Parkeringsavgift på NMBU fra sommeren 2025
NMBU innfører parkeringsavgift på campus fra sommeren 2025. Det er et ledd i NMBUs arbeid for å nå klimamålene.
Fra og med sommeren 2025 må alle som parkerer på parkeringsplassene på NMBUs campus i Ås betale en parkeringsavgift. Inntektene fra ordningen vil gå til å dekke administrasjonskostnaden knyttet til driften av parkeringsplassene, og bidra til at NMBU kan gjennomføre tiltak i universitetets mobilitetsplan og miljøhandlingsplan.
Strategien for 2023-2030 slår fast at NMBU har ambisjon om å utforme konkrete og troverdige planer for årlig reduksjon av våre direkte og indirekte klimagassutslipp. Ambisjonen følges opp gjennom NMBUs miljøhandlingsplan og en mobilitetsplan som er klar i disse dager. Innføringen av p-avgift er et moment i disse planene.
— Skal NMBU klare å redusere «fotavtrykket», og ta posisjonen som det fremste bærekraftuniversitetet i Norge, er dette et lite men viktig grep som flytter oss i riktig retning, sier rektor Siri Fjellheim.
— I antall hoder er vi med våre inntil 8-9000 mennesker på campus, på størrelse med mange norske kommuner. Det betyr at et tiltak som dette har stor betydning for miljøet lokalt.
Noen medarbeidere og studenter bor slik til i forhold til campus at bil er eneste reelle transportmiddel til og fra jobb.
— Vi er klar over at ordningen blir til ulempe for noen, og vil ta hensyn til dette både gjennom å innføre en lav avgiftssats, og gjennom å jobbe med andre tiltak i mobilitetsplanen, forteller Siri Fjellheim.
NMBU har i flere år samarbeidet med Ås kommune og Ruter om å bedre kollektivtilbudet. NMBU har tidligere gitt innspill til Regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus. I løpet av høsten 2024 og våren 2025 vil universitetet samarbeid med Ås om nye innspill i fylkenes arbeid med planprogrammet.
NMBUs nye mobiltetsplan legges fram i høst og har blant annet som målsetting å redusere CO2-utslipp fra transport tilknyttet NMBU, redusere andelen av ansatte og studenter som kjører bil, og redusere reisetiden for ansatte og studenter gjennom forbedret offentlig transport og sykkelinfrastruktur innen 2030.
Kontakter
Kenneth VikseKommunikasjonsdirektør
Tel:976 85 753Bilder
Om oss
NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.
Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Kylling som vokser saktere, er mer robust28.11.2024 09:54:44 CET | Pressemelding
Merete Forseths doktorgradsavhandling viser at kyllinger som hadde lavere veksthastighet, var mer robuste. De hadde lavere forekomst av hjerte-og sirkulasjonssykdom og tålte bedre transport under varierende klimaforhold.
Tropiske skogspattedyr skyr fullmånen16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemelding
Ny forskning viser at halvparten av pattedyrartene i tropiske skoger tilpasser atferden sin etter månens faser. Funnene viser hvordan lysforhold potensielt kan påvirke vernetiltak.
Har laget verdens første oversikt over tarmbakterier hos laks14.10.2024 18:18:13 CEST | Pressemelding
For at lakseoppdrett skal bli mer bærekraftig og laksen sunnere, kan vi bytte ut sjømatbasert laksefôr med andre typer fôr. Men hvordan hjelper tarmbakteriene laksen med å fordøye fôret og ta opp næringsstoffer? Kan laksen bli vegetarianer? Det vil norske forskere finne ut av.
Ny doktorgrad: Tror langvarig lav-FODMAP-diett kan være lite gunstig for tarmhelsen7.10.2024 14:26:30 CEST | Pressemelding
En ny doktorgrad fra NMBU har undersøkt hvordan ulike faktorer påvirker tarmhelsen vår. Stipendiat Anne Mari Herfindal har sett på hvordan FODMAP-karbohydrater påvirker bakteriefloraen i tarmen hos mennesker med mage-/tarmproblemer. I tillegg har hun undersøkt hvordan tarmens enzymer påvirker bakteriefloraen i mus.
Trangt budsjett med noen lyspunkter7.10.2024 13:35:02 CEST | Pressemelding
I et tamt statsbudsjett for forskning og høyere utdanning, er det likevel lyspunkter, sier rektor Siri Fjellheim ved NMBU. –10 flere veterinære studieplasser er et steg i riktig retning. Det er et voksende behov for flere veterinærer for å sikre mattrygghet, dyrehelse og dyrevelferd, sier hun.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom