Q-Meieriene

Seier i Herning: Q hylles for sine vinnersmaker!

Del

Q-Meieriene drar hjem fra prestisjetunge International Food Contest i Herning med edelt metall i bagasjen.

Marianne Heksem, Marianne Rykkelid Dahle og Anita Morkken er produktutviklere i Q-Meieriene.
Marianne Heksem, Marianne Rykkelid Dahle og Anita Morkken er produktutviklere i Q-Meieriene.

Konkurransen beskrives som meieribransjens egen Oscar-utdeling og Q reiser hjem med flere utmerkelser: gullmedalje for Skyr® Salt Karamell, sølvmedalje for Skyr® Mini Bringebær samt bronsemedaljer for Skyr® Jordbær & lime, Skyr® Aktiv Blåbær & Acai og Skyr® Bringebær & Pannacotta.

– Vi vinner fordi vi lager gode produkter og har et sterkt fokus på kvalitet i alle ledd, fra smakstesting og utvikling helt frem til forbrukerne kan finne produktet i butikken. Hver detalj teller, alt fra råvarene vi bruker, til jobben som gjøres på meieriet og kvalitetskontrollen på laboratoriet. Og så er det kanskje en  ingrediens som bidrar litt ekstra - nemlig at forbrukerne er med i hele innovasjonsløpet, sier Marianne Rykkelid Dahle som er produktutvikler i Q-Meieriene. 

En internasjonal ekspertjury bedømmer kvaliteten på produktene. Rykkelid Dahle forteller at Skyr®-variantene fikk god score både på konsistens og smak. Hun forklarer at produkter fra Norge generelt har mindre sukker enn mange internasjonale aktører og derfor smaker mindre søtt.

Internasjonal anerkjennelse

Med deltakere fra hele Norden, gir International Food Contest en unik plattform for både små og store produsenter. Her får man oppleve hva nordiske meieriprodusenter har å by på og kun de beste produktene innen melk, yoghurt, kefir, Skyr®, rømme, smør og ost deltar.

– For et lite meieri som oss, betyr internasjonal anerkjennelse mye. Smaksforslagene fra Q-fansen har vist seg å være gull verdt, og imponerer også internasjonalt. Det er tydelig at forbrukerdrevet innovasjon gir resultater og gjør at vi skaper vinnende produkter, sier en stolt Q-sjef Kristine Aasheim.

Inspirasjon til nye smaker

Produktutviklerne fra Q hentet mye inspirasjon fra andre land og fikk blant annet smake på ulike varianter av crème fraîche og populære yoghurtkombinasjoner som pære og banan fra Sverige og Danmark. De forteller at smaker som tiramisu og kirsebær & sjokolade har fått stor oppmerksomhet i konkurransen.

– I tillegg til god medaljefangst tar vi med oss verdifulle erfaringer fra Herning, og fortsetter vårt arbeid med innovasjon og produktutvikling. Forbrukerne kan glede seg til flere lanseringer fremover som virkelig vil begeistre, avslutter Dahle. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Marianne Heksem, Marianne Rykkelid Dahle og Anita Morkken er produktutviklere i Q-Meieriene.
Marianne Heksem, Marianne Rykkelid Dahle og Anita Morkken er produktutviklere i Q-Meieriene.
Last ned bilde

Om Q-Meieriene

Q–Meieriene er et uavhengig, norsk utfordrermeieri. Selskapet har to meierier, Jæren Gårdsmeieri og Gausdalmeieriet. Q-Meieriene er et nytenkende meieri, kanskje kjent for sine smarte løsninger som gjør hverdagen enklere for folk flest. Q var først med melkekartong med skrukork og målevindu, rømmebeger med skrukork, 1,75 liter melkekartonger. Meieriet står også bak suksessene Skyr og Norges beste sjokolademelk. Hovedaksjonær er Kavli Holding AS som eies 100% av O. Kavli og Knut Kavlis Almennyttige Fond – Kavlifondet. Gjennom Kavlifondet går overskuddet fra Q-Meieriene går til forskning, kultur og humanitært arbeid

Følg pressemeldinger fra Q-Meieriene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye