UiT Norges arktiske universitet

Presseinvitasjon: Lanserer nytt opplæringsprogram

Del

Fredag lanseres et nytt digitalt opplæringsprogram for sjømatbedrifter som har studenter i praksis.

Studenter på samling ved studiestart ved UiT i Tromsø, en person holder et skilt med teksten "FISKERI & HAVBRUK".
Fra studiestart ved UiT i Tromsø Ellen Kathrine Bludd/UiT

I det banebrytende prosjektet «Samarbeid om praksis i høyere utdanning» har Norges fiskerihøgskole ved UiT i samarbeid med LO og NHO jobbet målrettet for å videreutvikle praksis som læringsmetode. Målet er å sikre at utdanningstilbudet er både aktuelt og tilpasset fremtidige karrierer innen fiskeri- og havbruksnæringen. En viktig del av dette arbeidet har vært å øke veilederkompetansen hos praksisbedriftene.

– Dette har resultert i et digitalt opplæringsprogram skapt i samarbeid mellom hovedorganisasjoner fra arbeidslivet, sjømatbedrifter, studenter og universitetspedagoger, sier prosjektleder og professor ved UiT, Bjørn-Petter Finstad.

Pressen inviteres til å delta på lanseringen av det nye opplæringsprogrammet. Lanseringen finner sted på The Edge hotell i Tromsø, fredag 11. oktober, klokken 10.30.

En vinn-vinn-situasjon

– For NHO har det vært viktig å delta i prosjektet for å sikre mer praksisnær undervisning. Vi vet at mange studenter ønsker seg reell erfaring fra bedrift som en del av studieløpet sitt, og med dette verktøyet kan vi bidra til å styrke bedriftenes vertskapsrolle og gi studentene en bedre erfaring med å være ute i praksis. Det er vinn-vinn for både bedriften og studenten, sier regiondirektør i NHO Arktis, Sigrid Ina Simonsen.  

– LO er opptatt av at praksis skal være så reelt som mulig. Gjennom dette opplæringsprogrammet får bedriftene og de ansatte mulighet til å forberede seg på å ta imot studenter og legge til rette for et skikkelig innblikk i hverdagen sin. Den jobben som er gjort i dette prosjektet er etter vårt syn helt i tråd med de forventninger vi har til samarbeid mellom arbeidslivet og akademia, sier regionleder i LO Troms og Finnmark, Bjørn Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Studenter på samling ved studiestart ved UiT i Tromsø, en person holder et skilt med teksten "FISKERI & HAVBRUK".
Fra studiestart ved UiT i Tromsø
Ellen Kathrine Bludd/UiT
Last ned bilde

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet med elleve studiesteder over hele Nord-Norge. Vi har 4000 ansatte og 17 000 studenter. Vår visjon er å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for kompetanse, vekst og nyskaping i nordområdene.

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye