Kia Norge

EV3 klar med norske priser – allerede tommel opp fra mange kunder

Del

Mange faller for designet og blir overasket over rekkevidden på inntil 600 kilometer, men det er kanskje plassen innvendig som imponerer aller mest. Nå er prisen og utstyrsvariantene på plass. Varmepumpe blir standard helt ned til innstegsmodellen, og bagasjerommet er klassens største.

Her er eneste EV3 i Norge parkert utenfor Bertel O. Steen sin flagship store på Lørenskog
Her er eneste EV3 i Norge parkert utenfor Bertel O. Steen sin flagship store på Lørenskog

EV3 er neste bil ut i Kia sin nye EV- lineup. De første bilene kommer etter planen til Norge allerede i midten av november. Hvis du tenker at den ligner en hel del på flaggskipet EV9 som kom for noen måneder siden har du helt rett.

- EV3 kan på mange måter kalles en «Baby EV9». Linjer og lykter ligner veldig. Skjermer er like, til og med de digge nakkestøttene fra flaggskipet EV9 er tatt med over, forklarer Christian Lagaard, kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge.

Dagens biler er digitale og det gjenspeiles i måten skjermer og infotainment er lagt opp. OTA oppdateringer er på plass. De som kommer for eksempel fra en eSoul og over på en EV3 kan glede seg til en ny verden. EV3 er full av Kia sin siste teknlogi og det er ikke spart på noe sammenlignet med EV9 som er en langt dyrere bil. Skjermen er 30" og tredelt. Men, til tross for mye skjerm og teknologi, har EV3 også vanlige knapper for de viktigste tingene som for eksempel volum og varme. Noe kundene satte stor pris på. 

-Vi tror ikke alle  ønsker seg en diger skjerm i midten av bilen som skal styre alt. Ved første øyekast kan man tenke at dette er enkelt, men det er ofte mer forvirrende i praksis. Det er i allefall tilbakemeldingene vi får fra våre kunder. Men, det er jo en veldig billig måte å bygge elbil på. En diger skjerm. Kia kombinerer skjermer med touch og fysiske knapper. Dette skaper en fleksibilitet for kunden. Kia har ikke tatt noen snarvei her og det hever kvalitetsintrykket i bilen, hevder Lagaard. 

Pressevisning:
Pressen inviteres til å se Kia EV3 i Norge  fredag 20.9 klokken 12.00 hos Bertel O. Steen Drammen.

null

Bil nummer en eller bil nummer to? Lite eller stort batteri?

EV3 er stor nok til å være bil nummer en for en familie. Det merker man når man får prøvd å sitte i bilen. Med det største batteriet får bilen en rekkevidde på inntil 600 kilometer. Men, også innstegmodellen med standard batteri kan fungere for mange.

- Rekkevidden på EV3 slår brorparten av bilene i klassen og ikke minst de som har solgt mest i Norge i år. Selv det minste batteriet kan fungere for mange med en rekkevidde på inntil 429 kilometer. Kia er kjent for å være gode vinterbiler og det skal vi fortsatt være. Derfor blir varmepumpe standard på alle utgaver, informerer Lagaard.

Dette gjelder altså enten du velger batteriet med inntil 600 eller 429 kilometer. Det er også verdt å nevne at Kia er kjent for å ha biler som klarer den norske vinteren svært godt. Både med tanke på rekkevidde og lading. Ladetiden er ca. 30 minutter fra 10% - 80%. 

-Vi ser at enkelte konkurrenter ikke tilbyr varmepumpe på sine innstegsmodeller. Det gjør vi i Kia. Vi er kjent for å ha gode vinterbiler og det skal vi fortsette med. Også dersom du enten velger eller bare har økonomi til å sikre deg den rimeligste modellen. En god vinteropplevelse er en del av premiumopplevelsen like mye som skinn og fancy materialer inni bilene, hevder Kia sin kommunikasjonssjef.

null

Allerede tommel opp fra kundene

Det finnes allerede en EV3 i Norge. En såkalt prototype. Denne kan ikke kjøres, men prøvesittes og beundres. Bilen er på en rundreise i Norge og flere hundre kunder har allerede fått se og sittet i bilen. Det har gitt mersmak for svært mange.

- Tilbakemeldingene fra kundene er knallgode. De har også orientert seg rundt konkurrentene og slår fast at plassen i EV3 særlig i baksetet er imponerende god. Og ikke minst bagasjerommet som er klassens største, forteller kommunikasjonssjefen som alene har snakket med flere titalls potensielle kunder på bilens første turnestopp.

Han legger også til at mange faller for Kia sitt nye designspråk. Men, at den kanskje aller mest imponerende med bilen rett og slett er hvor mye innvendig plass man har fått til fordelt på 4,3 meter bil. Det er nesten som en moderne leilighet. Med moderne romløsninger får man til utrolig mye på en relativt liten grunnflate.

null
Hundrevis av mennesker har allerede sett Kia EV3. Blant annet hos Kia sin forhandler på Lørenskog. Tilbakemeldingene har vært svært gode. I helgen har bilen også stått utstilt på Dyrskun i Seljord med mer enn 80.000 besøkende.
null
EV3 var i helgen på Dyrskun i Seljord på standen til Autostrada. Festivalen har over 80.000 besøkende hvert år. Autostrada er også ny langsiktig partner for Kia og har allerede Kia i to av sine butikker i Norge.

Trygghet og garanti er viktigere enn noen gang

Om ikke lengst rekkevidde og klassens beste bagasjerom holder, kan kanskje tryggheten og forutsigbarheten rundt å eie en Kia være med å avgjøre bilvalget for mange.

Det er mange biler på markedet og det er vanskelig å få oversikt. Men, mange søker trygghet i en litt økonomisk urolig tid. Kia har vært i Norge i 30 år og vi har drevet med elbil i 10 av disse. Allerede i 2015 ble en elektrisk Soul kåret til årets bil i Norge. Dette kombinert med

Full pressemelding på EV3 fra tidligere i år kan pressen finne her:
https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18102972/lansert-her-er-kia-ev3?publisherId=17847239&lang=no

**Komplett prisliste vedlagt.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om oss

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge. Vi har dyktige forhandlere i hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994. I dag ruller det mer enn 75.000  Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

Europeisk debut: Flere gode nyheter om Kia sine kommende varebiler16.9.2024 13:08:05 CEST | Pressemelding

Kia lanserer neste år sin aller første elektriske varebil. PBV5. Konseptbilene som til nå er vist, har vært svært fleksible med tanke på bruksområder og interiørløsninger. På mange måter flere biler i en. I dag var det Europeisk premiere på varebillinjen. Den kom med flere gode nyheter. Både PBV5 og PBV 7 ble i dag vist Også varebilene til Kia får 7år/150.000 kilometer garanti i Europa Ladetider fra 10% - 80% blir ca. 30 minutter. Se pressemelding fra Kia Europa nedenfor. Full pressemelding konseptbilder fra CES i Las Vegas tidligere i år finner pressen her:https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18037610/ny-plattform-fra-kia-fremtiden-er-fleksibel-moduler-gir-deg-flere-biler-i-en-nar-kia-viste-pbv-konsepter-i-las-vegas-i-natt?publisherId=17847239&lang=no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye