Leie ut hytta? Dette bør du vite om forsikringen
– Hvis leietakerne drikker opp all vinen din, dekkes ikke dette av forsikringen.
Å leie ut hytta blir stadig mer populært. Selv om hytteutleie kan lønne seg, hender det også at det byr på noen utfordringer.
– Det er flere uhell som kan skje, som forsikringen ikke dekker. Hvis en sofa blir ødelagt fordi leietakerens hund har tisset i den, eller en toåring velter mormors gamle keramikkvase, dekker ikke forsikringen dette. Ei heller hvis leietakerne drikker opp vinen din. Det er fordi du har gitt leietakerne tillit og tilgang til eiendommen din, sier Therese Hofstad-Nielsen, som er skadeforebygger i Fremtind.
Hun kommer med en klar oppfordring om å se an hvem du leier ut til.
– Nettopp derfor anbefaler vi at du sikrer deg ved å ta et depositum, oppfordrer hun.
Regn med noe svinn
Et depositum kan dekke mindre skader og brudd på eventuelle avtaler. Dermed er det også viktig å skrive en god kontrakt, som inneholder regler og avtaler leietaker skal forholde seg til.
– Det er viktig å presisere hva depositumet kan brukes til i utleiekontrakten, slik at det ikke oppstår unødvendig krangling om det i etterkant. Samtidig må du regne med noe svinn. Knuses det en frokosttallerken, må du kanskje tåle det når du velger å leie ut, sier Hofstad-Nielsen.
– Gjem heller unna og lås inn ting som er dyre og som du er redd for skal bli ødelagt.
Hva som dekkes varierer
En hytteforsikring dekker som regel små og store skader, og sikrer deg mot skader som følge av brann eller vannlekkasje. Skal du leie ut, er det imidlertid viktig å kontakte banken eller forsikringsselskapet ditt angående dette. Det er fordi hva som dekkes ved utleie kan variere.
– Med hytteforsikringen hos Fremtind kan du leie ut hytta i inntil to måneder hvert år uten at det koster noe ekstra. Da er du dekket på samme måte som om du skulle disponere hytta selv. Skal du leie ut mer enn det, må du ta kontakt med en rådgiver og opplyse om det, avslutter skadeforebyggeren.
Skadeforebyggerens tips ved hytteutleie
-
Før du leier ut, bør du sjekke at hytta tilfredsstiller krav til rømningsveier og at det er fungerende røykvarslere i alle etasjer.
-
Lag en kontrakt som spesifiserer hva utleier må forholde seg til. For eksempel:
- Utvask
- Kjæledyr
- Røyking
- Erstatningsplikt
-
Ta et depositum – men ta også høyde for litt svinn.
-
Lås bort ting av verdi som du er redd for skal bli ødelagt eller stjålet.
-
Skriv ned viktig informasjon som leietaker burde vite. For eksempel:
- Ordensregler
- Kasting av søppel
Bruksanvisninger til for eksempel kaffetrakter, tømming av do eller andre ting
-
Koble til Wi-Fi
Nøkkelord
Kontakter
Anette Grønby ReinKommunikasjonssjef i Fremtind
Tel:412 93 009anette.rein@fremtind.noPressevakt
Tel:22 42 96 00pressevakt@fremtind.noBilder
Om Fremtind
Fremtind – størst på forsikring i bank
Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen, DNB og Eika-Gruppen, og er et av Norges største forsikringsselskap.
Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.
AutoSync er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Autosync, finner du kontaktinformasjon her.
Følg pressemeldinger fra Fremtind
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Fremtind
Første snøfall ga dobling av bilskader i fjor – ber bilistene kjøre etter forholdene22.11.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Nå er det meldt om snøbyger flere steder i landet, og da er det viktig å kjøre pent. I fjor fikk Fremtind meldt dobbelt så mange bilskader som normalt da årets første snøfall skapte kaos.
Advarer mot nordmenns sparegrep18.11.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Nordmenn er forberedt på flere sparetiltak denne vinteren, som følge av strammere økonomi. Det viser en landsdekkende undersøkelse. Noen grep kan koste mer enn de smaker, advarer skadeforebygger.
Peisaske kan brenne ned huset11.11.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Feil bruk av peisen fører til husbranner år etter år. Den vanligste tabben er feil håndtering av asken.
Oppfordrer hele Norge til å sikre seg mot vannskader i dag1.11.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Mange nordmenn aner ikke hvor hovedstoppekranen er, og flertallet glemmer å skru den av før de reiser bort. – Det blir bare våtere og villere vær fremover. Vi må bli enda bedre på å forebygge vannskader, så i dag ber vi hele Norge om å “vannsikre seg”, sier skadeforebygger.
Nå blir det vått: Ber huseiere forberede seg29.10.2024 13:58:41 CET | Pressemelding
Huseiere i utsatte områder oppfordres til å forberede seg på flom og store vannmengder de neste dagene. – Det er ennå tid til å gjøre skadeforebyggende grep, sier skadeforebygger.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom