Mercedes-Benz Norge

Mercedes-AMG ONE setter nok en gang banerekord på Nürburgring-Nordschleife

Del

Mercedes-AMG ONE har vært den raskeste gatelovlige produksjonsbilen på Nürburgring-Nordschleife siden oktober 2022. Med kun seg selv som rival, har den igjen bevist sin overlegne ytelse ved å slå sin egen rekord.

Ny banerekord for Mercedes-AMG ONE på Nürburgring-Nordschleife.
Ny banerekord for Mercedes-AMG ONE på Nürburgring-Nordschleife. Mercedes-Benz

Med en offisiell tid på 6:29.090 minutter beviser Mercedes-AMG ONE at grensene for hva som er mulig med serieproduserte biler stadig kan flyttes. AMG-merkeambassadør og DTM-fører Maro Engel forbedret sin tidligere rekord med over fem sekunder, og med det ble AMG ONE den første gatelovlige produksjonsbilen som har brutt 6:30-barrieren på den krevende banen, Nürburgring-Nordschleife.

Formel 1™-teknologi på veien
Mercedes-AMG ONE er en hyperbil uten sidestykke. Den kombinerer banebrytende Formel 1™-hybridteknologi med egenskaper som gjør det mulig å benytte den på vanlig vei. Med sin 1,6-liters V6 bensinmotor og fire elektriske motorer yter den en samlet effekt på hele 1.063 hestekrefter. Toppfarten er begrenset til 352 km/t. Den midtmonterte motoren som er posisjonert foran bakakselen går helt opp til 11.000 omdreininger i minuttet. Denne unike totalpakken gir føreren en kjøreopplevelse som tidligere kun har vært forbeholdt profesjonelle Formel 1-førere.

Maro Engel, som stod bak rekordkjøringen, uttaler: "For to år siden var ikke forholdene ideelle, og noen deler av banen var fortsatt litt fuktige. Vi visste at vi kunne gjøre mer, og vi ønsket å vise det. I dag klarte vi å demonstrere AMG ONEs maksimale potensial. Mange takk til hele teamet fra Affalterbach for tilliten de har vist meg. Det var en stor glede og ære å kunne kjøre denne rekordrunden med en så unik bil."

null
Den nye rekordtiden 6:29.09 med Maro Engel bak rattet i Mercedes-AMG ONE. Mercedes-Benz

Intelligent energistyring avgjørende for suksess
For å oppnå den nye rekorden var det avgjørende med nøyaktige forberedelser, i tillegg til å utnytte ideelle vær- og baneforhold. På ettermiddagen den 23. september 2024, med 15 grader i luften og 20 grader på asfalten, la Maro Engel ut på sin tredje timede runde som satte tiden for den nye rekorden.

Akkurat som i et Formel 1™-løp, måtte også Maro Engel utnytte den elektriske energien på best mulig måte. Dette er spesielt utfordrende på en bane som er over 20 kilometer lang. Derfor er det svært viktig å bruke de riktige delene av banen for å gjenvinne energi tilbake til batteriene under bremsefasene. For å gjøre dette brukte Engel AMG ONE sitt firetrinns Energy Flow Control (EFC)-system, i tillegg til teknikken kjent som "lift and coast". Dette gjorde det mulig for Engel å opprettholde høy fart samtidig som han utnyttet bilens hybridmotor optimalt.

Ved hjelp av systemets "Race Plus"-modus, som justerer aerodynamikken og senker understellet, samt ved å bruke Drag Reduction System (DRS), klarte Engel å oppnå den optimale balansen mellom hastighet og grep gjennom banens krevende svinger og rette strekninger.

Kundene også kan dra nyte av alle disse funksjonene, i tillegg til MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R MO-dekk som er spesielt utviklet for ONE i samarbeid med Michelin. Det keramiske bremsesystemet gir maksimal bremseytelse.

null
Mercedes-AMG ONE har en total systemeffekt på hele 1.063 hestekrefter. Mercedes-Benz

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mercedes-Benz Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye