Fremtind

Godt kvartal for Fremtind

Del

Fremtind Forsikring konsern leverte i tredje kvartal et resultat før skatt på 919 mill. kroner (20). Resultatet hittil i år er på 1 647 mill. kroner (366). Resultatbedringen skyldes i hovedsak færre store naturhendelser, nedgang i skade- og kostnadsprosent og sterk finansavkastning.

Hege Toft Karlsen, konsernsjef i Fremtind
Hege Toft Karlsen, konsernsjef i Fremtind

Resultatet av forsikringstjenester i tredje kvartal isolert ble 680 mill. kroner (72). Hittil i år ble forsikringsresultatet 878 mill. kroner (364).  

– Den positive utviklingen fra andre kvartal fortsetter i dette kvartalet. Starten på året var krevende, men i både andre og tredje kvartal har vi hatt få naturhendelser og færre storskader enn i samme kvartal i fjor, og dermed også bedret skadeprosent. I tillegg har premietiltak gitt positiv effekt på resultatet, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen i Fremtind. 

Combined ratio per tredje kvartal 2024 ble 93,1 prosent (97,2). Skadeprosenten utgjorde 72,7 prosent (74,5). Også kostnadsprosenten har gått ned, til 20,4 prosent (22,7). 

Fusjonen mellom Fremtind og Eika Forsikring trådte i kraft 1. oktober 2024, og har ingen innvirkning på resultatet for tredje kvartal. 

Sterk finansavkastning 
– Til tross for at skadeforsikringsporteføljen ble negativt påvirket av værhendelsene i starten av året, ble resultatet per tredje kvartal tilfredsstillende. Solide bidrag fra finansavkastningen og personrisikoporteføljen har bidratt sterkt til dette. Samtidig er bestandspremieveksten god, særlig i privatmarkedet, sier Toft Karlsen. 

Netto inntekter fra investeringer for perioden ble 1 283 mill. kroner (90). Finansavkastningen var 5,3 prosent (0,5). Både obligasjonsporteføljen og aksjeporteføljen forklarer den sterke finansavkastningen.  

Premiebestanden økte med 380 mill. kroner i tredje kvartal (243). Hittil i år har premiebestanden økt med 1 295 mill. kroner, hvorav 88 prosent fra privatmarkedet og 12 prosent fra bedriftsmarkedet. Ved utgangen av tredje kvartal 2024 hadde Fremtind en total premiebestand på 17 123 mill. kroner (15 618). 

Økt distribusjonskraft med Eika-bankene 
– Kjernevirksomheten vår er solid, og gjennom fusjonen med Eika Forsikring har vi nå fått forsterket distribusjonskraften vår ytterligere, med 49 banker i Eika-alliansen. Med distribusjon gjennom SpareBank 1, DNB, Eika, LO og øvrige partnere vil vi stå sterkt med tanke på å sikre konkurransedyktig lønnsomhet fremover, sier Toft Karlsen. 

Fremtind har gjort interne beregninger som estimerer resultatet dersom Eika Forsikring AS var en del av Fremtind Forsikring konsern allerede i tredje kvartal. Beregningene indikerer at nye Fremtind Forsikring konsern ville hatt et resultat i tredje kvartal på 1 214 mill. kroner mot 211 mill. kroner i tredje kvartal 2023. Combined ratio i et slikt simulert scenario ville ligget på 81,9 prosent i tredje kvartal 2024 isolert.  

Arbeidet med å sikre en vellykket fusjon står høyt på agendaen til Fremtind fremover. 

– Vi skal realisere synergier, ta godt vare på medarbeiderne våre og bygge felles kultur. Samtidig skal vi ivareta kunder og samarbeidspartnere med samme høye kvalitet som i dag, understreker Toft Karlsen.
 

For ytterligere informasjon, kontakt: 

Kristin Vetleseter, kommunikasjonsdirektør Fremtind, tlf. 934 80 648, e-post kristin.vetleseter@fremtind.no 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hege Toft Karlsen, konsernsjef i Fremtind
Hege Toft Karlsen, konsernsjef i Fremtind
Last ned bilde
Foto: Fremtind
Foto: Fremtind
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen, DNB og Eika-Gruppen, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

AutoSync er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Autosync, finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye