MoseVis – en vandreutstilling om myr og torvmoser
Vil du ha besøk av MoseVis? Vandreutstillingen er nå klar for å ta fatt på reisen rundt om i Norge.

I vandreutstillingen MoseVis får besøkende bli med forskerne på en lærerik reise ut i Norges myrer og inn i torvmosenes forunderlige verden. Utstillingen viser frem utfordringene knyttet til tap av myr, samtidig som den tar for seg hvordan vi kan restaurere og bevare disse verdifulle økosystemene.
Under myroverflaten ligger nemlig Norges største karbonlager. Her finner vi også et lik som trolig har ligget i myra i flere tusen år.
Fia Bengtsson og Magni Olsen Kyrkjeeide, begge torvmoseforskere i NINA, står bak utstillingen. Bengtsson har også illustrert plakatene og de vakre torvmosene som portretteres i utstillingen.
Kunst og vitenskap i skjønn forening
Utstillingen formidler vitenskapelige fakta om torvmoser og myr gjennom et kunstnerisk formspråk. Kombinasjonen av illustrasjoner, fotografier og intet mindre enn ei strikket myr gjør dette til en spennende utstilling som vekker nysgjerrighet og engasjement blant både store og små besøkende.
Parallelt med utstillingen lever også historien om myra og myrliket på nett, og også som en musikkvideo som kan innlemmes i utstillingen.
Låne eller trykke selv?
Målet med utstillingen er at flest mulig skal få anledning til å lære mer om myr og torvmoser. Derfor har NINA gjort utstillingen tilgjengelig på flere vis.
Den originale utstillingen kan lånes fra NINA. Låner må selv dekke fraktkostnader, og forplikter seg til å erstatte eventuelle skader som måtte oppstå under utlån.
Dette er en unik mulighet for skoler, biblioteker, museer og andre institusjoner til å presentere en faglig solid og visuelt engasjerende utstilling, helt gratis.
Det er også mulig å få tilsendt plakatene digitalt for egen trykking. Denne er tilgjengelig både på norsk og engelsk.
Kontakter
Magni Olsen KyrkjeeideForskerNorsk Institutt for naturforskning
Tel:996 21 068magni.kyrkjeeide@nina.nowww.nina.no/Kontakt/Ansatte/Ansattinformasjon.aspxLenker
Følg pressemeldinger fra Norsk institutt for naturforskning - NINA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk institutt for naturforskning - NINA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk institutt for naturforskning - NINA
Den norske gaupebestanden øker27.6.2025 08:21:43 CEST | Pressemelding
Det er beregnet at det var 91 familiegrupper av gaupe i Norge i vinter, som er en økning fra i fjor. Vi må tilbake til vinteren 2008/2009 for å finne like mange individer og familiegrupper av gaupe i landet.
Fiskefella forteller den dystre historien til ål og laksefisk25.6.2025 11:03:57 CEST | Pressemelding
I femti år har fiskefella ved NINA forskningsstasjon Ims samlet data fra fiskene i elva Imsa. Dataserien viser dramatiske endringer for artene som lever i elva og i havet.
Disse grepene skal redde fjellreven fra innavl24.6.2025 12:09:36 CEST | Pressemelding
Innavl truer den fennoskandiske fjellreven. I en fersk rapport foreslår forskere tiltak for å sikre at arten overlever på lang sikt.
Mennesker og natur tåler ikke mer økonomisk vekst, så hva gjør vi?20.6.2025 11:33:28 CEST | Pressemelding
Neste uke møtes 1200 fagpersoner fra hele verden i Oslo for å diskutere hvordan vi kan skape sosialt rettferdige og miljøvennlige samfunn – uten økonomisk vekst.
Nedgang i den skandinaviske ulvebestanden3.6.2025 12:12:41 CEST | Pressemelding
Det er påvist færre ulveflokker, ulver og valpekull i Norge og Sverige i vinter, sammenlignet med forrige vinter. Det viser en ny statusrapport fra Rovdata og svenske SLU Viltskadecenter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom