RSA

RSA organizatorem stoiska Maxus na targach IAA Transportation 2024

Del

RSA i RSA Deutschland będą gospodarzami stoiska marki Maxus na nadchodzących targach IAA Transportation 2024. Impreza odbędzie się w Hanowerze w dniach 16-22 września

Jako wiodące europejskie wydarzenie poświęcone pojazdom użytkowym, IAA Transportation przyciąga branżę z sektora samochodów dostawczych i transportu z całego świata. RSA, dystrybutor marki Maxus w północnej, centralnej i wschodniej Europie, przygotowała ekspozycję na tych ważnych targach.

Europejska premiera. Maxus jest jednym z wiodących graczy na rynku elektrycznych pojazdów użytkowych i podczas tegorocznych targów IAA Transportation 2024 zaprezentuje kilka ekscytujących modeli. Do najważniejszych należą uznane już elektryczne samochody dostawcze e-Deliver 9 i e-Deliver 7, a także dwie europejskie premiery.

Po raz pierwszy w Europie Maxus zaprezentuje modele e-Deliver 5 i eTerron. Maxus eTerron to potężny elektryczny pickup z mocnymi silnikami, napędzającymi obie osie i akumulatorem o bardzo dużej pojemności, zapewniającym spory zasięg. e-Deliver 5 to przestronny elektryczny van o minimalistycznym designie, dużym zasięgu i nowoczesnej technologii. Oczekuje się, że modele te trafią na rynek europejski już jesienią tego roku i wzmocnią pozycję marki Maxus w zakresie rozwiązań transportu pojazdów z napędem elektrycznym.

Targi IAA w Hanowerze są znane jako kluczowe miejsce spotkań dla przedstawicieli branży samochodów dostawczych i rozwiązań transportowych przyszłości. Obecność Maxusa na targach podkreśla zaangażowanie firmy w rozwój rozwiązań elektrycznych dla rynku samochodów dostawczych i przyczynia się do zbliżenia się sektora transportu do zeroemisyjnej przyszłości.

Ekspozycja marki Maxus zlokalizowana będzie w hali 13, stoisko C90. Konferencja prasowa zaplanowana jest na godzinę 11:50 w poniedziałek 16 września. Przedstawiciele RSA będą do dyspozycji odwiedzających na stoisku marki.

O firmie SAIC:

SAIC jest jednym z największych światowych producentów pojazdów użytkowych, o silnej pozycji w przemyśle motoryzacyjnym. Dzięki zaangażowaniu w innowacje, dbałość o jakość i zadowolenie klientów, SAIC ugruntował swoją pozycję lidera na rynku. SAIC Motor – Shanghai Automotive Industry Corporation – jest producentem samochodów osobowych i dostawczych SAIC Maxus i jest największym notowanym na giełdzie chińskim producentem samochodów. W 2021 r. firma tylko w Chinach sprzedała aż 5,8 mln pojazdów, a w ostatnich latach systematycznie odnotowuje duże wzrosty. Założona w 1958 roku firma ewoluowała od tradycyjnego przedsiębiorstwa przemysłowego do globalnego dostawcy samochodów i usług mobilności. SAIC Motors jest siódmym co do wielkości producentem samochodów na świecie, jest firmą wybiegającą w przyszłość, koncentrującą się na rozwoju i innowacjach. Firma SAIC Maxus została założona w 2011 roku, a od 2018 roku za pośrednictwem importera, spółki Rutebileiernes Standardiserings Aksjeselskap (RSA) jest obecna na rynkach skandynawskich. Od tego czasu odnosi sukcesy w krajach nordyckich i jest jedną z najlepiej sprzedających się marek samochodów elektrycznych w tym regionie. Obecnie RSA jest importerem Maxusa w Norwegii, Szwecji, Danii, Finlandii, Polsce, Islandii, Niemczech, na Wyspach Owczych i Grenlandii.

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra RSA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra RSA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra RSA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye