Jubeltall for melk: Beste kvartal på flere år
3. kvartal av 2024 er det beste på flere år totalt sett for melkekategorien. Særlig tre faktorer spiller inn i den positive trenden, og helmelk er definitivt én av dem.
Det var en økning i samtlige meierikategorier i årets 3. kvartal, der melkesalget isolert sett økte med 2,4 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Det gjør kvartalet til det beste på flere år for melkekategorien, og sett vekk fra 2020, det beste på flere tiår.
Helmelken er en viktig bidragsyter til de positive tallene, og har hatt en salgsøkning på 8,3 prosent.
- Det er gledelig å se at melkesalget beveger seg i positiv retning. Nå har helmelken hatt et godt år så langt, i tillegg til at søtmelk med smak og syrnet melk med smak også påvirker de positive tallene betydelig. De siste to kategoriene blir stadig mer populære hos forbrukerne, sier Ida Berg Hauge, direktør i Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Søtmelk med smak har i 3. kvartal hatt en økning på 15,8 prosent, mens syrnet melk med smak øker 8,8 prosent.
- De siste årene har det kommet en rekke nye varianter på markedet av både søtmelk og syrnet melk, der flere varianter er uten tilsatt sukker og noen med høyere proteininnhold. Disse variantene har slått godt an hos ulike målgrupper, som familier og treningsglade, utdyper Berg Hauge.
Cottage cheese fortsatt i vinden
Når det kommer til utviklingen i ostevarianter, er cottage cheese utvilsomt fortsatt i vinden. Ostevarianten er den med størst salgsøkning, og økte med hele 48,3 prosent sammenlignet med 3. kvartal i 2023.
Det forventes å totalt sett bli et godt år for cottage cheese-salget.
- Salget av cottage cheese fortsetter å være helt unikt, og lite tyder på at trenden er i ferd med å ta slutt. Totalt volum solgt hittil i år har økt betraktelig fra 2023, og det er morsomt å se hvor godt produktet har slått an hos forbrukerne, sier Berg Hauge.
Kontakter
Karoline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noIda Berg HaugeDirektør
Tel:915 78 410ida@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Dette visste du kanskje ikke om ost25.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn elsker ost, både på brødskiva, til middag og til kjeks. Faktisk er gulost blant meieriproduktene det selges mest av i norske butikker. Men vet du hvorfor noen oster har hull, hva det hvite belegget på gulosten er eller forskjellen på krem- og smøreost?
1 av 4 kvinner spiser denne hver uke22.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Havregrøt har blitt stadig mer trendy de siste årene, og det finnes uendelig av oppskrifter på ulike varianter. Grøten er spesielt populær blant kvinner, viser nye undersøkelser fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Osteoporosedagen: Kvinner trenger mer kalsium enn før18.10.2024 16:00:00 CEST | Pressemelding
Kvinner er en stor andel av de som rammes av beinskjørhet. Foruten genetikk, kan livsstil være en av årsakene til sykdommen. Å sørge for rikelig med fysisk aktivitet og nok kalsium, er blant de forebyggende grepene man selv kan ta.
5 gode grunner til å spise frokost10.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Andelen nordmenn som spiser frokost er fortsatt høy, og det er bra. Det er nemlig mange gode grunner til at det er smart å starte dagen med noe næringsrikt.
5 tips til mindre matsvinn26.9.2024 12:00:00 CEST | Pressemelding
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) markerer den internasjonale dagen mot matsvinn, og gir fem råd som kan bidra til at nordmenn kaster mindre mat.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom