Fremtind

Flere nordmenn blir syke på reise

Del

Verken dyrtid eller svak krone ser ut til å skremme reiselystne nordmenn. Med det øker også reiseskadene, og aller mest reisesyke.

Snart er det høstferie og mange reiser til varme strøk. Hvert år opplever tusenvis av nordmenn å bli syke på reise, og særlig øker antallet med magetrøbbel. Foto: Unsplash
Snart er det høstferie og mange reiser til varme strøk. Hvert år opplever tusenvis av nordmenn å bli syke på reise, og særlig øker antallet med magetrøbbel. Foto: Unsplash

– Det vi ser fra skadetallene våre, er at både antall og erstatningssum etter reisesykeskader øker, sier Therese Hofstad-Nielsen, som er skadeforebygger i Fremtind. 

Så langt i år er det meldt inn 9 prosent flere reisesykeskader til Fremtind enn på samme tid i fjor, og utbetalingene er blitt 20 prosent dyrere. 

– Mange reiser til varmere strøk og får magetrøbbel. I tillegg er det flere eldre som reiser. Og både dyrtid og svak krone gjør at skadene blir dyrere å erstatte, forklarer Hofstad-Nielsen.  

Misforstår forsikringsvilkårene 
Skadeforebyggeren opplever at mange av kundene misforstår reglene for sykdom på ferie.  

– Nå står høstferien for tur, og da er det lurt å sette seg godt inn i hva forsikringen dekker. Har du vært innlagt på sykehus eller sengeliggende over flere dager, kan du ha rett til kompensasjon for tapte feriedager. Men for å få igjen penger fra reiseforsikringen, må du kunne dokumentere det med en bekreftelse fra legen som behandlet deg på feriestedet. Veldig mange reisende vet ikke dette, sier Hofstad-Nielsen.  

Ringer fastlegen hjemme 
Hvis du blir syk på reisen, bør du alltid starte med å ta kontakt med forsikringsselskapet ditt. Da får du hjelp og veiledning i hva du bør gjøre, blant annet om hva slags dokumentasjon du trenger for å få refundert de delene av ferien du er syk. 

– Men husk at du må kontakte lege når du blir syk, og ikke vente til du er frisk igjen. Vi har også en del tilfeller der kunder ringer fastlegen sin hjemme når de er syke på ferie, men det hjelper dessverre ikke. Du får ingen erstatning om du ikke har kontaktet lege der du ferierer, avslutter skadeforebyggeren. 
 

Dette gjør du hvis du blir syk eller utsatt for en ulykke på reise: 

  • Kontakt forsikringsselskapet ditt så raskt som mulig ved sykdom eller skade. Kunder hos Fremtind kan kontakte alarmsentralen SOS International.

  • Oppsøk lege og følg legens instruks om behandling. 

  • Husk at sykehusopphold, sykeopphold som følge av sengeleie etter legens instruks, hjemtransport, ledsagelse og tilkallelse av familie skal avklares av forsikringsselskapet ditt. 

  • Ved avbrutt reise, hjemtransport og ledsagelse skal det foreligge skriftlig bekreftelse fra behandlende lege på stedet. Det skal også avklares med forsikringsselskapet ditt. 

  • Ta vare på legeerklæring, kvitteringer og annen dokumentasjon på utgiftene dine. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen, DNB og Eika-Gruppen, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

AutoSync er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Autosync, finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye