Polar Park og SNO fortsetter søket etter to rømte ulver
Miljødirektoratet har etter samråd med Polar Park i dag besluttet innfanging og eventuell felling av ulvene som rømte mandag.
To ulver rømte tirsdag 1. oktober fra Polar Park ved lunsjtid. Polar Park har hatt eget beredskapsteam på leting etter ulvene siden dette ble oppdaget.
Polar Parks beredskapteam har fra i går kveld fått bistand fra personell fra Statens naturoppsyn (SNO) for å lokalisere de to ulvene. Det er i natt blitt søkt med drone i og rundt parken i håp og tro om at ulvene ville søke tilbake til parken for mat og flokken sin. Ulvene er så langt ikke observert i og rundt parken og søket utvides.
Beslutning om innfanging og eventuell avliving
Miljødirektoratet har etter samråd med Polar Park fattet beslutning om innfanging og eventuell felling av dyrene dersom det ikke viser seg å være mulig å fange dyrene. Miljødirektoratet har gitt oppdraget til SNO.
Ulvene som har rømt er født i Polar Park i 2023 og har aldri avlivet eget bytte. Dyreparkens erfaring med disse ulvene er at de er veldig sky. Ulvene er ikke del av flokken som er sosialisert.
Vilt som har rømt fra fangenskap er å anse som viltlevende, og Miljødirektoratet har myndighet til å iverksette nødvendige tiltak herunder også innfanging eller felling. I dette tilfellet er det særlige offentlige interesser av vesentlig betydning som taler for å gjennomføre en innfanging eller avliving av de aktuelle individene.
– Per nå er det ikke meldt fra om skader på husdyr eller tamrein av disse dyrene. Det er uansett ikke ønskelig at dyr fra dyreparker får etablere seg eller bevege seg i naturen så vi har besluttet innfanging og eventuelt felling hvis det ikke lar seg gjøre å fange de inn, sier seniorrådgiver Susanne Hanssen i Miljødirektoratet.
Polar Park samarbeider tett med Politiet, Miljødirektoratet og SNO.
Her kan du lese Miljødirektoratets beslutning: Rømt ulv fra Polar Park AS (miljovedtak.no)
Ber om tips
Dersom noen observerer ulv i områdene bes publikum om å varsle SNO via lokale rovviltkontakter:
Tor Einar Bones: 416 28 284
Torfinn Strømseth: 988 91 888
Trond Erik Markussen: 476 58 582
Egil Sletteng: 977 89 470
Ovenstående kontaktes kun ved mulige observasjoner av ulv. For andre rovviltobservasjoner finner du kontaktinformasjon her: Kontakt SNO
For eventuelle spørsmål kan disse kontaktes:
Polar Park AS ved styreleder Ragnar Norum for informasjon om hendelsen: 95 76 56 04
Miljødirektoratet ved Susanne Kristin Hanssen om beslutning for innfanging og felling 90 74 27 38 eller
Statens naturoppsyn ved Veronica Sahlén om praktisk oppfølging av oppdraget: 46 50 94 02
For informasjon etter kl 16 har Miljødirektoratet en vakttelefon for rovvilt 977 87 000
Nøkkelord
Kontakter
PressevaktPressevakta svarer på førespurnader frå pressa
Bemanna mellom klokka 8 og 15.45 frå 15. september til 14. mai, mellom klokka 8 og 15 frå 15. mai til 14. september.
Om oss
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.
Følg pressemeldinger fra Miljødirektoratet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Miljødirektoratet
1,9 milliarder småkryp kom hit med planter i fjor18.11.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Nesten tusen ulike arter er oppdaget som blindpassasjerer på planteimport til hagesentre de siste 10 årene. Flere av artene kan gjøre skade i Norge.
1,9 milliardar småkryp kom hit med plantar i fjor18.11.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Nesten tusen ulike artar er oppdaga som blindpassasjerar på planteimport til hagesenter dei siste 10 åra. Fleire av artane kan gjere skade i Noreg.
Vosso-laksen svekket av oppdrettsgener15.11.2024 08:06:04 CET | Pressemelding
Laks med innblandede gener fra oppdrettsfisk er mindre levedyktig enn villaks i Vossoelva, men fortrenger likevel villaksen, viser ny studie.
Vosso-laksen svekka av oppdrettsgen15.11.2024 08:05:31 CET | Pressemelding
Laks med innblanda gen frå oppdrettsfisk er mindre levedyktig enn villaks i Vossoelva, men fortrengjer likevel villaksen, viser ny studie.
No skal vi kjeldesortere meir på jobben13.11.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Frå 1. januar 2025 skal vi kjeldesortere fleire typar avfall, også på jobben.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom