Samferdselsdepartementet

Statsbudsjettet 2025: 1,1 milliardar kroner meir til drift og vedlikehald av riksvegane

Del

Regjeringa foreslår å løyva 10,8 milliardar kroner til drift og vedlikehald av riksvegnettet i 2025. Dette er ein auke på 1,1 milliardar kroner samanlikna med statsbudsjettet for 2024.

Foto: Scandinavian Stockphoto/Dmitry Rukhlenko
Foto: Scandinavian Stockphoto/Dmitry Rukhlenko

– Vi følgjer opp Nasjonal transportplan ved å foreslå ein auke på 1,1 milliardar kroner til vedlikehald av riksveg. Godt vedlikehald er avgjerande for å ha eit godt, sikkert og fungerande vegnett og for at vegane skal kunna brukast trygt i åra framover. Denne satsinga gjer at tilstanden på riksvegnettet vil bli betre i 2025, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Å prioritere drift og vedlikehald gir god framkome og betyr betre trafikktryggleik, samt bidreg til klimatilpassing og styrker militær mobilitet. Ved å gjera vegnettet meir robust, førebyggjer vi uønskte hendingar og vi reduserer konsekvensane om dei oppstår.

Regjeringa foreslår i samsvar med Nasjonal transportplan 2025–2036 å auke ramma Statens vegvesen har til å inngå fleirårige vedlikehaldskontraktar. Det legg til rette for meir effektiv gjennomføring av vedlikehaldet, mellom anna gjennom fleirårige vedlikehaldsplanar.

– Den auka ramma til fleirårige vedlikehaldskontraktar gjer at Statens vegvesen kan gjere vedlikehald på ein meir effektiv måte. Det legg mellom anna til rette for meir heilskapleg utvikling av strekningar over fleire år. Det vil òg gjere vedlikehaldsarbeidet meir føreseieleg for entreprenørane, seier Nygård.

For andre pressemeldingar frå samferdselsbudsjettet 2025 – sjå:

Kontakter

Om oss

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Statsbudsjettet 2025: Foreslår 50 millionar kroner til opprusting av fylkesvegbruer som er kritiske for militær mobilitet7.10.2024 10:07:07 CEST | Pressemelding

– Transportsystemet skal støtte opp under militære behov for forflytting av både personell og materiell. Ved å opprette ei ny tilskotsordning til militær mobilitet vil regjeringa sikre at fylkeskommunane blir sette i stand til å ruste opp bruer på fylkesvegnettet som er kritiske for militær transport, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Statsbudsjettet 2025: Ei historisk satsing på samferdsel7.10.2024 10:06:50 CEST | Pressemelding

– Regjeringa legg opp til ei historisk satsing på samferdsel i neste års statsbudsjett. Spesielt retter vi innsatsen mot å ta vare på det vi har, og utbetre der vi kan. Å prioritere drift og vedlikehald betyr betre tryggleik for folk i trafikken, betre klimatilpassing og betre militær mobilitet. I tillegg prioriterer vi mellom anna å starte det største samferdselsprosjektet nokon gang, Arna-Stanghelle. Heilt konkret foreslår vi å løyve totalt 96,1 milliardar kroner til samferdsel i 2025, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Statsbudsjettet 2025: Trappar opp innsatsen for å redusere forseinkingar og innstillingar i togtrafikken7.10.2024 10:05:36 CEST | Pressemelding

– Det er for mange tog som ikkje er i rute. Det må vi gjere noko med. I tråd med prioriteringa i ny Nasjonal transportplan foreslår regjeringa å auke løyvingane til vedlikehold og fornying av jernbanen i 2025. For første gong på fleire år blir det foreslått meir pengar til å redusere innstillingar og forseinkingar i togtrafikken enn til å byggje ny jernbane, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye