UiB bidrar i Netflix-dokumentar
Universitetet i Bergen er vitenskapelig rådgiver på ny Netflix-serie om havene våre. Serien «Our Oceans» har premiere 20. november.
Den nye dokumentarserien «Our Oceans» har verdenspremiere på Netflix onsdag 20. november. Universitetet i Bergen har vært vitenskapelig rådgiver for innhold i dokumentaren, og bidratt med kunnskap om havet og arktiske økosystemer i episoden om polhavet.
Dokumentarserien er produsert av Wild Space Productions og Emmy-prisvinner James Honeyborne. Det er tidligere USA-president Barack Obama som er fortellerstemmen i dokumentaren.
– Det er stort at Universitetet i Bergen har vært rådgiver for et av de beste naturdokumentarteamene i verden. Dette gir våre forskere en unik mulighet til å nå ut i stuene til millioner av mennesker rundt om i verden med historier om de skjøre og fascinerende økosystemene i Arktis, sier UiB-rektor Margareth Hagen.
UiB synlige i dokumentaren
Under innspillingen var film-crewet fra Wild Space Productions med på forskningstokt i polhavet på forskningsskipet «Kronprins Haakon», og UiB-forskere har underveis bistått produsentene med kunnskap om havet. Det er også brukt bilder fra ROV-farkosten Ægir som Universitetet i Bergen opererer.
– Jo mer vi utforsker havet, desto flere oppdagelser gjør vi. Dette understreker viktigheten av fortsatt investering i marin forskning. Jeg vil takke Universitetet i Bergen, deres polarnettverk, og alle som har vært involvert i dette samarbeidet. Bidraget har vært avgjørende for å realisere «Our Oceans. Sammen skaper vi ikke bare en dokumentarserie; vi bygger et globalt felleskap av forkjempere for havet og vi inspirerer neste generasjons marine forskere, sier dokumentarprodusent James Honeyborne.
Netflix-serien har verdenspremiere 20. november og består av fem episoder.
Kontakter
Margareth HagenRektorUniversitetet i Bergen
Tel:416 19 662Margareth.Hagen@uib.noBilder
Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)
Nå trives også jentene mindre på skolen12.11.2024 19:00:00 CET | Pressemelding
En ny rapport viser at jentenes trivsel på skolen svekkes, både i Norge og internasjonalt, og at helseplagene øker dramatisk. Resultatene i undersøkelsen overrasker forskerne.
Arkeologens 150 år gamle flaskepost er åpnet11.11.2024 18:00:00 CET | Pressemelding
Da arkeologen fra Bergens museum lukket gravhaugen på Myklebust i 1874, ville han gi en beskjed til sine etterfølgere. Der glemte han noen av de viktigste funnene, men husket å hylle kjæresten.
Are Sandbakken skal holde Aarebrotforelesningen 20258.11.2024 09:00:00 CET | Pressemelding
Den syvende Aarebrotforelesningen går av stabelen søndag 19. januar og skal holdes av professor i kammermusikk ved Norges musikkhøgskole, Are Sandbakken.
Svært glade for SV-støtte til nybygg7.11.2024 11:39:53 CET | Pressemelding
I sitt alternative budsjett, har SV lagt inn 25 millioner kroner i oppstartsmidler for nytt bygg til Griegakademiet.
Nordisk forskerteam mottar 155 millioner for å utforske middelalderens bokkultur5.11.2024 12:00:00 CET | Pressemelding
Åslaug Ommundsen ved Universitetet i Bergen og tre nordiske forskningspartnere er tildelt det europeiske prestisjestipendet ERC Synergy Grant for å kartlegge hvordan bøker og intellektuelle nettverk formet Nord-Europa mellom 1000 og 1500 e.Kr.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom