erfaring med å hjelpe mennesker i vanskelige situasjoner.
– Vi har mange ulike løsninger for å gi hjelp, forteller Irene.
– Ferdige matkasser som hentes eller leveres på døra er et godt alternativ for noen. Gavekort for både mat og julegaver er en fin mulighet for familier til selv å gjøre sine innkjøp – og det samme med Æ-appen til REMA 1000, som også gjør det enkelt å administrere og fordele, avslutter hun.
Gi julen i gave
Julens varmeste dugnad lever i beste velgående. Over 16 000 timer med dugnad blir årlig lagt ned av medlemmer og ansatte i Frelsesarmeen, idrettslag, politikere og frivillige ildsjeler.
I 2023 fikk 22 266 husstander mat jul. I tillegg til mat, ble det delt ut 23 882 julegaver og servert 2807 julemiddager.
FAKTA OM JULEGRYTA – FRELSESARMEENS ÅRLIGE JULEINNSAMLING
Årets viktigste julegave hjelper eldre, ensomme, barn og unge gjennom hele året. Lavinntektsfamilier så vel som rusavhengige får støtte i en ellers tøff hverdag.
Denne årlige dugnaden gjør samfunnet vårt varmere, og forskjellene mindre.
124 år lang tradisjon
Othilie Tonning ledet på starten av 1900-tallet Frelsesarmeens sosialarbeid blant kvinner i Norge. Den driftige kvinnen med det store hjertet så julegryta som en løsning for å skaffe midler til arbeidet i Oslo – en idé hun hadde hentet fra USA.
Hun kontaktet pressen, og bladet Norske Intelligenz-seddeler skrev i november 1901:
Frelsesarmeen her i byen vil i år på en ny og original måte forsøke å samle inn penger til hjelp for fattige til julen (...) Stabskaptein frøken Tonning meddelte oss i dag, at man har fått politimesterens tillatelse til rundt omkring i byen å anbringe gryter, hengende i et stativ, på hvilket man vil feste en plakat med innskriften: Til julemat for fattige (...) Målet er kroner 2000, for å kunne gi 400 fattige familier en sorgfri jul hva mat og brensel angår.
Resultatet av denne aller første innsamlingen var at Slumsøstrene fikk penger nok til at de kunne dele ut matposer og kull til 420 av hovedstadens fattigste familier.
I 1919 tok Julegrytas mor også initiativ til å få reist en julegran på Universitetsplassen i Oslo, den historien kan du lese her!
Nøkkelord
Kontakter
Geir Smith-SolevågKommunikasjonssjef
Tel:+47 951 83 155geir.smith-solevag@frelsesarmeen.noAndrew HannevikAssisterende kommunikasjonssjef
Tel:92092142andrew.hannevik@frelsesarmeen.noIrene MathisenKoordinator for Frelsesarmeens sosiale arbeid
Tel:41310557irene.mathisen@frelsesarmeen.noPressevakt
Tel:22355375post@frelsesarmeen.noBilder
Om Frelsesarmeen
Frelsesarmeen er en kristen kirke, bevegelse og organisasjon som arbeider i over 130 land og har til sammen 300 enheter rundt i Norge.
Gjennom rause og inkluderende møteplasser bidrar Frelsesarmeen til sosialt engasjement, tilhørighet og tro. Dørene våre er åpne for alle barn, unge, voksne, familier og eldre.
En sentral del av arbeidet er tjenester og tilbud for mennesker som lever i fattigdom, ensomhet eller rusavhengighet, de som sitter i fengsel, er utsatt for omsorgssvikt eller er ofre for menneskehandel, og de som er psykisk syke, pårørende, arbeidsledige eller arbeidsinnvandrere.
Frelsesarmeen har vært med å utvikle FNs bærekraftsmål og er en pådriver for å nå dem.
Følg pressemeldinger fra Frelsesarmeen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Frelsesarmeen
Nå står julefeiringen i fare4.11.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for fjerde kvartal viser at 4 av 10 har fått dårligere råd det siste halve året. Nesten hver femte nordmann kan komme til å droppe hele eller deler av julefeiringen.
Kan vi legge ned Gatehospitalet?16.9.2024 10:58:29 CEST | Presseinvitasjon
Invitasjon til jubileumsmarkering på Deichman Bjørvika 18. september 14.00-16.00. NIBR legger frem sin ferske utredning om Gatehospitalets virke i 20 år og politikere og fagpersoner diskuterer utfordringer på rusfeltet.
Nordmenn tror ikke på økonomisk vendepunkt16.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Hver fjerde nordmann mener tvert imot at de vil få dårligere råd det neste halve året. Det viser Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for tredje kvartal.
Føler seg utilstrekkelige som foreldre på grunn av økonomien5.8.2024 07:44:39 CEST | Pressemelding
Mer enn hver femte forelder opplever at de svikter i foreldrerollen på grunn av økonomi. Rekordmange dropper klær og utstyr barna har behov for.
Hver sjette nordmann opplever seg selv som fattig17.7.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding
I Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for andre kvartal svarer 1 av 6 nordmenn at de helt eller delvis opplever seg selv som fattig. 4 av 10 nordmenn svarer at de kutter ned på matkjøp eller spiser mer usunn mat på grunn av økonomien.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom