1 av 4 kvinner spiser denne hver uke
Havregrøt har blitt stadig mer trendy de siste årene, og det finnes uendelig av oppskrifter på ulike varianter. Grøten er spesielt populær blant kvinner, viser nye undersøkelser fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Onsdag 23. oktober markeres grøtens dag, og det er liten tvil om hvilken grøt som fortsatt er en slager hos nordmenn i by og land.
Hele 21 prosent oppgir nemlig at de spiser havregrøt én eller flere ganger i uken, ifølge nye landsrepresentative undersøkelser gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.
Til sammenligning svarte 15 prosent det samme i 2013, og bare 10 prosent i 2007. Med andre ord har havregrøten gjort et stort comeback de siste årene.
Mest populært blant kvinner og unge
I dag er havregrøt populært blant både kvinner og menn. Den appellerer likevel mest til kvinner, der hele 24 prosent av kvinner oppgir at de spiser havregrøt ukentlig. For menn er tallet 19 prosent.
Mens havregrøt har blitt spist i en årrekke, er det faktisk aller mest populært blant de yngre mellom 18 og 29 år, der hele 25 prosent oppgir at de spiser havregrøt hver uke. Ser man på folk i alderen 44 til 59 år, er det kun 17 prosent som sier det samme.
- En av grunnene til at havregrøt er så populært, er at det er en sunn og råvarebasert frokostrett som kan tilberedes med stor variasjon. Det finnes utallige kombinasjoner av toppinger som gjør grøten til en smaksvinner, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringrådgiver i MELK.
Mange fordeler
Mens mange lager havregrøt på vann, er det enda smartere å lage den på melk. Ikke bare blir den fyldigere, men havregrøten vil også inneholde en rekke flere næringsstoffer, som er viktig for kroppen hver eneste dag.
- Det smarte med å koke havregrøt på melk er at proteinene i melk og korn utfyller hverandre på en god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt. Havregrøt kokt på melk er derfor et enkelt og sunt råvarebasert måltid, avslutter ernæringsrådgiveren.
Kontakter
Karoline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noTerese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Jubeltall for melk: Beste kvartal på flere år1.11.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
3. kvartal av 2024 er det beste på flere år totalt sett for melkekategorien. Særlig tre faktorer spiller inn i den positive trenden, og helmelk er definitivt én av dem.
Dette visste du kanskje ikke om ost25.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn elsker ost, både på brødskiva, til middag og til kjeks. Faktisk er gulost blant meieriproduktene det selges mest av i norske butikker. Men vet du hvorfor noen oster har hull, hva det hvite belegget på gulosten er eller forskjellen på krem- og smøreost?
Osteoporosedagen: Kvinner trenger mer kalsium enn før18.10.2024 16:00:00 CEST | Pressemelding
Kvinner er en stor andel av de som rammes av beinskjørhet. Foruten genetikk, kan livsstil være en av årsakene til sykdommen. Å sørge for rikelig med fysisk aktivitet og nok kalsium, er blant de forebyggende grepene man selv kan ta.
5 gode grunner til å spise frokost10.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Andelen nordmenn som spiser frokost er fortsatt høy, og det er bra. Det er nemlig mange gode grunner til at det er smart å starte dagen med noe næringsrikt.
5 tips til mindre matsvinn26.9.2024 12:00:00 CEST | Pressemelding
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) markerer den internasjonale dagen mot matsvinn, og gir fem råd som kan bidra til at nordmenn kaster mindre mat.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom