Nærings- og fiskeridepartementet

Tettere næringspolitisk samarbeid i Norden

Del

Næringsminister Cecilie Myrseth møtte sine nordiske kolleger i Stockholm for å signere en norskinitiert erklæring om tettere nordisk næringspolitisk samarbeid.

Nordiske næringsministre signere en norskinitiert erklæring om tettere nordisk næringspolitisk samarbeid.
Nordiske næringsministre signere en norskinitiert erklæring om tettere nordisk næringspolitisk samarbeid. Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsminister Cecilie Myrseth deltok på næringsministermøte i Nordisk Ministerråd for næring. Sveriges energi- og næringsminister Ebba Busch var vert for møtet som fant sted i Stockholm i forbindelse med svensk formannskap i Nordisk ministerråd.

I dag har mine nordiske kolleger og jeg signert en erklæring om et tettere næringspolitisk samarbeid i Norden som viser vårt engasjement for å styrke Nordens konkurransekraft og oppnå visjonen om at Norden skal bli verdens mest bæredyktige og integrerte region innen 2030. For å klare dette trenger vi politisk engasjement både for å gripe mulighetene, men og for å løse utfordringer på tvers, sier næringsminister Cecilie Myrseth (Ap). 

Møtet fant sted i en testgruve hvor ministrene fikk se utstyr som kan bidra til enklere, sikrere og mer bærekraftig gruveproduksjon. En god ramme for diskusjonen de nordiske næringsministrene hadde om hvordan Norden kan bli ledende innen kritiske mineraler og bærekraftig mineralproduksjon. Norden er en trygg og stabil handelspartner som kan gi Europa og verden tilgang på kritiske mineraler som er utvunnet på en bærekraftig måte og i henhold til strenge miljøkrav.

De nordiske landene står alle ovenfor store utfordringer. Vi har en viktig grønn omstilling, samtidig som vi skal opprettholde nasjonal sikkerhet i krevende økonomisk tider. For å redusere behovet for import fra tredjeland, samtidig som vi styrke Nordens og Europas konkurransekraft, er det viktig at de nordiske landene bidrar med bærekraftig produksjon av metaller og mineraler som er nødvendig for den grønne omstillingen, næringsminister Cecilie Myrseth.

Fakta om Nordisk Ministerråd for næring

  • Nordisk Ministerråd er det nordiske regjeringssamarbeidet.
  • Næringsministeren deltar i Ministerrådet for næring, og de nordiske næringsministrene møtes årlig til et politisk møte.
  • De nordiske næringsministrene signerte en erklæring om tettere nordisk næringslivssamarbeid.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på LinkedIn og Flickr, og regjeringa på X/Twitter og Facebook 

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye