Alpinco

Hafjell, Kvitfjell og Oppdal får felles heiskort

Del

ØYER: Alpinco lanserer ett felles sesongkort for Hafjell, Kvitfjell og Oppdal fra vintersesongen 2025/26, og gir dermed skientusiaster enklere tilgang til variert skikjøring. Som overgangsordning for inneværende sesong tilbys fire dagskort til alle sesongkortinnehavere. 

To personer på ski med utsikt over et snødekt landskap.
Med Oppdal som en del av Alpinco familien er det duket for felles heiskort fra kommende sesong

«Dette er et viktig skritt i vår satsning på å gjøre fjellopplevelsene mer tilgjengelige og fleksible for våre gjester. Ved å inkludere alle våre destinasjoner i ett sesongkort, gir vi større valgfrihet og muligheten til å utforske flere av Norges vakreste fjellområder,» sier Odd Stensrud, daglig leder i Alpinco.

 

Overgangsordning for inneværende sesong

For å gi våre gjester muligheten til å teste ut fordelene med det nye sesongkortet allerede denne vinteren, tilbyr vi en overgangsordning: Alle som har sesongkort i Hafjell/Kvitfjell vil få fire dagskort inkludert til bruk i Oppdal. Tilsvarende vil sesongkortinnehavere i Oppdal få fire dagskort til bruk i Hafjell og Kvitfjell.

«Vi ser stor verdi i å la våre gjester oppleve hele bredden av det Alpinco har å tilby. Denne ordningen gir både lokalbefolkning og tilreisende en forsmak på det vi kan tilby i årene som kommer,» fortsetter Stensrud.

 

Ambisiøse planer for Oppdal

Alpinco kjøpte nylig Oppdal Skisenter og har store ambisjoner for utviklingen av destinasjonen, både sommer og vinter. Oppdal er allerede en godt etablert skidestinasjon, men vi ser et stort potensial for videre vekst.

"Vi har brukt de siste månedene på å bli kjent med bygda og de som jobber her. Vi har ambisiøse og langsiktige planer for å utvikle Oppdal til en topp destinasjon i Norden, både for ski- og helårsturisme. Med vårt solide fundament fra Hafjell og Kvitfjell, vil vi bidra med vår erfaring og våre systemer for å realisere dette potensialet," sier Stensrud.

En%20kondukt%F8ren%20st%E5r%20ved%20p%E5stigning%20av%20skitoget%20merket%20med%20Kvitfjell.
Skitoget til Hafjell og Kvitfjell har vært en suksess. Nå håper Alpinco på å la Dovrebanen knytte alle tre destinasjoner sammen.

Felles heiskort og grønn transport

Fra sesongen 2025/26 vil alle korttyper, også dags- og flerdagerskort gi tilgang til Hafjell, Kvitfjell og Oppdal. Dette betyr at gjester med for eksempel 7-dagerskort kan utforske alle destinasjonene med ett og samme kort. Det at de tre destinasjonene ligger på rad og rekke langs Dovrebanen og muligheten til å sy det sammen med ett felles heiskort var noe av det som gjorde oppkjøpet av Oppdal attraktivt for Alpinco.

«Det å implementere en felles teknisk løsning for destinasjonene er en stor investering og en kompleks operasjon. Derfor trenger vi litt tid, men det vil være på plass fra neste sesong. Vi har stor tro på at dette vil gjøre Alpinco, og våre destinasjoner, enda mer attraktivt for både norske og utenlandske gjester.» Sier Jonas Bjørnerud, kommersiell leder i Alpinco. «Vi kommer til å bli lagt merke til, også internasjonalt, som en snøsikker, bærekraftig og variert destinasjon for alpinskikjøring.»

 

Fremtidsutsikter og vekst året rundt
De siste fem årene har Alpinco opplev en nær dobling i omsetning, og destinasjonene utvikler seg stadig mot å bli lønnsomme helårsdestinasjoner. «Vi ser en økende interesse for Norge som ferieland, både blant nordmenn og internasjonale gjester. E6 sog Dovrebanen som binder våre destinasjoner sammen er en grønn link til store markeder. Dette gjør det mulig å for flere å oppleve fjellopplevelser i verdensklasse,» sier Bjørnerud

«Vi legger bak oss tre sesonger med all time high. Veksten vi opplever gir oss stor tro på at Norge vil bli enda mer populært som reisemål i årene som kommer. Vi gleder oss til å fortsette å utvikle våre destinasjoner for å gi enda flere gjester muligheten til å oppleve det beste av norsk fjellandskap året rundt,» avslutter Bjørnerud.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Alpinco

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Alpinco på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Alpinco

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye