Nærings- og fiskeridepartementet

Vil endre klagesaksbehandlingen i fiskeri- og havbruksforvaltningen

Del

Nærings- og fiskeriministeren vil sette i gang en ny gjennomgang av hvordan klagesaksbehandlingen i fiskeri- og havbruksforvaltningen bør organiseres. I mellomtiden tar departementet over behandlingen av en rekke klagesaker.

Bakgrunnen er en uttalelse fra Sivilombudet i 2023 om klagebehandling i innsynssaker. Departementet har allerede fulgt opp denne uttalelsen ved å overta klagebehandlingen av innsynsvedtak fattet av Fiskeridirektoratet. Uttalelsen reiser imidlertid også interessante spørsmål av mer generell karakter. Disse ønsker departementet nå å utrede nærmere.

- Det er viktig for meg med en god organisering av klagesaksbehandlingen i forvaltningen, og jeg har derfor besluttet å utrede organiseringen nærmere. Dette arbeidet vil ta noe tid, og departementet vil derfor overta klagesaksbehandlingen fram til en ny ordning er på plass, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.

Nærings- og fiskeridepartementet overtar Klagesaksenhetens rolle som klageinstans i alle klagesaker på fiskeri- og havbruksområdet der Fiskeridirektoratet er førsteinstans. Dette skjer med virkning fra mandag 16. september 2024.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye