Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen vil oppdatere maritime regelverk

Del

Regjeringen ønsker å rydde opp til sjøs, og vil nå sette ned et offentlig lovutvalg som skal evaluere og revidere skipsarbeidsloven og skipssikkerhetsloven. Norge er en ledende sjøfartsnasjon, og vi skal ha et moderne regelverk som tilrettelegger for dette og ivaretar sjøfolk.

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss NFD

– Det har vært en stor utvikling i maritim næring, både innen digitalisering og grønn omstilling. Ny teknologi, drivstoff og autonomi introduserer nye løsninger, og det krever et oppdatert maritimt regelverk. I tillegg bør vi ha et regelverk som kan stå seg over tid, og dette arbeidet starter vi nå, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap).

Skipsarbeidsloven kom i 2013 og skipssikkerhetsloven kom i 2007, og tar for seg regulering av skip og mannskap, herunder arbeidsmiljø. Skipsarbeidsloven ble delvis harmonisert med arbeidsmiljøloven i 2013. Siden den gang har arbeidsmiljøloven vært gjenstand for en rekke endringer.

– Tiden er helt klart moden for en evaluering og revidering av det maritime regelverket. Dette er en viktig sak for sjøfolk, og regjeringen har vært opptatt av å lytte til organisasjonene. Vi skal ha et rettferdig og anstendig arbeidsliv i Norge, også i havområdene våre, sier fiskeri- og havminister Sivertsen Næss.

Regjeringen vil nå gå i gang med å utarbeide et mandat og sette ned et offentlig lovutvalg.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye