Statens vegvesen

Sjekk hvor flest kjører elbil

Del

Hvor mange kjører med elbil eller annet nullutslippskjøretøy der du bor? Hvor mange i nabokommunen? Nå finner du dette raskt på vegvesen.no.

Hvor mange nullutslippskjøretøy?
Ny versjon for å se hvem som kjører miljøvennlig. Statens vegvesen

I selvbetjeningsløsningen Oppdatert status på nullutslippskjøretøy | Statens vegvesen ser du om vi når målet om at alle nye personbiler, lette varebiler og bybusser skal være nullutslippskjøretøy innen 2025 (Nasjonal transportplan). Om du foretrekker engelsk har vi en egen versjon for deg også på Share of zero-emission vehicles (vegvesen.no) 

Statens vegvesen bidrar til økt bærekraft ved at vi blant annet utvikler regelverk som legger til rette for at vi bruker kjøretøy som ikke forurenser. Ved hjelp av denne selvbetjeningsløsningen kan du følge med på om vi er på rett vei.

Mye nyttig informasjon

Her får du oppdatert informasjon om alle kjøretøy i Norge fordelt på hvilket drivstoff de bruker.

- Du kan sortere på alle kjøretøygrupper og få det framstilt både grafisk og som tabell. Du kan hente ut tall på månedsbasis og på år. Det nye i år er at nå kan du også sortere på fylker og kommuner, og velge mellom alle registrerte kjøretøy eller bare de som er nyregistrerte. Slik kan du følge med på hvilke kommuner som er flinkest og hvem som må skjerpe seg for å nå målet, sier Rune Lien.

Mange kan bruke disse opplysningene

Selvbetjeningsløsningen er selvfølgelig oppdatert etter internasjonal standard når det gjelder universell utforming, slik at de som er funksjonshemmede også kan bruke informasjonen.

- Vi ser for oss at mange kan få nytte av denne informasjonen. Blant annet elever som jobber med miljø, de som utarbeider miljøregnskap for kommunene, de som planlegger framtidig infrastruktur og så videre, avslutter Rune Lien.

Fakta:

Flest elektriske personbiler: 

  • Oslo: 104 743
  • Bergen: 51 585
  • Trondheim: 31 472
  • Totalt i landet: 752 562

Flest elektriske varebiler: 

  • Oslo: 11 783
  • Totalt i landet: 34 862

Bybuss og langdistansebuss: 

  • Oslo: 924
  • Totalt i landet: 1 670

Lastebil: 

  • Oslo 772 
  • Totalt i landet: 1 595

Nøkkelord

Kontakter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye