CARE

CARE om situasjonen i Libanon: – Folk flykter i panikk

Del

Den massive flyktningstrømmen legges press på allerede svekket infrastruktur. CARE jobber med å skalere opp hjelpearbeidet i landet.

CARE deler ut nødhjelp i Libanon.
CARE deler ut nødhjelp i Libanon. CARE

De siste dagene har Libanon igjen blitt rammet av en bølge av luftangrep og vold. Hundretusenvis av mennesker er på flukt, noe som igjen legger press på infrastrukturen for vann og elektrisitet i landet.  

– De siste dagene har luftangrepene blitt mer intense. De rammer ikke bare sør i landet, men også Beirut og Bekaadalen. CARE i Libanon har satt det ordinære hjelpearbeidett programarbeidet sitt på pause, og jobber prioriterer nå å i stedet med å dele ut nødhjelp, som varme måltider, hygieneprodukterkits og vann, til familier på flukt, sier Michael Adams, landdirektør i CARE Libanon.

– Det internasjonale samfunnet må mobilisere for å beskytte sivilbefolkningen i Libanon, som har flyktet i frykt og panikk fra konstant bombing. Det er et spørsmål om liv og død, legger han til.

Den humanitære krisen i Libanon har blitt dramatisk forverret i løpet av det siste året, og har eskalert ytterligere denne uka. Luftangrep har tatt livet av minst 700 mennesker og ført til at flere tusen er skadet. Det totale antallet mennesker på flukt har økt kraftig på få dager, og teller nå flere enn 200.000.  

– CARE har vært til stede i Libanon i mange år. Spenningene i den sørlige delen av landet begynte tiltok med krigen i Gaza i oktober i fjor, og siden det har arbeidet i Libanon vært en del av CAREs tiltak i regionen. Nå jobber vi med å skalere opp responsen, men behovene er overveldende. Den massive flyktningstrømmen legger press på en allerede svekket infrastruktur for elektrisitet og vann i områder som ikke var forberedt på å skulle ta imot så store menneskemengder, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge. 

Han legger til at nødhjelpen organiseres raskt, og at lokale myndigheter mobiliserer for å organisere tilfluktsrom til folk i for eksempel skoler.   

– Vi ber alle parter til konflikten om å blir enige om en våpenhvile, for å forhindre ytterligere tap av liv, økt flukt og ødeleggelse, sier Georgsen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kaj Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.
Kaj Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.
Ylva Berge/CARE Norge CARE Norge
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra CARE

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CARE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CARE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye