Ingunn Sommerset overtar for Edgar Brun
Det blir endringer på Veterinærinstituttets avdeling for fiskehelse- og fiskevelferd. Edgar Brun har nådd pensjonsalderen og Ingunn Sommerset konstitueres som avdelingsdirektør.

Brun har ledet Veterinærinstituttets virksomhet på såkalt «blå» sektor siden 2017. Aktivitetene inkluderer et bredt spekter av forskning, diagnostikk, forvaltningsstøtte og helseovervåkning, og omfatter både oppdrettsfisk og villfisk. Før dette ledet han Seksjon for epidemiologi i flere år. Han vil imidlertid ikke gi seg. I en periode fremover skal Brun lede Veterinærinstituttets arbeid for NORAD og internasjonale partnere med flere prosjekter innen fiskehelse i Afrika og Latin-Amerika.
-Det har vært en interessant tid hvor fiskehelse- og velferd etter hvert har fått mye mer oppmerksomhet. Framover tror jeg det vil skje mye innen forvaltning, i næringen og på Veterinærinstituttet. Det blir spennende tider, men det er på tide å slippe til yngre krefter, sier Edgar Brun.
Sommerset ny avdelingsdirektør
Ingunn Sommerset, som har ledet Veterinærinstituttets seksjon for forskning på akvatisk biosikkerhet, konstitueres som avdelingsdirektør fra 1. oktober. Stillingen skal lyses ut etter normale prosedyrer i løpet av det kommende året. Sommerset har også vært redaktør for Fiskehelserapporten, og blir nå i kraft av ny stilling, ansvarlig redaktør for rapporten.
Kari Nordheim overtar som fungerende seksjonsleder for forskning på akvatisk biosikkerhet. Torfinn Moldal er en av to fagansvarlige for fiskehelse ved Veterinærinstituttet. Han overtar som redaktør for den kommende Fiskehelserapporten for 2024.
Kontakter
Asle HaukaaskommunikasjonsdirektørVeterinærinstituttet
Pressevakttelefon 403 98 016 håndterer ikke SMS
Om oss
Veterinærinstituttet er et biomedisinsk forskningsinstitutt og Norges ledende fagmiljø innen biosikkerhet for fisk og landdyr. Helt siden opprettelsen i 1891 har vi arbeidet for å avverge helsetrusler og se helse for fisk, dyr, mennesker og miljø i sammenheng - Én helse.
Kjerneaktivitetene omfatter forskning, diagnostikk, overvåking, risikovurdering, rådgiving og formidling. Veterinærinstituttet er nasjonalt og internasjonalt referanselaboratorium.
Veterinærinstituttet er et forvaltningsorgan med særskilt fullmakt under Landbruks- og matdepartementet. Hovedkontoret ligger i Ås, øvrige kontorer i Tromsø, Harstad, Brønnøysund, Trondheim, Bergen og Sandnes.
Følg pressemeldinger fra Veterinærinstituttet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Veterinærinstituttet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Veterinærinstituttet
Norsk dyrehelse fortsatt i verdenstoppen - men presset øker24.4.2025 12:00:00 CEST | Pressemelding
Dyrene i Norge er noen av verdens friskeste og vi har få alvorlige dyresykdommer. Men med nye sykdommer som truer er dyrehelsen vår under stadig større press.
Villfisken har fått sin egen fiskehelserapport10.4.2025 10:30:44 CEST | Pressemelding
For første gang har Veterinærinstituttet utarbeidet en egen fiskehelserapport for villfisk. Rapporten omhandler sentrale sykdommer som kan true villfiskens helse, sykdommer som kan smitte mellom oppdrettsfisk og villfisk, samt parasitter og sykdommer som regnes som “normalfunn” hos villfisk.
Økt risiko for fugleinfluensa blant andefugler i Europa og Norge3.4.2025 13:00:20 CEST | Pressemelding
Varianten av fugleinfluensaviruset som nå dominerer i Europa har spesielt rammet gjess og svaner. I februar ble den for første gang påvist i Norge.
Dette er oppdrettsfiskens helse- og velferdsutfordringer11.3.2025 10:00:00 CET | Pressemelding
Helse- og velferdsutfordringene innen norsk oppdrett er fortsatt alvorlige, selv om dødeligheten har gått noe ned. Infeksjonssykdommer og skader etter lusebehandlingvar hovedårsaker til dødelighet hos norsk oppdrettslaks også i 2024. Det kommer fram i Fiskehelserapporten for 2024 fra Veterinærinstituttet.
Fortsatt radioaktiv forurensning i norsk honning28.2.2025 06:30:00 CET | Pressemelding
Det er fortsatt radioaktiv forurensning i norsk honning etter Tsjernobyl-ulykken i 1986. Likevel utgjør det ingen helsefare for dem som spiser den.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom