Derfor forlater Skatteetaten Facebook
Hensynet til ditt personvern har veid tyngst.

Av kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum, Skatteetaten.
I høst kobler Skatteetaten seg av Facebook. Det skjer 13 år etter at Skatteetaten logget seg på for første gang. I 2011 brukte mer enn halvparten av befolkningen i Norge Facebook daglig. Facebook nådde toppen i Norge 2017, da hele 78 prosent var innom sosiale medier-giganten daglig. Fra 2019 har bruken av Facebook imidlertid sunket år for år, særlig blant de unge har nedgangen vært dramatisk, ifølge Kantar Media. Blant de eldste er Facebook vel og merke fortsatt den største mediekanalen målt i daglig bruk.
Vi snakker derfor fortsatt om en betydelig kanal, og Facebook har vært en nyttig og effektiv kanal for Skatteetatens dialog med folk og næringsliv. På tross av det, stenger vi våre Facebook-sider. Hvorfor gjør vi det?
Det skjer etter en grundig vurdering der ulike hensyn, fordeler og ulemper er veid opp mot hverandre. Hensynet til ditt personvern har veid tyngst – i tråd med Datatilsynets anbefalinger. Vår tilstedeværelse på Facebook har i stor grad handlet om å hjelpe brukere med private spørsmål. Mange andre virksomheter er der for å nå andre mål. Det vil helt sikkert påvirke personvernvurderingene deres. Dette er kun vår vurdering, andre må gjøre seg opp sin egen mening.
Betalte kampanjer sluttet vi med allerede i 2023. Nå stenger vi også for spørsmål, svar og publisering av poster for både privatpersoner og bedrifter. Vår beslutning omfatter alle Meta-kanaler, det vil si Facebook, Messenger, Instagram og WhatsApp.
Skatteetaten har flere egne kanaler der vi når svært mange. De to viktigste kanalene er vår veiledning via telefon og henvendelser via skatteetaten.no. I 2023 fikk Skatteetaten 2,5 millioner henvendelser fra folk og bedrifter på telefon til våre veiledere. Det ble registrert 3,3 millioner unike pålogginger på Min side på Skatteetaten.no. Til sammen hadde Skatteetaten.no over 20 millioner besøkende i fjor. Vi mottok 1,1 millioner skriftlige henvendelser, mens 610.000 benyttet vår chatrobot i fjor. Til sammenligning var det rundt 4500 svar som ble gitt via Facebook. Selv om flere selvsagt kan ha lest disse innleggene på Facebook, er det slik at de aller fleste kan få svar gjennom de andre kanalene våre.
Dessuten er redaktørstyrte norske medier en svært viktig kanal for Skatteetaten. Nær sagt daglig er Skatteetaten til stede i større og mindre medier og veileder om rettigheter og plikter knyttet til skatt, avgifter og Folkeregisteret. Skatteetaten skal fortsatt være til stede i mange kanaler. Målet er at du skal finne oss når du trenger det.
Nøkkelord
Kontakter
Christer GiljePressesjef
Tel:945 01 000presse@skatteetaten.noBilder


I Skatteetaten jobber ca. 7000 ansatte mot samme mål: å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.
Følg pressemeldinger fra Skatteetaten
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Skatteetaten
Regjeringen har valgt konsept for videre arbeid med bedre oversikt over eierskap til aksjer3.7.2025 14:11:07 CEST | Pressemelding
Finansdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet gir Skatteetaten og Brønnøysundregistrene i oppdrag å gjennomføre et forprosjekt med utgangspunkt i konseptet samordnet aksjeeierregister.
Kontroll av serveringssteder: Fant feil hos halvparten og tre stakk fra kontroll23.6.2025 08:14:40 CEST | Pressemelding
Skatteetatens skattepatrulje fant vesentlige feil hos 39 av 79 kontrollerte serveringssteder i Trondheim. I tillegg krevde etaten inn i underkant av én millioner kroner i ubetalte skatte- og avgiftskrav.
Dette må du ha på plass før sommerbryllupet!20.6.2025 09:14:39 CEST | Pressemelding
Noen ønsker å gifte seg på Pride-feiringer i hele landet, andre planlegger et perfekt sommerbryllup. En ting er felles: Det blir ikke bryllup uten en gyldig attest fra Skatteetaten. Heldigvis får du en slik attest like etter du har søkt i mange saker.
Derfor trekkes det ikke skatt av feriepengene17.6.2025 15:36:31 CEST | Debattinnlegg
De fleste ser fram til feriepengene som kommer før sommerferien. Men det er en myte og vanlig misforståelse at feriepengene er skattefrie, skriver Regine Hatleskog Vastvedt, divisjonsdirektør i Skatteetaten.
Politiet og Skatteetaten inngår samarbeidsavtale13.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Politiet og Skatteetaten har inngått den første overordnede samarbeidsavtalen mellom etatene. Avtalen skal styrke samarbeidet på syv hovedområder, blant annet innen bekjempelsen av økonomisk kriminalitet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom