Revisorforeningen

Politiet må ansette flere revisorer og økonomer

Del

Regjeringen vil bevilge 90 millioner til bekjempelse av økonomisk kriminalitet. Midlene bør brukes fornuftig. Politiets økonomikompetanse må styrkes, mener Revisorforenigen.

Økt rekruttering av personer med bred økonomikompetanse til politiet vil være en viktig suksessfaktor i kampen mot økonomisk kriminalitet, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen.
Økt rekruttering av personer med bred økonomikompetanse til politiet vil være en viktig suksessfaktor i kampen mot økonomisk kriminalitet, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen.

Midlene skal brukes til ny teknologi i Økokrim og til å ansette spesialetterforskere i Økokrim og i politidistriktene. Det støttes, og er helt i tråd med innspill Revisorforeningen tidligere har gitt regjeringen. En vesentlig del av dette bør benyttes til å styrke politiets økonomifaglige kompetanse. 

- Bekjempelse av økonomisk kriminalitet krever høy kompetanse og tverrfaglighet i teamene i politiet, og mer deling av informasjon. En viktig suksessfaktor er å hente inn mer økonomisk spesialkompetanse der den er å finne, blant revisorer og økonomer, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen. 

-  Mange bedragerisaker er komplekse. For å sikre effektivitet og fremdrift i sakene, er økonomikompetanse, bransje- og virksomhetsforståelse helt avgjørende. Erfarne folk fra revisjons- og regnskapsbransjen, samt nyutdannede økonomer, vil på en god måte komplettere kompetansen til politiutdannede og jurister, sier Kvalevåg.  

Forslag fremmet i møte med justisministeren  

I et møte med justisministeren i juni fremmet Revisorforeningen fem viktige tiltak for bekjempelse av økonomisk kriminalitet.

Blant disse er: 

  • Vesentlig styrking av økokrimenhetene i politidistriktene og Økokrim sentralt. Det er avgjørende at politiet har tilstrekkelig kapasitet, kompetanse og verktøy til å etterforske og påtale alvorlige og komplekse saker.  

  • Rekruttering av personer med utdanning og erfaring innenfor bedriftsøkonomi og næringsvirksomhet til politiet. Dette vil være mer målrettet enn å utvide politiutdanningen.  Mindre saker må også etterforskes og oppklaringsprosenten må vesentlig økes for å forebygge. 

  • Styrking av kvaliteten i Regnskapsregisteret til Brønnøysund. Det er uakseptabelt at kriminelle kan manipulere og endre regnskaper uten konsekvenser.  

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Revisorforeningen

Revisorforeningen er en interesse- og kompetanseorganisasjon for statsautoriserte revisorer i Norge. Revisjon er en samfunnskritisk funksjon. Våre medlemmer er objektive overvåkere og kontrollører av sentrale fakta i samfunnet. Betrodde tillitspersoner som ser årvåkent på årsregnskap, rapporter og beretninger, og som på våre felles vegne sørger for at informasjonen er etterprøvd og utfordret.  Tillit fordrer at vi kan stole på at bedrifter og organisasjoner snakker sant. Med tillit i bunn får vi et sunt næringsliv, rettferdig konkurranse og trygge arbeidsplasser.

Revisorforeningen har 28 ansatte og holder til i Indekshuset på Solli plass i Oslo

Følg pressemeldinger fra Revisorforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Revisorforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Revisorforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye