Regjeringens klimaplan: – Øker gjelden til kommende generasjoner

Del

Regjeringens kutter mindre i utslippene enn de selv forventet.  Det kommer frem i regjeringens klimastatus og -plan. Naturvernforbundet kaller det en regjering som har resignert i klimapolitikken.

Truls Gulowsen hos Naturvernforbundet er sterkt kritisk til regjeringens klimaplan
Truls Gulowsen hos Naturvernforbundet er sterkt kritisk til regjeringens klimaplan Fot: Fartein Rudjord

I dag ble regjeringens klimastatus og -plan lagt frem, men planen møter sterkt motbør fra Naturvernforbundet.

Det er dypt frustrerende å se nok en plan uten nødvendig handling, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet.

Regjeringens kutter mindre i utslippene enn de selv forventet. Løsningen deres er å åpne for større kjøp av klimakvoter gjennom EU-systemet.

Utslippsreduksjonene fra dagens klimapolitikk er lavere enn de trodde, men i stedet for da å øke omstillingen, kjøper de flere klimakvoter. Det er strutsementalitet uten noen form for langsiktighet. Risikoen og regningen sendes rett til kommende generasjoner, sier Gulowsen.

Dette er en regjering som har resignert i klimapolitikken. Hvor er den helhetlige og langsiktige tankegangen mot 2050 som Klimautvalget sa var nødvendig? Hvor er den helt nødvendige styringen og samordningen som Riksrevisjonen etterlyste? spør Gulowsen

Regjeringen påstår de har en plan for kutt av utslipp og økt omstilling, men i realiteten planlegger de bare for mer utsettelse og pulverisering av ansvar. De er jo ikke i nærheten av å nå sine egne klimaløfter, sier Gulowsen

Riksrevisjonen kritiserte før sommeren den manglende samordningen av klimaarbeidet på tvers av departementer og etater, og pekte på manglende konkretisering og tidsfrister.

Alle som har lagt en plan vet at frister og konkretisering av hvem som skal gjøre hva må på plass for å kunne lykkes. Men de aller fleste virkemidlene i denne såkalte planen er hverken konkretisert eller tidfestet, sier Gulowsen.

Vi har en regjering som er blitt mester i å skyve og utsette omstillingen, sier Gulowsen.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Naturvernforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Naturvernforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Naturvernforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye