Sony Music Norway

Inge Bremnes tolker Leonard Cohen-tolkning

Del

«Alle veit jo det», er en norsk versjon av Leonard Cohens «Everybody Knows» fra albumet «I’m Your Man» (1988). 

Dette er også en tolkning av Inges tante Kari Bremnes sin versjon av nettopp denne låten. Hentet fra «Cohen på norsk – hadde månen en søster», et samlealbum med norske kvinnelige artister som gjorde Cohen-tolkninger i Håvard Rems oversettelse, og som ble en gigantisk suksess fra det ble lansert på Cohens fødselsdag 21. september 1993. 

Håvard Rem gjorde disse oversettelsene til «Cohen på norsk», for hele 31 år siden, og når man i dag lytter på Inge Bremnes sin tolkning av denne låten, er det fantastisk hvor godt teksten står seg. Det sier noe om tidløsheten og poesien i Leonard Cohens tekster, men det sier også noe om hvor god jobb Håvard Rem gjorde. 
Nei, det stemmer at restaurant Bagatelle ikke eksisterer lenger, men i denne sammenheng er det en fin påminnelse om dens storhet, så selv det blir naturlig. Dette er en veldig kjent og kjær sang som tar for seg de store linjene i livet, som forhold, religion og sosiale problemer – og den er på en måte evig aktuell.  

Cohen har vært og er fremdeles en inspirasjon for veldig, veldig mange artister og kunstnere, inkludert Inge Bremnes, så dette er hans måte å hylle den kanadiske poeten og musikeren på.

Innspillingen er blitt gjort i samarbeid med Inges faste musikere gjennom flere år, som er Eirik Hansen på gitar, Andreas Molde på bass og Andreas Voie Juliebø på trommer. Inge synger, spiller gitar og synthesizer og har selv stått for produksjonen, Bjarne Stensli har mikset og George Tanderø har mastret. 

Den 21. september i år ville Cohen fylt 90 år, og samme dag sendes den første av åtte episoder av Øystein Karlsens NRK-serie om Cohens tidlige karriere og hans liv med norske Marianne Ihlen på den greske øya Hydra.

Den er verdt å se. Alle veit jo det.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Sony Music

Sony Music Entertainment Norway er en del av Sony Music Entertainment Group, og er et av Norges ledende plateselskaper. Vi representerer et bredt spekter av aktive norske og internasjonale artister, samt en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

deLillos feirer 40 år med storslåtte konserter og nytt dobbeltalbum!26.9.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

40-årsjubilanter inviterer til Dragens hule i 2024 og Frøyas hage i 2025. deLillos følger opp sjarmerende og hjertevarme «Sjenert» med litt kraftigere kost. «Dragens hule» er skrevet og sunget av Lars Fredrik Beckstrøm, og den har en nydelig hippie-tilnærming over seg, på måten den skildrer stemningen fra 70-tallet og hvordan Beckstrøm og mange andre ble introdusert for diverse rusmidler, hvordan de ble beskrevet og ikke minst hvor tilfeldig - og heldig - det var at han selv aldri prøvde heroin. Begge er en forsmak, de to første av seks singler, fra deres 20. studioalbum som slippes 31. januar 2025. «Dragens hule» er produsert av Lars Lillo-Stenberg, mikset av Stewart Lerman og mastret av George Tanderø.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye