Jens Stoltenbergs Nato-bok: På min vakt
Jens Stoltenberg skriver boken om sine ti år som Natos generalsekretær. Utgivelsen kommer hos Gyldendal høsten 2025, og rettighetene er allerede solgt til ni land.
– Dette er min fortelling om hvordan det har vært å lede verdens mektigste militærallianse i en skjebnetid for vår sikkerhet, sier han.
Stoltenberg var Natos generalsekretær fra oktober 2014 til oktober 2024.
Boken har fått arbeidstittelen På min vakt og tar leseren med på innsiden av Natos og Stoltenbergs arbeid i en svært dramatisk periode.
Sentrale temaer blir krigen i Ukraina, Natos engasjement i Afghanistan, samarbeidet med president Donald Trump og forholdet til stormaktene Russland og Kina.
– I løpet av det siste tiåret har verden blitt farligere og Nato sterkere. Dette er grunnleggende endringer som har stor betydning for mange mennesker. Jeg ønsker å bidra med mitt blikk på en dramatisk periode, sett på nært hold, sier Stoltenberg.
Jens Stoltenberg og Gyldendal samarbeidet også om selvbiografien Min historie i 2016, og har gjennom flere år samarbeidet om Stoltenbergs nye bok.
– Vi er svært glade over å få jobbe med Jens Stoltenberg om dette prosjektet. Dette er en viktig fortelling om noen av vår tids mest sentrale spørsmål, sier administrerende direktør Arne Magnus i Gyldendal Norsk Forlag.
Forfatteren og forlaget har i tillegg inngått en avtale med det britiske agenturet The Wylie Agency for internasjonalt salg av rettigheter.
Til nå er boken solgt til Albert Bonniers Förlag (Sverige), Gutkind (Danmark), Otava (Finland), Siedler (Tyskland), Flammarion (Frankrike), Laterza (Italia), Hollands Diep (Nederland), William Collins (Storbritannia) og Norton (USA).
Gyldendal og The Wylie Agency regner med å selge rettighetene til flere land på bokmessen i Frankfurt kommende uke.
Kontakter
Karen Onsager KeiserudKonserndirektør, Gyldendal ASA
Ansvar for Kommunikasjon, merkevarer og samfunnskontakt
Om Gyldendal
Gyldendal er det største konsernet i den norske bokbransjen, og har virksomheter i alle ledd i verdikjeden, fra forlag og innholdsproduksjon, til distribusjon, handel, markedsplasser og tjenester. Det børsnoterte Gyldendal ASA er morselskap i konsernet. Gyldendalhuset på Sehesteds plass i Oslo er konsernets hovedkontor hvor 460 av konsernets 1.900 medarbeidere har sin arbeidsplass.
Følg pressemeldinger fra Gyldendal ASA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Gyldendal ASA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Gyldendal ASA
Internasjonal suksess for Hanna Stoltenberg2.12.2024 10:34:10 CET | Pressemelding
Hanna Stoltenbergs kritikerroste roman Nada har fått en enestående mottakelse i både USA og England.
Årets mest omdiskuterte bok fortsetter å engasjere15.11.2024 14:26:07 CET | Pressemelding
Høstens store sakprosa-snakkis, Partiet – en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall av Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant – går denne uken inn i sitt tredje opplag. Boken er nå oppe i et opplag på 17 000.
Flat inntektsutvikling for Gyldendal i første halvår27.8.2024 08:13:15 CEST | Pressemelding
Gyldendal hadde første halvår inntekter på 1,1 milliarder kroner, som var på nivå med første halvår i fjor. Driftsresultatet ble belastet engangskostnader på om lag 25 millioner kroner knyttet til omstilling og nedbemanning, men ble likevel forbedret med 4 millioner mot samme periode i fjor.
Gyldendalprisen 2023 til Hanne Ørstavik18.4.2024 13:25:54 CEST | Pressemelding
Vinneren av Gyldendalprisen 2023 er Hanne Ørstavik (f.1969), en av vår tids mest markante og særpregete forfattere. Ørstavik debuterte med romanen Hakk i 1994, og har utgitt til sammen fjorten romaner. Hun har mottatt en rekke litterære priser, blant andre Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen. Ørstaviks bøker er oversatt til over 30 språk.
2023: Flat inntektsutvikling og resultatnedgang for Gyldendal12.3.2024 08:08:23 CET | Pressemelding
I 2023 omsatte Gyldendal for 2,7 milliarder kroner, som var på nivå med året før. Utfordrende markeder og en unormalt høy kostnadsvekst bidro til svakere lønnsomhet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom