FN-sambandet

Denne uka i FN: FN-sambandets guide til høynivåuken av UNGA79

Del

DENNE UKA I FN: Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.

Denne uken åpner høynivåuken av årets Generalforsamling i FN. Det er ventet at omkring 140 verdensledere vil delta – inkludert 94 statsoverhoder, som er en rekord. Norge stiller med en sterk delegasjon igjen i år, ledet av statsminister Jonas Gahr Støre, med deltakelse fra utenriksminister Espen Barth Eide, utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, og klima- og miljøminister Tore O. Sandvik. Foto: UN Photo/Loey Felipe
Denne uken åpner høynivåuken av årets Generalforsamling i FN. Det er ventet at omkring 140 verdensledere vil delta – inkludert 94 statsoverhoder, som er en rekord. Norge stiller med en sterk delegasjon igjen i år, ledet av statsminister Jonas Gahr Støre, med deltakelse fra utenriksminister Espen Barth Eide, utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim, og klima- og miljøminister Tore O. Sandvik. Foto: UN Photo/Loey Felipe

UNGA79: FN-sambandets guide til høynivåuken

Hold av datoen, for senere denne uken vil nesten alle verdens innflytelsesrike politikere ta turen til New York for å delta på høynivåuken til den 79. sesjonen av FNs generalforsamling. FN-sambandet gir deg alt du bør få med deg. Les saken på fn.no.

Den 79. sesjonen av FNs generalforsamling (UNGA79)

null
FNs generalforsamling, som åpnet sin 79. sesjon 10. september, er det eneste organet i FN hvor absolutt alle medlemsland er representert. Alle land har én stemme hver, uansett hvor stort landet er, og hver stemme teller like mye. Foto: UN Photo/Cia Pak

UNGA79: Hva er multilateralisme i 2024?

UNDP forklarer hva internasjonalt samarbeid innebærer, og hvorfor vi trenger det mer enn noen gang. Les saken på UNDP Norges sider.

UNGA79: Fremtidens toppmøte har som mål å gjøre FN mer effektivt

Forhandlingene fortsetter i forkant av toppmøtet ved FN-hovedkvarteret denne måneden, der verdens ledere skal styrke samarbeidet for å takle kritiske utfordringer som det internasjonale samfunnet står overfor, og tette hullene i den globale styringen. Les saken på UN News.

UNGA79: Oppfordring til å finne «løsninger på tvers»

Den 79. sesjonen av FNs generalforsamling åpnet tirsdag ettermiddag i New York. President for den 79. forsamlingen, Philemon Yang, understreket betydningen av «enhet i mangfold» som et sentralt prinsipp for det globale samarbeidet. Yang oppfordret medlemslandene til å styrke sitt engasjement for internasjonalt samarbeid, for å takle de store globale utfordringene som klimaendringer, eskalerende konflikter og en nedgang i bærekraftig utvikling. Les saken på UNRICs sider.

Fred og sikkerhet

null
På onsdag ble minst 34 mennesker drept – blant dem seks UNRWA-ansatte – under to israelske flyangrep mot en skole. — Dette er det høyeste dødstallet blant våre ansatte i en enkelt hendelse, skrev UNRWA i et innlegg på X (tidligere Twitter). Minst 34 mennesker ble drept i angrepene, ifølge medierapporter. Foto: UNRWA

Uka fremover i Sikkerhetsrådet

I september har Slovenia presidentskapet. Månedens arbeidsprogram finner du her.

Mandag: Sikkerhetsrådet skal holde en orientering, etterfulgt av lukkede konsultasjoner, om situasjonen i Palestina, med fokus på gjennomføringen av resolusjonen om å etablere en FN-mekanisme for å fremskynde humanitære sendinger til Gaza.

Tirsdag: Det er trolig at Generalforsamlingen vil gjenoppta sin 10. nødssesjon om «Israels ulovlige handlinger i det okkuperte Øst-Jerusalem og resten av det okkuperte palestinske området». Under denne sesjonen er det ventet at FN-medlemmene vil stemme over et resolusjonsforslag fra Palestina om den rådgivende uttalelsen fra Den internasjonale domstolen (ICJ) fra 19. juli om «de juridiske konsekvensene av Israels politikk og praksis i de okkuperte palestinske områdene, inkludert Øst-Jerusalem». Generalforsamlingen ba om den rådgivende uttalelsen i desember 2022.

Onsdag: Rådet vil holde en orientering om Afghanistan, etterfulgt av lukkede konsultasjoner. Før møtet vil rådsmedlemmene som har sluttet seg til de felles forpliktelsene om kvinner, fred og sikkerhet – Ecuador, Frankrike, Guyana, Japan, Malta, Sør-Korea, Sierra Leone, Slovenia, Sveits, Storbritannia og USA – holde et møte om kvinners rettigheter i Afghanistan.

Torsdag: Sikkerhetsrådet vil holde en åpen orientering, etterfulgt av lukkede konsultasjoner, om situasjonen i Palestina, med fokus på gjennomføringen av resolusjonen som krever at Israel stanser all bosettingsvirksomhet i de okkuperte palestinske områdene, inkludert Øst-Jerusalem, og oppfordrer til umiddelbare tiltak for å forhindre vold mot sivile, inkludert terrorhandlinger. Rådet vil også holde konsultasjoner om Myanmar.

Fredag: Rådet vil samles til en orientering, etterfulgt av lukkede konsultasjoner, om den politiske prosessen og den humanitære situasjonen i Syria.

Ellers denne uken er det trolig at Sikkerhetsrådet vil fortsette å forhandle om et resolusjonsutkast om situasjonen i Myanmar, som er utarbeidet av Storbritannia.

Forhandlingene forventes også å fortsette om et resolusjonsutkast som skal gi ny fullmakt til det multinasjonale støtteoppdraget (MSS) i Haiti, og om et russisk forslag til presidentuttalelse om eksplosjonene som forårsaket fysisk skade på Nord Stream-rørledningene i Østersjøen 26. september 2022. Det er også ventet at medlemmene vil drøfte et utkast til presidentuttalelse om FNs regionalkontor for Sentral-Afrika (UNOCA). Det er også mulig at Rådet vil diskutere et utkast til presidentuttalelse i forbindelse med den åpne debatten senere denne måneden om «Lederskap for fred: Forent i respekt for FN-pakten, på jakt etter en sikker fremtid», som er et arrangement ledet av Slovenia under landets presidentskap i Rådet denne måneden.

Gaza: Seks FN-ansatte drept i angrep på skole som huser fordrevne

Seks ansatte i FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, ble drept i Gaza forrige onsdag, da to israelske flyangrep rammet en skole som var omgjort til krisesenter og dens omgivelser. Les saken på UN News.

Gaza: Uttalelse fra utenriksminister Espen Barth Eide om israelsk luftangrep 

— Jeg fordømmer det israelske luftangrepet i en «sikker sone» i Khan Younis i Gaza, sa utenriksminister Espen Barth Eide. Alle parter er forpliktet til å beskytte sivile i krig og etterleve humanitærretten, understreket han. Les saken på regjeringens sider.

Gaza: FN-konvoi truet med våpen, hindrer poliokampanjen nord i landet. Les uttalelsen på OCHAs sider.

Vestbredden: UNRWA sørger over drept medarbeider. Les saken på UNRWAs sider.

Vestbredden: FN-eksperter presser Israel til å stanse angrep og trakassering mot journalister i det okkuperte området. Les saken på OHCHRs sider.

Utenriksminister Eide: En palestinsk stat er nøkkelen til fred i Midtøsten

Utenriksminister Espen Barth Eide deltok på et ministermøte om situasjonen i Midtøsten og tostatsløsningen holdt fredag 13. september i Madrid. — På møtet i Madrid var det bred enighet om at det haster med å etablere tostatsløsningen, understreket utenriksministeren. Les saken på regjeringens sider.

Jemen: FN advarer mot eskalerende konflikt på grunn av humanitær krise og regionale spenninger

Til tross for nylige avtaler om økonomisk nedtrapping er det fortsatt fare for at Jemen vender tilbake til fullskala konflikt, med fortsatte kamper og økt retorikk mellom de stridende partene, advarte FNs utsending for landet torsdag. Les saken på UN News.

Syria: Økende vold skaper frykt for «storstilt krig»

Økt vold langs frontlinjene i Syria og fortsatte krigsforbrytelser på alle sider, gjør at sivile i regionen frykter en «storstilt krig», advarer en ny rapport fra FNs undersøkelseskommisjon for Syria. Les saken på UN News.

Norge fordømmer sterkt såkalte «valg» på den ulovlig annekterte Krym-halvøya

Russland avholdt regional- og lokalvalg, inkludert i den ulovlig annekterte autonome republikken Krym og byen Sevastopol fra 6. til 8. september. Disse såkalte «valgene» er enda et åpenbart uttrykk for Russlands fortsatte brudd på folkeretten, FN-pakten og Ukrainas suverenitet, uavhengighet og territorielle integritet, sier Utenriksdepartementet. Les saken på regjeringens sider.

FN advarer mot fortsatt forbudte våpenoverføringer til Ukraina og Russland. Les saken på UN News.

Ukraina: FN ber Sikkerhetsrådet om trygg og uhindret transport av bistand. Les saken på UN News.

Myanmar: Minst ti barn drept på mindre enn en uke mens dødelige angrep fortsetter. Les saken på UNICEFs sider.

USA vil gi afrikanske land fast plass i Sikkerhetsrådet

USA mener afrikanske land bør få to permanente seter i FNs sikkerhetsråd, og at et tredje sete bør gå på omgang blant små øystater. Ifølge planen får ikke disse landene vetorett. Les saken i Panorama nyheter.

Debatt: En radikal måte å endre FNs sikkerhetsråd, inkludert Rådets navn, foreslått. Les saken på PassBlues sider.

FNs vetoinitiativ «treffer en nerve», ifølge Liechtensteins FN-ambassadør. Les saken på PassBlues sider.

Menneskerettigheter

null
Nå er det to år siden de store «Kvinne, liv, frihet»-protestene begynte i Iran (og mange andre steder) etter drapet på Jina Mahsa Amini i varetekt. Siden den tid har Irans regjering intensivert sin innsats for å undertrykke kvinners og jenters grunnleggende rettigheter og knuse gjenværende kvinneaktivistinitiativer. Foto: Unsplash/Ronin

Iran «trapper opp» undertrykkelsen av kvinner og jenter på toårsdagen for de landsomfattende protestene, ifølge FNs granskningskommisjon

To år etter at «Kvinne, liv, frihet»-protestene startet etter at 22 år gamle Jina Mahsa Amini ble drept i varetekt, har Irans regjering intensivert sin innsats for å undertrykke kvinners og jenters grunnleggende rettigheter og knuse gjenværende initiativer fra kvinneaktivister, advarer FNs uavhengige internasjonale granskningskommisjon for Iran. Les saken på OHCHRs sider.

Fremtidens toppmøte/Summit of the Future: — Vi trenger et effektivt, åpent og representativt multilateralt system som fremmer og beskytter alle menneskerettigheter, understreker FN-ambassadøren i Genève

I Norges innlegg i den 57. sesjonen av FNs menneskerettighetsråd rettet FN-ambassadør Tormod Endresen Cappellen søkelyset mot Fremtidens toppmøte. — Vi må ikke gå glipp av muligheten som Framtidspakten gir oss til å gjenvinne menneskerettighetene som effektive problemløsningsverktøy for fredeligere, mer bærekraftige og mer likestilte samfunn, understreket han.  Les saken på FN-delegasjonens sider.

Ukontrollert kunstig intelligens truer demokratiet, advarer FN-sjefen

Hvis kunstig intelligens (AI) ikke blir kontrollert, kan den destabilisere demokratiske systemer ved å spre desinformasjon, gi næring til hatefulle ytringer og forvrenge den offentlige opinionen gjennom «deepfakes», advarer FNs generalsekretær. Les saken på UN News.

FNs rettighetssjef: Afghanistan må fremme rettigheter – eller havne i en dypere «fallittspiral»

— Jeg grøsser ved tanken på hva som venter Afghanistans kvinner og jenter, understreket FNs høykommissær for menneskerettigheter til Menneskerettighetsrådet. Les saken på OHCHRs sider.

Barnekomiteen markerer tiårsjubileet for protokollen om kommunikasjonsprosedyren

Denne protokollen, som Norge ikke har ratifisert, har gitt barn mulighet til å snakke ut og opp om noen av de mest presserende menneskerettighetsspørsmålene, som klimaendringer og migrasjon, noe som understreker at barns rettigheter er i stadig utvikling i dagens verden. Les saken på OHCHRs sider.

Kambodsja: FN-eksperter ber om at charteret for «profesjonell journalistikk» oppheves

Uavhengige FN-eksperter har bedt om at Kambodsjas nylig utstedte «Charter for profesjonell journalistikk» oppheves, og oppfordrer til en grundig reformgjennomgang. — Kambodsja er part i den internasjonale konvensjonen om sivile og politiske rettigheter og bør derfor sørge for at enhver begrensning av ytringsfriheten, pressefriheten og tilgangen til informasjon er i samsvar med konvensjonens bestemmelser, særlig artikkel 19 og 20, understreker ekspertene. Les saken på OHCHRs sider.

NIM ber om at myndighetene ivaretar rettssikkerheten til barn på mottak. Les saken på NIMs sider.

Norge undertegner Europarådskonvensjonen om kunstig intelligens

Konvensjonen er det første globale rettslige bindende instrumentet for regulering av kunstig intelligens (KI). Formålet med konvensjonen er å sikre at utvikling og bruk av KI er i tråd med menneskerettigheter, demokrati og rettsstatsprinsipper. Over 70 stater fra alle kontinenter – utenom Afrika – har deltatt i forhandlingene, også store aktører i teknologisektoren som USA og Japan. Les saken på regjeringens sider

Arbeidsliv

null
En fersk ILO-rapport viser at mer enn halvparten av verdens befolkning (52,4 prosent) for første gang har en eller annen form for sosial ytelse. Dette er en økning fra 42,8 prosent i 2015, året da bærekraftsmålene ble vedtatt. Sosiale ytelser inkluderer tilgang til helsevesen, pensjon for eldre, økonomisk støtte til arbeidsledige, syke, funksjonshemmede, gravide, til barnefamilier eller ved tap av foreldre, ektefeller eller barn som har sikret familiens økonomi. Foto: OCHA/Adrienne Surprenant

ILO: Halvparten av verdens befolkning har tilgang til sosiale ytelser

Ifølge en fersk rapport fra Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) har 52,4 prosent av nærmere 8 milliarder innbyggere nå tilgang til en eller annen form for sosiale ytelser. Selv om sosiale ytelser spiller en nøkkelrolle for å motvirke konsekvensene av klimaendringene, er de landene som er hardest rammet av klimakrisen, minst forberedt. Les saken på ILOs sider.

ILO på #UNGA79

ILO arrangerer en rekke arrangementer som skal forme den 79. generalforsamlingens arbeid med de globale utfordringene verden står overfor i dag. Les saken på ILOs sider.

Regjeringen vil ha flere flyktninger i jobb

Nye endringer i integreringsloven skal få flere flyktninger raskt ut i arbeid. Forslagene inkluderer mer arbeidsretting i introduksjonsprogrammet, utvidelse av aldersgruppen til 55-60 år, og lengre programtid for de som trenger formell opplæring. Les saken på regjeringens sider.

En av to ukrainere i jobb

Hele en av to ukrainere som har bodd i Norge i to år er i jobb, viser tall fra SSB. Les saken på regjeringens sider.

Matsikkerhet

null
WFP forlot Ukraina for seks år siden, men kom tilbake etter at den russiske invasjonen startet i februar 2022. Siden den gang har teamene nådd ut til rundt to millioner mennesker, hovedsakelig i frontområdene, med kontanter og mat. Foto: OCHA/Saviano Abreu.

WFP fortsetter støtten til millioner av mennesker midt under krigene i Gaza og Ukraina

Nesten 50 millioner mennesker i Midtøsten, Nord-Afrika og Øst-Europa får ikke nok å spise, noe som er dobbelt så mange som før Den arabiske våren for over ti år siden, ifølge Verdens matvareprogram (WFP). Les saken på UN News.

Nigeria: Hundretusener trenger hjelp etter at oversvømmelser har utslettet hjem, ifølge WFP

FNs hjelpearbeidere er i full gang med å sikre bistand til et stort antall mennesker på flukt i det nordøstlige Nigeria, etter at styrtregn har fått en demning til å kollapse og oversvømme området, opplyser Verdens matvareprogram (WFP). Les saken på UN News.

Helse

null
Dr. Richard Peeperkorn, WHOs representant i de okkuperte palestinske områdene, understreket at økningen i rehabiliteringsbehov skjer parallelt med at helseinfrastrukturen i Gaza kollapser fullstendig. — Pasientene får ikke den omsorgen de trenger, sa han. Akutte rehabiliteringstjenester er alvorlig forstyrret, og spesialisert behandling for komplekse skader er ikke tilgjengelig, noe som setter pasientenes liv i fare. Det haster med å få på plass umiddelbar og langsiktig støtte for å møte de enorme rehabiliteringsbehovene, understreket WHO-representanten. Foto: UNRWA/Fadi Thabet.

Gaza: Over 22 500 har fått «livsendrende skader»

Mer enn 22 500 mennesker – én fjerdedel av dem som er såret i Gaza siden Israels offensiv startet – må leve med livsforandrende skader som krever rehabiliteringstjenester «nå og i årene som kommer», ifølge WHO. Les saken på UN News.

Gaza: WHO-sjefen hyller «massiv suksess» for poliokampanjen midt i en tragisk virkelighet

Rundt 560 000 barn under ti år har blitt vaksinert mot polio i løpet av den første runden av en nødkampanje på Gazastripen, ifølge WHO. Les saken på UN News.

Sudan: Helseteam trosser krigssituasjonen for å redde nyfødte babyer

Borgerkrigen i Sudan har tvunget landets helsesystem i kne. FNs mobile helseteam forsøker å tette hullene, og krysser konfliktområder for å hjelpe gravide kvinner med å føde i trygghet. Les saken på UN News.

M-kopper: WHO godkjenner den første vaksinen for å øke tilgangen i Afrika

Verdens helseorganisasjon (WHO) har for første gang godkjent bruken av en vaksine mot m-kopper, noe som ifølge WHO vil gjøre det lettere for millioner av utsatte mennesker i Afrika, der det siste utbruddet har smittet mer enn 20 000 så langt i år, å få tilgang til vaksinen i tide. Les saken på UN News.

M-kopper: UNHCR lanserer en appell på 21,4 millioner dollar for å støtte mennesker på flukt i afrikanske land. Les saken på UN News.

Vestnilviruset i Europa: Dette bør du vite

De siste årene har mange land i Europa rapportert om tilfeller og utbrudd av Vestnilviruset hos mennesker, og flere av disse landene rapporterer om tilfeller for første gang. Les saken på WHOs sider.

Klima og miljø

null
FNs første internasjonale ryddedag markeres i Tromsø 20. september. Foto: Unsplash/QQ Z

Verdens ryddedag markeres i Tromsø

Norge og Tromsø blir vertskap for FNs første internasjonale ryddedag 20. september. Les saken på fn.no.

Viet Nam: Massiv respons etter den katastrofale tyfonen «Yagi»

En massiv katastrofeinnsats er satt i gang i Viet Nam etter de omfattende skadene som tyfonen «Yagi», den kraftigste stormen som har rammet Sør-Kinahavet på nesten tre tiår, har påført landet, melder FNs kontor for koordinering av humanitære saker (OCHA). Les saken på UN News.

WMO spår 60 prosent sjanse for La Niña

Det er 60 prosent sjanse for at La Niña-forhold vil oppstå mot slutten av året, ifølge en ny oppdatering fra Verdens meteorologiorganisasjon (WMO). La Niña er en storskala nedkjøling av havoverflatetemperaturen i det sentrale og østlige Stillehavet, kombinert med endringer i den tropiske atmosfæriske sirkulasjonen. Les saken på WMOs sider.

Ny veiledning setter fart i det globale kappløpet om fornybar energi. Les saken på UN News.

Utdanning

null
Houthiene i Jemen beskylder FNs barnefond (UNICEF), FNs organisasjon for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) og andre humanitære partnere for å «konspirere for å ødelegge» landets utdanningssystem. Foto: OCHA/Giles Clarke

Jemen: FN avviser på det sterkeste beskyldningene mot organisasjoner i landet

FN avviste onsdag på det sterkeste påstandene fra houthiene i Jemen om at enkelte FN-organisasjoner og partnere har «konspirert for å ødelegge» landets utdanningssystem. Les saken på UN News.

Haiti: Utdanning i fare mens gjengvolden fortsetter

Den pågående volden i Haiti setter utdanningen til over 100 000 fordrevne barn i sør i fare, advarer FNs barnefond (UNICEF). Les saken på UN News.

Utvikling

null
Regjeringen ber om innspill til den kommende stortingsmeldingen om bærekraftsarbeidet i Norge. Foto: FN-sambandet

Regjeringen ber om innspill til bærekraftsarbeidet i Norge

Nå kan du gi innspill til den kommende stortingsmeldingen om bærekraftsarbeidet i Norge. Meldingen vil se på de områdene der Norge har størst forbedringspotensial, og skal legges frem våren 2025. — Norge ligger godt an til å nå målene på en rekke områder, men vi har fortsatt en vei å gå. Jeg håper at denne meldingen vil gi oss en felles forståelse av utfordringene, slik at vi frem mot 2030 kan mobilisere til felles innsats for å nå bærekraftsmålene, sa digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap). Les saken på regjeringens sider.

FN-sambandet samler UNESCO-nettverk

null
Mellom 11. og 13. september samlet FN-sambandet nesten 60 lærere fra UNESCOs skolenettverk i en konferanse i Trondheim. Over to dager har lærere fra hele landet fått kunnskap om hvordan utdanning kan bidra til å finne løsninger – basert på erfaringer fra Trondheim-regionen. Foto: FN-sambandet

FN-sambandet samler UNESCO-nettverk for å finne løsninger på naturkrisen

Forrige uke var nesten 60 lærere fra UNESCOs skolenettverk i Trøndelag for å følge opp FNs tiår for naturrestaurering. Les saken på fn.no.

Merk deg! Kommende arrangementer

9.–27. september: Den 76. sesjonen av Komiteen for økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter som skal gjennomgå rapportene fra Albania, Kypros, Honduras, Island, Kirgisistan, Malawi og Polen. Les mer om arrangementet.

9. september–11. oktober: Den 57. sesjonen av Menneskerettighetsrådet. Les mer om arrangementet.

16. september: Lansering av rapporten «Fremgang i arbeidet med bærekraftsmålene: Oversikt over kjønnsperspektivet i 2024». Les mer om arrangementet.

16. september: Lansering av ILO-rapporten «Investering i en verden fri fra tvangsarbeid». Les mer om arrangementet.

16.–20.september: Det 68. ordinære møtet i Det internasjonale atomenergibyråets (IAEA) generalkonferanse. Les mer om arrangementet.

16.–25. september: Den 134. sesjonen av FNs arbeidsgruppe for tvungne eller ufrivillige forsvinninger, som skal undersøke 690 saker fra 30 land og gjennomgå 19 tilfeller av handlinger som kan sidestilles med tvungne forsvinninger, og som tilskrives tre ikke-statlige aktører. Les mer om arrangementet.

18. september: Lansering av Verdens meteorologiorganisasjons (WMO) årlige «United in Science»-rapport. Les mer om arrangementet.

20. september: Markering av den aller første Internasjonale ryddedagen i Tromsø. Les mer om arrangementet.

20.–21. september: «Aksjonsdagene/Action Days» for å markere oppløpet til Fremtidens toppmøte/Summit of the Future (som holdes 22. og 23. september). FN-sambandets generalsekretær, Catharina Bu, vil være til stede. Les mer om arrangementet.

22.–23. september: Fremtidens toppmøte (Summit of the Future). FN-sambandets generalsekretær, Catharina Bu, vil være til stede. Les mer om arrangementet.

Fra FN-kalenderen:

 

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.

Følg pressemeldinger fra FN-sambandet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra FN-sambandet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra FN-sambandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye